Проблем с клаксона е РЕШЕН

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с клаксона е РЕШЕН

Мнение от exigo » 17 Ное 2007, 20:35

Здравейте Колеги, след като вчера се връщах от Смолян в адски дъжд се получи неква аномалия в клаксона ми.:( Свири но не така както беше, някакси по-тънко звучи и моно,:uups: а преди имаше страхотен звук.Някои има ли идея от какво може да бъде това, как да го оправя и съответно да ми кажете къде се намира клаксона.???? :help:
Последна промяна exigo на 21 Ное 2007, 22:20, променена общо 1 път

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Ное 2007, 21:38

Спряла е да сивири едната свирка.Те се намират зад решетката на фаровете от шофьорската страна :idea: Трябва да се демонтира въпросната решетка и да се измери с комбиниран уред дали идва напрежение до нея ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 17 Ное 2007, 21:42

Penchev написа:Спряла е да сивири едната свирка.Те се намират зад решетката на фаровете от шофьорската страна :idea: Трябва да се демонтира въпросната решетка и да се измери с комбиниран уред дали идва напрежение до нея ...

Георги Пенчев

Голямо Благодарско Гоше!
Ще трябва да намеря някой да ми ги оправи :lol:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 18 Ное 2007, 17:23

По-добре иди някъде да ти я погледнат,че много разглабяне за тия тромби
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 21 Ное 2007, 22:19

Супер днес си го оправих. Оказа се че клемата на единия клаксон не даваше добър контакт, почистих я, контактен спрей и ОПА Свирнааа :lol:
Клаксоните на моята не са зад решетката, а отдолу, като се наведеш под предната броня се виждат. Единия е отляво, а другия е от дясно.

Сега вече мога да ходя на сватби :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 22 Ное 2007, 0:20

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако има нещо викай,знаеш ли от кога чакам на чужда сватба да хапна и да пийна :mhihi:
Тая тема май свърши.По добре ключа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 24 Ное 2007, 15:26

Да пиша за един друг проблем с клаксона,който аз имах.
Собственика преди мен явно е бил доста глупав доста е затегнал гайката на волана и така тая пластина която контактува там направо е изронила бронзовия пръстен.Предполагам като е чул стъргането идиота е налял малко масълце(защото там беше омаслено),за да смаже и така маслото и стърготините бяха станали на калъп и постоянно контактуваха и при всеки завой колата ми свиреше като на сватба.
Според мен тая гайка трябва да е стегната доста добре,но все пак да не се рони пръстена.Така че колеги ако имате шум......проверете там и не наливайте масълце ;)

Назад към E34