Относно проверките за зимни гуми!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 13 Ное 2007, 15:25

///MapTo написа:Снимката е направена на връщане от Алеко миналата сряда ;)

Това немога да видя сняг ли или не, но май не е...
Нече неможе да се кара с такава гума, но на сняг е просто невъзможно да се качиш.Спреш ли някъде си пътник.Аз лично пробвах с летни гуми с поне 3-4мм в първия сняг и дори АСЦ-то не помогна особено, камоли със сликове.

Modulo написа:Чудя се щом на автомобилни ентусиасти по форумите не им се слагат зимни гуми, какво ли ще е сред масата непукисти...Тежко ще е по улиците...

Всичко е заради парите, които все не стигат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 13 Ное 2007, 15:44

Еми, то и аз бих ги сменил, но за 2, 3 дена сняг няма абсолютно никакъв смисъл да си даваш парите

Зимните гуми не са само за сняг! При температури под 7 градуса летните гуми имат доста повече спирачен път както на морко, така и на сухо! При ниски температури лятната гума губи качествата си и става твърда, което не е оптимално както за ускорение, така и за спиране. Зимни гуми с профил под 4мм също не са особено препоръчителни.
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 13 Ное 2007, 17:22

абе зае*ете , че зимните гуми са само за сняг....

пример - отзад мишелин пилот спорт лятото малката печка зорлем ги върти в завои , как застудя и без газ се пързалят !

пример 2 :mhihi: , дънлоп спорт макс /отпред/ , лятото цвърчи , а като застудя се пързаля като ... ски

вие си преценете , това са моите наблюдения , не ангажирам никого

поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Ное 2007, 18:52

rado89 написа:Еми, то и аз бих ги сменил, но за 2, 3 дена сняг няма абсолютно никакъв смисъл да си даваш парите :) Мога да издържа примерно да не карам тези дни които вали сняг, защото знам че е опасно и толкова. Така аз спестявам 1500 лв. и няма птп. Препоръчвам на всички, които искат да изкарат без да си купуват зимни гуми при заснежало или заскрежало да не карат! :) И един отделен въпрос - гумите Мишелин пилот спорт с какъв скоростен индекс са?
поздрави от Козлодуй :)

А ти от къде си сигурен, че ще вали 2-3 дена сняг :?: Тука не всички са неделни шофьори и колите си ги карат ежедневно.
По- тъп съвет от твоя не бях чел :evil: :evil: :evil:
Аз примерно съм твърдо ЗА зимните гуми да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.
При студено и влажно време лятната гума няма никакво сцепление, тя е като пластмаса. Има и толкова евтини зимни гуми, които колкото и да са скапани и долнокачествени винаги имато по-добро сцепление дори и от ГУДИЕР Ф1 през зимата ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 14 Ное 2007, 0:33

Аз карам с летни.С квито и гуми да караш като ръчкаш си готов.В сняг,дъжд и лед се кара бавно.Аз не карах бавно и докато се въртех на снега се ударих и сега за наказание карам ФИАТ :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Ное 2007, 1:27

добра тема ше си карам с летните и ше дразня тъпите куки :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Ное 2007, 1:32

_BoBI_ написа:Всичко е заради парите, които все не стигат.

Тва е истината :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Ное 2007, 1:59

Penchev написа:
rado89 написа: И един отделен въпрос - гумите Мишелин пилот спорт с какъв скоростен индекс са?

270, 300 и нагоре :mhihi: Не вършат работа за това време ...

Георги Пенчев

270 300 400 ... като ги подкараш в кръг и свършват бързо ... :mhihi:

он топик ...
преди 2 3 дена ме спират едни полицаи и ми викат : Са няма ли да слагаме зимните
аз мноооого убедително : А те тия са по добри от зимни бре ... (а нали знаете мисшелин пилот спорт как изглежда отстрани)
и той .. а добре ... хехе

нещо се заговорихме и викам ама верно ли е тва, че след 10ти ще пишете актове за гуми и той каза, че са им наредили само да предупреждават, че е време да се сложат но немогат да пишат актове ...
та медиите пак дигат пара ненужно
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 15 Ное 2007, 3:52

_BoBI_ написа:Това немога да видя сняг ли или не, но май не е...
Нече неможе да се кара с такава гума, но на сняг е просто невъзможно да се качиш.Спреш ли някъде си пътник.Аз лично пробвах с летни гуми с поне 3-4мм в първия сняг и дори АСЦ-то не помогна особено, камоли със сликове.

Никой не съм тръгнал да убеждавам...на няколко пъти се качих с тази гума до хижата,но вече съм със зимните валяци и сега почна да ми става скучно качването...желание да има всичко се постига Боби ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 15 Ное 2007, 15:12

Mollov написа:... само при положение, че ИМАТ необходимото устройство за измерване на грайфера.... така "на око" нямат законно право да го мерят...

Всеки може да си прецени дали е под, или над 1,6мм без никакво устройство :idea: . Между грайферите на гумата, тук-там има прагчета, които са точно на 1,6мм. Ако "истинския" грайфер е равен с прагчетата - гумата е вече за боклука :idea:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 15 Ное 2007, 15:43

ivantchoG написа:Ако "истинския" грайфер е равен с прагчетата - гумата е вече за боклука :idea:

... или е време да се сложи отзад и да се закара до ЕКО за няколко разпилвания... :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 15 Ное 2007, 15:56

:mhihi: :yes:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 15 Ное 2007, 17:09

Sharo написа:

... като ги подкараш в кръг и свършват бързо ... :mhihi:

:mhihi: :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Ное 2007, 20:37

Ей са в новините Петков официално каза, че закон за зимни гуми няма и акт, съставен за липса на зимни гуми е невалиден и ще бъде отменен веднага (лично от него). Също каза, че полицаите единствено могат да следят за дълбочина на грайфера, но не и за това дали са зимни или летни (или всесезонни)...

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 17 Ное 2007, 14:01

А какво стана със светлините? някой карал ли е на габарите и спирали ли са го ;)

За гумите ясно..
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум