Нагла измама в ОМВ Окръжна болница, София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 12 Ное 2007, 11:08

Същата работа ми се случи на ЛукОйл до Аптечна лига в Диана Бад, на 45литров резервоар да поберат 52 :shock: така че ....май навсякъде са едни и същи тарикати :evil:
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

ентусиаст
Аватар

е

Мнение от bobi_maxo » 12 Ное 2007, 11:14

Това там е ЛУКОЙЛ-ПЕТРОЛ. Не си е баш ЛУКОЙЛ, за тези съм съгласен, ебаси боклуците. Когато е ЛУКОЙЛ-ПЕТРОЛ има син надпис ПЕТРОЛ над надписа ЛУКОЙЛ, а когато е само ЛУКОЙЛ е изцяло червен. На ЛУКОЙЛ никога не съм имал проблеми, но на ОМВ-Западен парк(преди Орион) един път сипах и беше гадна нафтата! И не съм повтарял!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 12 Ное 2007, 11:18

Явно не навсякъде от ОМВ са такива, в наш'то село доста мои познати с по-скъпи дизели зареждат само от ОМВ Бургас - до Метро, всички казват че там нафтата е по-добра от Лукоил или Петрол.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Ное 2007, 11:27

Не е редно да слагате всички под общ знаменател, все пак бензиностанциите са един вид частни, собственика на всяка е различен, но носят общото име. Май се оказва, че навсякъде има такива тарикатчета..

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 12 Ное 2007, 11:38

ми много не ги разбирам тия бензиностанции обаче май бензина им го карат един и същ от няква база в Илиянци (за СФ) ...от там всеки си сипва добавките и вече разцъква колонките. Аз съм забелязал, че от всички Шелове за сега най-коректни са в този на ГМ.Димитров, Щудград, на други например Рейсинга е все едно 98. ...пък на ОМВ 100 октана е..... на една кола й бяхме сипали и после не искаше да пали сутрин ....докато не изгори всичкия от ОМВ... и после се оправи .

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: ок

Мнение от Dimo » 12 Ное 2007, 12:19

emiche написа:само на еко и лукойл зареждам- никакви ядове! а на омв не зареждам точно заради тези теми във форума,просто не ми се рискува

аз също!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 12 Ное 2007, 12:57

Burningparis написа:на една кола й бяхме сипали и после не искаше да пали сутрин ....докато не изгори всичкия от ОМВ... и после се оправи .

aналогичен случай, само че с 95 от омв на разклона за дружба/аерогарата... не съм повторил при тази фирма от години, освен на поповица по принуда...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Ное 2007, 13:51

///peter написа:Не е редно да слагате всички под общ знаменател, все пак бензиностанциите са един вид частни, собственика на всяка е различен, но носят общото име. Май се оказва, че навсякъде има такива тарикатчета..

Щом носят името и логото OMV те хич не са частни (самостоятелни) и фирмата, която ги е обединила под името си има грижата да контролира различните собственици как се подиграват с клиентите и с името им.
И ако такива случаи добиват по-широка гласност, май няма дълго време тези тарикатчета да се подвизават под занака на OMV или който и да е друг

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 12 Ное 2007, 14:09

И ако такива случаи добиват по-широка гласност, май няма дълго време тези тарикатчета да се подвизават под занака на OMV или който и да е друг

ми та с тия цени май е крайно време :idea: кво значи да ни пържат с 10-20 лв?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31

Мнение от karaibrahim » 12 Ное 2007, 14:17

Ами пичове, от нас зависи колко ласност може да придобият подобни случаи! Ще се радвам, ако кажете на възможно най-много близки и приятели за този случай!
А аз днес ще се свържа с комисията за защита на потребителите и с ОМВ България, пък ще видим дали ще има развитие от към тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 12 Ное 2007, 14:49

stenly написа:Това че имаш касова бележка на която пише за колко лева и колко нафта са ти спинали и като я има налице и колата, в която са ги наляли какво повече им трябва на 'компетентните' органи? Какво?
Източват ти резервоара и го пълнят догоре през калибрирана колонка и като се окаже, че не може да събере толкова, за колкото според касовата бележка са ти сипали - да ги шибат чисто голи на тезгяха.
---

Така е, но някъде другаде! :roll:
А тук енергоресурсите са основно перо за пълнене на нечии банкови сметки! Бензиностанциите не остават настрана. Те си въртят далаверите, а за да не бъдат пипани съответно някой друг бива поощрен ;) Тъй че не вярвам някой да се впрегне и да защити интересите ни! Поне не и в този случай, но вярвам че това е начина за подобрение - повече гласност и масово недоволство пък макар и в началото никой да не му обърне внимание :censored:

п.с. Остана ли някой, който още се чуди как някои си зареждат от бензиностанциите на "преференциални цени" :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 12 Ное 2007, 14:55

stenly написа:
PGV написа:Не го знам БДС какъв е точно, но 100 мл разрешено отклонение ми се вижда много - това е 10%. Ебаси стандарта...

Не ти е правилна сметката 100 мл от 20 литра е 1/200 или 0.5%, което иди-дойди е поносимо.

А за това другото - ... - да ги шибат чисто голи на тезгяха.

---

не съм видял, че става въпрос за 100 мл на 20 л, иначе така е, 0.5%.
Мен са ме мамили най-нагло, като от уж 12 л сипани закъсвам след 40 км, т.е. имало е пряко сили 4 л в резервоара.
Друго, което ми е правило впечатление, че като си сипвам сам - и го правя максимално бавно бензина ми е излизал със 100-200 мл повече (не помня на кво количество) в сравнение като ми сипва някой от бензинджиите - те пък го правят с натискане на пистолета докрай, за да стане максимално бързо.

ентусиаст
Аватар

tr

Мнение от bobi_maxo » 12 Ное 2007, 15:37

///peter написа:Не е редно да слагате всички под общ знаменател, все пак бензиностанциите са един вид частни, собственика на всяка е различен, но носят общото име. Май се оказва, че навсякъде има такива тарикатчета..

Както казах почти всички са на фрайчайзинг договор! Това означава че собственика е един, а другите само ползват името. Което от своя страна означава, че фирмата майка може да наказва и контролира свойте държатели на марката!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 12 Ное 2007, 15:52

добре де у форума има и полицай и прокурор - да се съберат видео материали показващи гнусните кражби на газо и други станции - призовки и производство на иконом. полиция ще има повишения гаранция а това е за милиони годишно кражби - всички май го правят - щом за 15 лв. газ заредих на газстанцията до панаира в видин и касова не дават - кък ша им драсна клечката......... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 12 Ное 2007, 16:40

Преди време имаше подобна тема за Еко.
Откакто имаме отстъпки там, такива теми няма.

По принцип сипвам основно на ОМВ, и не съм имал проблем никакъв.
Вчера сипах в Хаджи Димитър на новото ОМВ и си събра точно колкото очаквах.

Защо не отидете да се оплачете наистина в централата на ОМВ или вземете напишете писмо до ОМВ България.
Ако имат 2-3 оплаквания от един и същи обект, ще им направят внезапна проверка и ще се прекратят далаверите.

Колегата дето написа, че в Европа ОМВ били най-мизерните ще го помоля да ми посочи държава, понеже моя опит показва обратното, а съм виждал достатъчно бензиностанции из Европа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата