лош ден за БМВ-то ми

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

лош ден за БМВ-то ми

Мнение от Fking » 09 Апр 2004, 23:02

днеска беше лош ден
Тъкмо бях решил да си стягам бмв-то, да го пипна тук и там, и днес като си пътувах по магистралата един дядка ме блъсна!!!!
чувствам се подтиснат......

ще разкажа историята защото имам нужда от съвет, не е нещо особено, за това и го пиша тук

Карам си аз в лявата лента с 140+, и тъкмо минавам някъв, и той реши да минава в ляво ли, или май само кривна в ляво, не разбрах точно какво стана...но 2-те коли се сблъскаха странично. Моментално кривнах в ляво да се отлепим.
Интересното беше че аз си карах съвсем направо, а оня кво му стана....кривна.....ебати човека.

Спирам аз в аварийната, след малко спира и той. Гледам възрастен човек, сигурно над 60, със светло зелено BMW 524td !!! (е28 трябва да е било)
викам си, супер поне бмв ме е джаснало :>>

гледам кво ми има, и с облекчение виждам, че няма криви ламарини, само лайсната на задната врата я няма, а на предната е разкъртена, но се държи, и боята над тях е яко ужулена, и отпред малкия мигач леко намачкан.....хух
а на онзи, трябваше да се наведа до колата му че да забележа нещо...... боята едва забележимо охлузена.... от 2м не личи, и малко лайсните хлътнали, ама само посредата.......

човека се оказа разбран (като мен :> )
първоначално отричаше вината си......почна да ми обеснява че понеже съм карал много бързо колата била нестабилна и други глупости т.н. както и да е

викаме си, аз имам пълно авто-каско, и той има някакво.....ще се оправим
и той, ми вика, дай да караме напред, като видим полицай ще спрем да ни спретне протоколче за пред застрахователите, и аз тъй като въобще не съм наясно с процедурите...викам ок

след няма и 20км, имаше магистрална полиция, обаче те ни светнаха, че неставало така, трябвало е да останем на мястото на ПТП-то и да ги викнем.......и сега неможело нищо да направят....щото не можем да докажем кво е станало и къде.....

не че ако бяха дошли щяхме да можем да докажем квото и да е, но както и да е, прави са да си спазват разпоредбите

та за него се получи добре, спести си акта, макар че обесняваше на полицаите че аз съм виновен....
вярвам че не е предложил умишлено да напуснем мясотот на ПТП-то, и така да е, аз съм си виновен че незнам какво се прави в такива случаи, а би трябвало!!! В тази връзка, къде мога да прочета инфо по въпроса?

като видяхме че нищо няма да стане, си разменихме телефоните и се разделихме...

та оказва съм че съм с осезаеми щети, и никакъв документ

имам пълно авто-каско в БулИнс (клауза "Р") и естествено гражданска

кво мога да направя за да ми изплатят щетите? Стандарната история с паркинга?! Или?

п.с. като карах зад него докато намерим полиция, го гледах как кара......както си е в дясната лента със 120, на моменти левите гуми, минаваха в ляво от осевата линия между двете платна
като даде ляв мигач да мине в лявото платно на магистралата го забравяше по 2 мин.... и такива неща.....
п.п.с.
относно жените :>
като му гледах колата, и му викам, че на него почти нищо му няма
жена му като ревна, "ДА, ДА! Същото като при вас е"
много се нервя когато някой вика на черното бяло......

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Апр 2004, 23:12

:cry: :cry: :cry:

И при мен днеска беше кофти ден ..... пак ми задигнаха предното стъкло на едната Е30-ка ....и ся пак набутвация .....и пак е подгизнала от водата :? :( :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Апр 2004, 23:28

грубо изпълнение и при теб...

сетих се още нещо
оше на излизане от София, преди гореспоменатата случка се случи нещо подобно
карам в средната лента, (3 общо) и тъкмо минавам в най-лявата че настигнах тия пред мен в средната......и този пред мен реши и той да мине точно тогава, и по неква случайност се разминах на сантиметри от него, понеже много рязко завих на ляво.....

и час по-късно случката се повтаря обаче този път със сблъсък.....
пфу, кофти ден

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Апр 2004, 23:34

А .и на всичкото отгоре .отивам в КАТ да си прехвърлям другата Е30-ка и познай - някой обгазил сградата на КАТ и нанайси .....пожарни, линейки нинам си кво .....

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 09 Апр 2004, 23:57

Олицетворението на лошия ден при мене беше сцепен преден джам по магистралата.Колко ли струва на старо става въпрос за е36.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 10 Апр 2004, 0:19

krika написа:Олицетворението на лошия ден при мене беше сцепен преден джам по магистралата.Колко ли струва на старо става въпрос за е36.

как успя да го сцепиш така?
някоя твърдоглава муха ли? :>

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 10 Апр 2004, 0:38

krika написа:Олицетворението на лошия ден при мене беше сцепен преден джам по магистралата.Колко ли струва на старо става въпрос за е36.

Що на старо :?: :roll: Ако имаш Каско ще ти го платят,ще сложиш нов,
че и някой лев ше остане :)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 10 Апр 2004, 1:20

Имах две люспи и на маркировката тия педали ни го маркираха трябваше да ги оправя ама нямах време и сега го гризнах яко вместо да дам 40лв за люспите ше плаштам цялото стъкло а иначе застраховката ми е 14000лв и няма да взема и лев е тва си е тъпо копеле съм си и това е :evil:.Та до тези които са го сменяли да кажат колко им излезе стъклото със смяната.А как се случи еми някъв педал точно като го изяждах и ми метна камък каръшки ден си беше и тва е.

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 10 Апр 2004, 8:35

Fking написа:............

Ще кажеш че те е забърсал някой докато колата е била паркирана.......някъде в центъра примерно :idea: Номера минава , но трябва да си настоятелен , нямат право да ти откажат обезщетение.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 10 Апр 2004, 9:15

krika написа:Имах две люспи и на маркировката тия педали ни го маркираха трябваше да ги оправя ама нямах време и сега го гризнах яко вместо да дам 40лв за люспите ше плаштам цялото стъкло а иначе застраховката ми е 14000лв и няма да взема и лев е тва си е тъпо копеле съм си и това е :evil:.Та до тези които са го сменяли да кажат колко им излезе стъклото със смяната.А как се случи еми някъв педал точно като го изяждах и ми метна камък каръшки ден си беше и тва е.

Челното стъкло на всички коли е около 150 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 10 Апр 2004, 9:51

да знам кво е чувството когато те ударят ,оправяйсе бързо и късмет...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 10 Апр 2004, 9:52

Fking написа:та оказва съм че съм с осезаеми щети, и никакъв документ

Щом нямаш документ трябва да си изключително сериозен и неостъпчив и сам да си повярваш, за да ти повярват и те - "ударен на паркинг". Иначе няма друг начин.

Преди време, (да си призная това е единствения ми удар до сега) - на заден "подпрях" една улична лампа. И в най-добрия случай, лампата се падаше в ляв мъртъв ъгъл и нито аз, нито прителят ми я видяхме. И тряс! "А тъпата лампа продължи да свети" беше коментарът. :oops: Щетата си беше сериозна въпреки сравнително слабия удар. При застрахователите отидох с възможно най-притеснения вид, колата не беше и моя, а на приятеля ми. Служителите описаха щетата като удар на паркинг, отзад и се оправихме. Иначе само една мъничка пластмасова "джажа" под задния стоп струваше 200 лв. с размер 15 на 20 см.
Да караш Peugeot е страст!

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 10 Апр 2004, 10:02

[quote="Eva.....Иначе само една мъничка пластмасова "джажа" под задния стоп струваше 200 лв. с размер 15 на 20 см.[/quote]
МАЙБАХ :?: :?: :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 10 Апр 2004, 11:18

:D Пежо 405 комби. :wink: Това е едно, леко заоблено на самия "ръб" пластмасово нещо, което го има само при вносителите.
Да караш Peugeot е страст!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 10 Апр 2004, 12:38

Ами ще пишеш че е станало на паркинг, при нас така ни изплатиха щетата щото баща ми избяга а беше той виновен. Ще стане, казваш че инцидента е станал на някакъв паркинг и така :)

Следваща

Назад към Основен Форум