Help: Антифриза е пълен до половината

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Help: Антифриза е пълен до половината

Мнение от bat_lyubo » 08 Ное 2007, 11:45

Колеги,

не знам как е станало или дали още става, но тази сутрин
Запалих двигателя за 15 секудни после го изгасих реших да проверя антифриза.

Проверих антифриза (тъмно син на цвят) и беше само до половината на съда.

Стрелката за температурата е точно по средата на 90градуса.
Климатроника си работи.

520i E39 98г tourig

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 08 Ное 2007, 13:45

Ако си бил сигурен, че преди това е бил на макс те съветвам най-чевръсто да си провериш маркучите по охладителната система. Вероятно сълзи от някъде.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 08 Ное 2007, 15:00

Ми то до там трябва да бъде. Има една черта на която пише Cold/Kalt. До там трябва да е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 08 Ное 2007, 15:05

Колега, според мен по-добре отиди на сервиз. И при мен беше така и се оказа пукнат радиатор, дано да не е, но има много варианти да губи антифриз, а с тази проблемна охладителна система на БМВ могат да станат големи поразии по двигателя. Успех. :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Re: Help: Антифриза е пълен до половината

Мнение от slav4o1 » 08 Ное 2007, 17:30

bat_lyubo написа:...
И аз имах проблеми с охладителната система, значи ако ти е на средата на казанчето, както каза колегата до там трябва да е, но ако долееш до някаква точка (примерно до средата) и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш, че губи вода а то просто си е влязло в системата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 08 Ное 2007, 17:34

slav4o1 написа:.... и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш че губи вода а то просто си е влязло в системата.

:shock: :!: :?: :shock:
Като "покараш малко" не би ли следвало нивото в разширителното казанче да се качи малко?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 08 Ное 2007, 17:48

pazokolarov написа::shock: :!: :?: :shock:
Като "покараш малко" не би ли следвало нивото в разширителното казанче да се качи малко?

Именно :idea:
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 09 Ное 2007, 0:32

pazokolarov написа:
slav4o1 написа:.... и като запалиш и покараш малко то влиза антифриз в системата и нивото пада и ти си мислиш че губи вода а то просто си е влязло в системата.

добре де виж си нивото на антифриза изчакаи да изтине отвори и при отварянето нивото ще се покачи ама 10000% ти го гарантирам

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от zillius » 09 Ное 2007, 1:20

Когато двигателя е студен и отвориш казанчето на антифриза ,нивото му трябва да е на чертичката където пише KALT(нем.-студен)или COLD(англ.-студен).Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата.На сутринта ,когато колата е студена и си провериш нивото на антифриза ,то пак трябва да е на чертичката KALT/COLD.Тогава си сигурен ,че в охладителната ти система има точно толкова антифриз,колкото е необходимо! :D

Потребител
Аватар

Re: ре

Мнение от bat_lyubo » 10 Ное 2007, 0:18

zillius написа:Когато двигателя е студен и отвориш казанчето на антифриза ,нивото му трябва да е на чертичката където пише KALT(нем.-студен)или COLD(англ.-студен).Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата.На сутринта ,когато колата е студена и си провериш нивото на антифриза ,то пак трябва да е на чертичката KALT/COLD.Тогава си сигурен ,че в охладителната ти система има точно толкова антифриз,колкото е необходимо! :D

Благодаря колега, утре сутрин ще направя и тази диагностика.

Като се загледах днес по обед, близо до капачката има следи като че ли е изхърляла нещо.

Дали е възможно, ако съм карал много време на високи обороти (например хипотетично докато карам пред някой черен мерцедес на магистралата) да се е дигнало налягането и няколко десетки милилитра да си ги е изплюло?

Не съм разбирач, но съм чувал че имало това свойство.
Някой по-компетентен колега може да разясни дали тази теза е възможна.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 10 Ное 2007, 2:07

slav4o1 написа:
pazokolarov написа:
добре де виж си нивото на антифриза изчакаи да изтине отвори и при отварянето нивото ще се покачи ама 10000% ти го гарантирам

Предлагам ти, като не ти е ясна схемата на работа, да се въздържаш от мнения.

Значи, показанието на охладителната течност в казанчето, на студено е по-малко
в сравнение с показанията на охл. течност при работна температура на двигателя.
8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: ре

Мнение от pazokolarov » 10 Ное 2007, 11:23

zillius написа:...Когато мотора е работил и е достигнал работната си температура,нивото на антифриза се покачва поради повишеното налягане в системата....

Не поради повишеното налягане, а поради температурното разширение на антифриза ;)
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 10 Ное 2007, 14:24

ICE написа: Предлагам ти, като не ти е ясна схемата на работа, да се въздържаш от мнения.... [/color] 8)

Ми значи не всеки се е родил научен незнам какъв ти е проблема да се заяждаш с мен постоянно, гледам чета пиша и се уча, съжалявам че пуснах тема за хидравликата и "пълня" форума оня ден трябвало да търся в търсачката, като напиша "хидравлика" ми излизат над 500 резултата..

Назад към E39