За късите светлини и КАТ .
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
За късите светлини и КАТ .
От както стана задължително включването им през определени месеци, направих да се пускат при подаване на контакт късите светлини,КАТО ГАБАРИТИТЕ И ТАБЛОТО НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ .
Сваляте ключа на фаровете с ръка или помагайки си с отверка и правите мост с парче кабел между ЖЪЛТ и ЗЕЛЕН+ ЖЪЛТ проводници.
Просто,ефикасно и спирате да мислите за фаровете до март следващата година.Акумулатора трябва да е много зле ,за да създаде проблем при сутрешното запалване на колата.
П.П. Поради огромният интерес в постовете по-долу и желанието да се включват не само късите, но и арматурното табло и габаритите ,ОСВЕН ГОРЕПОСОЧЕНАТА ВРЪЗКА,се прави мост между:
1.За да светне арматурното табло се свързат
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ЧЕРВЕН
2.За да светнат габаритите се свързват едновременно
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ВИОЛЕТОВ и ЗЕЛЕН +
ЖЪЛТ със СИН+ЖЪЛТ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
При случай 2. не може да се използва функцията за включване само на левите или само на десните габарити с лоста на мигачите при паркиране,защото колата се дава на контакт,ІІ-ро положение на ключа.
Сваляте ключа на фаровете с ръка или помагайки си с отверка и правите мост с парче кабел между ЖЪЛТ и ЗЕЛЕН+ ЖЪЛТ проводници.
Просто,ефикасно и спирате да мислите за фаровете до март следващата година.Акумулатора трябва да е много зле ,за да създаде проблем при сутрешното запалване на колата.

П.П. Поради огромният интерес в постовете по-долу и желанието да се включват не само късите, но и арматурното табло и габаритите ,ОСВЕН ГОРЕПОСОЧЕНАТА ВРЪЗКА,се прави мост между:
1.За да светне арматурното табло се свързат
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ЧЕРВЕН
2.За да светнат габаритите се свързват едновременно
ЗЕЛЕН + ЖЪЛТ със СИН+ВИОЛЕТОВ и ЗЕЛЕН +
ЖЪЛТ със СИН+ЖЪЛТ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
При случай 2. не може да се използва функцията за включване само на левите или само на десните габарити с лоста на мигачите при паркиране,защото колата се дава на контакт,ІІ-ро положение на ключа.

Последна промяна zvetiko на 04 Дек 2007, 20:32, променена общо 4 пъти
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето
Георги Пенчев

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 04 Ное 2007, 0:27, променена общо 1 път
Колеги вижте как е решен въпроса с DRL (Daytime Running Lights) модул - заводско изпълнение за някои региони (например Канада и Скандинавските страни)
Ето го линка:
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... ights.html
Темата е разглеждана и в Е36 раздела:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
Ето го линка:
http://www.unofficialbmw.com/e36/electr ... ights.html
Темата е разглеждана и в Е36 раздела:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Колега,габаритите работят независимо от моста ,който слагаме-за работата на ключа за фаровете все едно моста не съществува.Дублира се само от второ положение на ключа ,включването на късите светлини.Това ,което съм описал е пробвано на предишната ми кола в продължение на 1 сезон ,така ,че не трябва да имаш някакви опасения за късо съединение или друга повреда.

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
zvetiko написа:Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Колега,габаритите работят независимо от моста ,който слагаме-за работата на ключа за фаровете все едно моста не съществува.Дублира се само от второ положение на ключа ,включването на късите светлини.Това ,което съм описал е пробвано на предишната ми кола в продължение на 1 сезон ,така ,че не трябва да имаш някакви опасения за късо съединение или друга повреда.
точно се чудех какво да правя днес

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
zvetiko написа:Penchev написа:Цветико а ако искам да оставя колата на габарити без аз да съм вътре ще има ли проблем ? Значи не е нужо да се включват късите от копчето![]()
Георги Пенчев
Много благодаря

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Аз го пробвах и таблото не свети
Няма да свети-вече казах ,че с моста се включват само късите светлини.Безсмислено е да се товарят габаритите и таблото през деня.Ако влезем в тунел или стане тъмно се процедира по нормалният начин с ключа за светлините в зависимост от желанията ни.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
аз пък си карам целогодишно на фарове и смятам че трябва да стане задължително .
светлините наистина помагат да се види по-отрано автомобила дори и през деня ....
светлините наистина помагат да се види по-отрано автомобила дори и през деня ....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
BMW5820iA написа:аз пък си карам целогодишно на фарове и смятам че трябва да стане задължително .
И аз го правя-още от далечните 90 години на миналият век,когато карането с фарове през деня беше чуждо на българина и се скъсваха да ме предупреждават ,че съм си забравил фаровете.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Браво на zvetiko !!!
Искам да попитам, има ли варянт да не бачкат на пълна консумация (55 вата май беше), а да речем както във щатите и канада на 50% и чак когато превключиш на къси тогава дига мощността?
Карал съм Х5 с такава опция и Е39 също, но ги правят само за щатите, европейските нямат такъв момент ... ако не се лъжа.

Карал съм Х5 с такава опция и Е39 също, но ги правят само за щатите, европейските нямат такъв момент ... ако не се лъжа.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3