Проблем с ABS
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Контактния спрей лекува всичко бате
.Преди седмица и на педала за гаста пръснах малко и сега сам поне с десет коня отгоре 

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Не е лошо да смениш и спирачната течност. Тя е силно хигроскопична (поема влага) и дори да има качества да работят спирачките, помпата на ABS-а блокира. Не твърдя че е това причината, но не е скъпо и трудоемко, та като си почнал не е лошо да я свършиш и тази работа иначе като се размине пожара ще си я оставиш така до НЯКОГА
ако не е датчик или букса и аз ти препоръчвам това да е следващото нещо което да направиш.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BMW5820iA написа:tsb_bg написа:Не е лошо да смениш и спирачната течност. Тя е силно хигроскопична (поема влага) и дори да има качества да работят спирачките, помпата на ABS-а блокира. Не твърдя че е това причината, но не е скъпо и трудоемко, та като си почнал не е лошо да я свършиш и тази работа иначе като се размине пожара ще си я оставиш така до НЯКОГА
ако не е датчик или букса и аз ти препоръчвам това да е следващото нещо което да направиш.
На предишното BMW не я бях сменял около 14 години-бях доливал малко един път.Нищо не ми блокира.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Добре ще ги гледам буксите и ще видим кво ще стане то безтуй и предни дискове требе да се сменят така че ще има пак събота и неделя

- dinozab
-
-
А някой знае ли как се обездувашава спирачна система с АБС щато като сменям задния носач трябва да откача спирачния маркуч и така и така ще гълта въздух
да сменя и течноста 

мисля 4е е като при вси4ки други.помпене на бедала и един под колата-това е. Незнам какво става с този компютър по 3 мнения на веднъжdinozab написа:А някой знае ли как се обездувашава спирачна система с АБС щато като сменям задния носач трябва да откача спирачния маркуч и така и така ще гълта въздух![]()
![]()
да сменя и течноста

- dinozab
-
-
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ми много проблеми имаш ве...трее да почерпиш и те от самосебе си ще изчезнатdinozab написа:
Благодаря ти остава само си го преведъ![]()
![]()

- dinozab
-
-
bmwfena написа:ми много проблеми имаш ве...трее да почерпиш и те от самосебе си ще изчезнатdinozab написа:
![]()
Ми има не е кат да няма е пак бива да за 13 годишна кашлица се търпи

- bmwfena
- БМВманиачения
-
специално за АБС са най добре се ремонтира с стари втора употреба части...например датчиците-те са трудни малко за демонтиране ама почти винаги от тях идва проблема--и винаги по тях има налепени много стружки и така..dinozab написа:bmwfena написа:ми много проблеми имаш ве...трее да почерпиш и те от самосебе си ще изчезнатdinozab написа:
![]()

- dinozab
-
-
bmwfena написа:специално за АБС са най добре се ремонтира с стари втора употреба части...например датчиците-те са трудни малко за демонтиране ама почти винаги от тях идва проблема--и винаги по тях има налепени много стружки и така..dinozab написа:bmwfena написа:ми много проблеми имаш ве...трее да почерпиш и те от самосебе си ще изчезнатdinozab написа:
![]()
Ми чистих ги и нищо утре най-накрая съм на диагностика и там ще си каже кой е мръсникът долен

- bmwfena
- БМВманиачения
-
как проверявам датчиците-много просто
вдигаш колелото откачаш буксата и закачаш уреда на буксата на датчика там дава некво съпротивление и хващаш некой да върти колелото и ако не се промени съпротивлението -там е МРЪСНИКА
това съм го правил отдавна ама хванах един преден ляв мръсник
смених го и лампата изгасна
а какъв проблем съм имал -датчика дава инфо за блокирало колело и хидроусилвателя постоянно работи
и него го хванахме 

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3