BMW<->Москвич
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
BMW<->Москвич
Предполагам сте чували твърдението, че двигателя на е30 (4 цилиндровия) е копиран от руснаците почти напълно и монтиран на Москвич (т.н. осмак).Аз лично не откривам особена прилика, но тъй като не съм го чувал от един или двама човека реших да ви питам вас дали това не е поредната простотия или има известна доза истина 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: BMW<->Москвич
Mpower84 написа:Предполагам сте чували твърдението, че двигателя на е30 (4 цилиндровия) е копиран от руснаците почти напълно и монтиран на Москвич (т.н. осмак).Аз лично не откривам особена прилика, но тъй като не съм го чувал от един или двама човека реших да ви питам вас дали това не е поредната простотия или има известна доза истина
М10 и двигателя на 412 са почти еднакви
сигурно за него става въпрос
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Когато Германците губят войната Руснаците превземат заводите им и им взимат машините, които са ползвали за двигателите на БМВ. Но технологията и финностите на изработка на частите няма как да ги земат. После са ползвали тези матрици за направата на тяхни, с които са направени двигателите на московците.
Тоест е нормално да си приличат.
Тоест е нормално да си приличат.
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Двигателя е копие, а москвича не върви, защото руснаците са сделали сами трансмисията, която от своя страна си вие и когато е нова
Като се подменят скоростите и диференциала с такива от е21 и 412ката си става почти БМВ е21 315.

Като се подменят скоростите и диференциала с такива от е21 и 412ката си става почти БМВ е21 315.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Не са копие приятели. Това твърдение го има от 100 години. Москивича е с ризи, останалата част от блока е алуминии. Има много и то съществени разлики. Взели са идея ли кво ли, но не е еднакво. Възможно е някой детайли да съвпаднат от единия на другия агрегат, но примерно глава или бутала нестават. Обаче Мускаловия вотор става на 2000 кубика с помоща на ризи и бутала от волга. 

sonny написа:Не са копие приятели. Това твърдение го има от 100 години. Москивича е с ризи, останалата част от блока е алуминии. Има много и то съществени разлики. Взели са идея ли кво ли, но не е еднакво. Възможно е някой детайли да съвпаднат от единия на другия агрегат, но примерно глава или бутала нестават. Обаче Мускаловия вотор става на 2000 кубика с помоща на ризи и бутала от волга.
Краднали са де що има щампа значи, ама не всичките и кво го е нямало са донагаждали

А иначе мохер с волгови ризи много зверкска машина ставало съм чувал от карали такова нещо

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
а иначе москвича не е ли бая тежък?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- mc_koko3586
- Потребител
-
Абе копие не е точната дума. Подобие бих казал аз. 412 е подобие на М10. Скоростната кутия не пасва точно. Но с малко преправяне става. А за развървяването не се развървява особено много. Ако сте гледали предавателните числа на 5 степенните кутии монтирани на М10 са с предавателни числа еднакви с тези на москвича. Разликата е с по 1-2 десети на предавка. Като не говоря за гетраг версия спорт.
Член на Клуб "Москвич България"
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Аве това е истината: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5%F0%E0%F2
Se7ven написа:Аве това е истината: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5%F0%E0%F2
Тоа го заеби с предно еи минава покрай Алито като спрял

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2