Проблем с летите джанти
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- NAVIGATOR_
- Потребител
-
Проблем с летите джанти
Реших да си сложа зимните гуми на летите джанти, (оригинални BMW 14') че нещо не ми харесваха тези стоманените. И както е по учебниците свалям едните, разменям гумите, баланс и монтаж. Брей то можело да изглежда и по добре:). С няколко маневри излизам от сервиза и ми се причу че нещо хърка слизам гледам гумата опирала в подкалника ОК, реших че ще го приживея. Тръгвам аз и на правия участък Варна - Тополи абе като натисна спирачка пак хърка, като чукан леко в ляво пак ??????
Спирачки, кръгом и обратно в сервиза, дигам колата и гледам на предна лява джанта кормилния накрайник си е направил канал??????
Проблем
1. накрайника е малко разбит наистина ама аз се съмнявам че ако го сменя пак ще опира
2. от някъде чух че има разлика м/у предните и задните джанти погледнах и другите и видях че и 4-те джанти имат следи от опиране наистина само драскотини но все пак си е опирал. Говорих с предишния собственик и той каза че ги е карал и е нямал проблеми!
Та въпросите ми са 2
Има ли разлика м/у предни и задни джанти?
Със смяната на накрайника ще си реша ли проблема?
Спирачки, кръгом и обратно в сервиза, дигам колата и гледам на предна лява джанта кормилния накрайник си е направил канал??????
Проблем
1. накрайника е малко разбит наистина ама аз се съмнявам че ако го сменя пак ще опира
2. от някъде чух че има разлика м/у предните и задните джанти погледнах и другите и видях че и 4-те джанти имат следи от опиране наистина само драскотини но все пак си е опирал. Говорих с предишния собственик и той каза че ги е карал и е нямал проблеми!
Та въпросите ми са 2
Има ли разлика м/у предни и задни джанти?
Със смяната на накрайника ще си реша ли проблема?
NAVIGATOR_

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- NAVIGATOR_
- Потребител
-
Turbo-Lag написа:Или пък това е знак да си вземеш 15-ки
15' ще са за лятото със лятните гуми

NAVIGATOR_

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
И аз имах същия проблем!!!! Оказа се че двата накрайника са различни
Има ляв и десен! Изместен им е леко центъра на болта! Малко са по напред болтовете и като го сложиш по голямата част отива назад и не опира в джантата! Като обърнеш накрайниците и пращаш по-голямата част напред и тя минава супер близко до джантата - след 5-6 завоя накрайника ако е хлабавт се завърта леко и започва да дълбае джантата! Това го има само ако си с 14-ки!

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
И с 15-киДилян Пенчев написа:И аз имах същия проблем!!!! Оказа се че двата накрайника са различниИма ляв и десен! Изместен им е леко центъра на болта! Малко са по напред болтовете и като го сложиш по голямата част отива назад и не опира в джантата! Като обърнеш накрайниците и пращаш по-голямата част напред и тя минава супер близко до джантата - след 5-6 завоя накрайника ако е хлабавт се завърта леко и започва да дълбае джантата! Това го има само ако си с 14-ки!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Дилян Пенчев написа:... двата накрайника са различниИма ляв и десен! Изместен им е леко центъра на болта! ...
Риълойм казва, че са един номер

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
ivantchoG написа:Дилян Пенчев написа:... двата накрайника са различниИма ляв и десен! Изместен им е леко центъра на болта! ...
Риълойм казва, че са един номер. А болтовете са си в центъра ...
не знам какво пише в, ама аз съм се убедил че е така при мен, а пък и бях много очуден и един майстор веднага ми даде отговора и аз го проверих и се оказа прав

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- NAVIGATOR_
- Потребител
-
Смених си накрайниците с немски Fibei или нещо такова и всичко се оправи.
Благодаря на всички за мненията.
Благодаря на всички за мненията.
NAVIGATOR_

11 мнения
• Страница 1 от 1