Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Penchev написа:Абе как ще ме здължават да слагам гадните зимни гуми толкова рано ,дето са меки като п***а и колата не може да вземе решение дали да звие или да върви направо![]()
![]()
![]()
Да си гледат за дълбочина на протектора ,да си гледат за фаровете , но не ТЕ на 10-15 градуса денонощни температури ,там където работят и летните гуми да ми измислят кога да си слагам тъпите зимни гуми![]()
Георги Пенчев
пффф и на мене нещо не ми се слагат зимните още
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: Акция "Светлина"
BigMUZZY написа:...
Да, де...
`Ма те го допълват всяка година.
Кога е трябвало, чел съм го.
Сега и да отида да си купя книжката ППЗДП, не знам дали е последно издание.
Те го променят със соростта на ежедневник
Ти не щя да ме уредиш със Силвия, ама хайде да съм добричък. Ще те светна.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ебал сам ги шибаните плицаи,тва какво сме стадо ли че се с акции да ни подкарват на някаде!Ше ме карат да си слагам зимните гуми през лятото,да земат да се стегнат и да си гледат работата вместо да мислят мероприятия и прочие не сме вече при баи Тошово време!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
А и един отговор за колегата ''the boss'' в ЗДП има много интересни неща и в НПП(нормите за проектиране на пътища) и в наредба 18 и в наредба 21,в наредба 2 също има много неща дето са интересни и могат да ти спестят кинти,а ти като горд притежател на книжка и ''ЧЕТЯЩ'' маи не си ги прочел,гледаи тебе си преди да опрекваш колегите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Аз не намирам в закона че трябва да съм със зимни гуми през зимата. Някой журналист си го измисли или го има някъде? Чл? Ал? Някой ако го намери нека постне.
Според тестовете в аутобилд (Но24 2006) летните гуми имат повече сцепление от зимните на сух или мокър асвалт дори и под 7 градуса... Ама това е друга тема...
Според тестовете в аутобилд (Но24 2006) летните гуми имат повече сцепление от зимните на сух или мокър асвалт дори и под 7 градуса... Ама това е друга тема...
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Добре де у нас минималния грайфер мисля е 1.6мм а в никой закон или правилник не се споменава за задължителни "зимни гуми" в някакъв перид от годината ... не че нямам, просто ми е интересно на какво основание ще тръгнат да ми пишат АКТ - акта е за Административно нарушение - на закон или правилник, за прилагането на закон ... а като няма какво ... 

Lope De Vega
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
maniakov написа:Аз не намирам в закона че трябва да съм със зимни гуми през зимата. Някой журналист си го измисли или го има някъде? Чл? Ал? Някой ако го намери нека постне.
На път съм да се съглася с тебе,зимните на сухо са ми доста зле.И на мокро по-добре де
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
cecoboy написа:Stanchev написа:абе къв е тоя минимум 4мм грайфер, по ЕВРОПАТА е минимум 2.6мм![]()
догодина и ДОТ-а ще почнат да гледат
Абе то това за гумите е хубаво щото като знам кво става като завали първия сняг как се намазват по завоите за отрицателно време!!! Според мен трябва да се следи ама това за 4мм ако в Европа е 2,6мм е малко прекалено!А и то нали самите гуми си имат означение докъде като стигне грайфера трябва да се сменят!
Абе като караш с висока скорост и рязко променяш траекторията си нормално да се намажат с квито и да са гуми

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Nukem написа:А и един отговор за колегата ''the boss'' в ЗДП има много интересни неща и в НПП(нормите за проектиране на пътища) и в наредба 18 и в наредба 21,в наредба 2 също има много неща ...
Знаеш ли, че ми е през к%ра какво пише в тези наредби? Аз като частно лице - водач на МПС се ръководя само от ЗДП. Не изпадай в ситуацията на даиаджията, който преди време ме убеждаваше, че ще ми напише акт. Е, още го пише. Та и ти така, чети си нормите, а нас ни остави да си четем ЗДП.
Закон за движението по пътищата написа:Раздел XVII.
Използване на светлините
Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини, габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния номер.
...
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
ПРАВИЛНИК
ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
написа:Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
9. по колелата и гумите:
а) гумата не съответства по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство;
б) гумата има разкъсвания;
в) джантата е повредена или деформирана, липсва или е повреден елемент за закрепване на джантата към главината на колелото;
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
е) не са балансирани колелата на лекия автомобил;
...
Е, хайде сега ти прочети! И друг път не нападай, ако не си си осигурил гърба.

П.П. И не се опитвай да ми пробуташ ДИРЕКТИВА 89/459, защото със сигурност само си прочел за нея(ако въобще си го направил), но едва ли си я намерил и си прочел за какво иде реч. А пък обикновените полицаи не само не са чували за нея, ами и идея си нямат, че съществува.