За смяна на датчик на колянов вал??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
За смяна на датчик на колянов вал??
Извинявайте за малко смотания въпрос, но все пак:
искам да попитам за тоя датчик за колянов голяма философия ли е смяната му??
и горе долу кви пари струва?
искам да попитам за тоя датчик за колянов голяма философия ли е смяната му??

Re: датчик на колянов вал??
Що искаш да го бре? Кой прай пущината? Там където са ти казали че в него е проблема ,не могат ли да го сменят?
А ,и още нещо, защо не търсиш и тогава да питаш?!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%E2%E0%EB
А ,и още нещо, защо не търсиш и тогава да питаш?!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... +%E2%E0%EB

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Здр колега ,виждам че си от Стз,аз имах проблем с датчика ,колата гаснеше на стоп,случи ми се няколко пъти ,отидих в Мкар ,направиха диагностика ,оказа се че от него ,струва нов 184 лв,но доста ми се налага да пътувам и все отлагам ,опасно е да се кара така понеже може да те остави някаде ,подава на компа че вала не се върти и мотора гасне ,мисля да отида тези дни,успех 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
.
колега първо да се извиня
тотално изклиучиш да погледна в тарсачката
.
а относно колегата от стара загора бате значи толкова бил е няма лошо тря го сменям но да те попитам понеже аз ходя в бош сервиза до кат:confused: и малко несъм наясно плс да дадеш мнение относно кадърноста на маисторите в м-кар и бош-и саответно каква е разликата в цените им,понеже за м-кар съм чувал че са безбожно скъпи.примерно в боша диагностиката е 35лв?!?!?!това нормална цена ли е?
тотално изклиучиш да погледна в тарсачката

а относно колегата от стара загора бате значи толкова бил е няма лошо тря го сменям но да те попитам понеже аз ходя в бош сервиза до кат:confused: и малко несъм наясно плс да дадеш мнение относно кадърноста на маисторите в м-кар и бош-и саответно каква е разликата в цените им,понеже за м-кар съм чувал че са безбожно скъпи.примерно в боша диагностиката е 35лв?!?!?!това нормална цена ли е?
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Момчета си разбират от работата ,доста неща сам правил там и личи че са компетентни ,диагностиката там с триене на грешки ако има такива ,е около 60 лв не помня с точност ,определено е малко по скъпо но има защо ,ако решиш смени там датчика ,мисля че ще останеш доволен ,това е мое мнение ,може да се видем на канала 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
.
благодаря коляга.понеже и аз съм малко зле с времето,но за баварчето все ще намеря време да отида да ми го менкат.предполагам че има колеги които са го сменяли,някои би ли споделил много ли време отнема??
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Сменял съм ги и двата датчика, но имаше и други неща и съм оставял колата за цял ден. Доколкото си спомням датчика на разпределителния вал е на "кестерме" място и трябва да се разкачат доста неща по мотора
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Re: За смяна на датчик на колянов вал??
Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
georgi_1986 написа:Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси
Здравей, буксата на датчика се намира под входящият колектор, за да стигнеш до нея без да сваляш колектора и да разглобяваш една камара неща трябва внимателно да откачиш маркуча за маслени пари от капака на клапаните и да свалиш капачката на масленият фитър, провираш си ръката от там и с малко търпение ще го изключиш, после по същият начин ще боднеш и новият, внимавай от каде прекарваш кабела на датчика че може да не стигне иначе

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
jullydjs написа:georgi_1986 написа:Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси
Здравей, буксата на датчика се намира под входящият колектор, за да стигнеш до нея без да сваляш колектора и да разглобяваш една камара неща трябва внимателно да откачиш маркуча за маслени пари от капака на клапаните и да свалиш капачката на масленият фитър, провираш си ръката от там и с малко търпение ще го изключиш, после по същият начин ще боднеш и новият, внимавай от каде прекарваш кабела на датчика че може да не стигне иначе
Буксата на датчика на разпределителния вал беше там и се озорих много докато я откача и закача и сега същата история

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
georgi_1986 написа:jullydjs написа:georgi_1986 написа:Къде се намира буксата на датчика и някой знае дали има в нет-а видео или снимки как става смяната на М52Б28. Мерси
Буксата на датчика на разпределителния вал беше там и се озорих много докато я откача и закача и сега същата история![]()
![]()
И на коляновият е там
- bmw560is
- Потребител
-
- Кара: е39 96г.
- Мечтае да кара: ново е39
Колега гледам си с м52 96 г. и аз сам съм също 96 г. и би трябвало да е отпред като застанеш срещу колата долу вляво.(зад маркуча на радиатора)
Значи , как се сваля :
1на студен матор за да моеш угъваш лесно маркуча на радиатора
2шестограм мисля че беше 6 мм (аз си направих дълъг около 40-50 см)за болчето
3тва е тънката част(буквално) буксата се намира под смукателните колектори, бърка се с тънка детцка или женска ръка се и достига.
На мен ми отне около 2 часа ама с много приказки помагачи (разбирачи) и като за първи надявам се и последен път
Значи , как се сваля :
1на студен матор за да моеш угъваш лесно маркуча на радиатора
2шестограм мисля че беше 6 мм (аз си направих дълъг около 40-50 см)за болчето
3тва е тънката част(буквално) буксата се намира под смукателните колектори, бърка се с тънка детцка или женска ръка се и достига.
На мен ми отне около 2 часа ама с много приказки помагачи (разбирачи) и като за първи надявам се и последен път
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощност
закачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
gelermoto написа:Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощностзакачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?
В краен случай- на фирмата, която го произвежда за BMW.

- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
zvetiko написа:gelermoto написа:Да ползвам темата.Вчера си оставих колата за смяна термостат вечерта като я взех и запали много трудно. Като запали и почна да работи доста зле менеше оборотите все едно на 3 цилиндъра глъхнеше нямаше мощностзакачихме я на комп. и показа ламбда сонда и датчик колянов вал. Какъв датчик да си взема че тука чета мнение че освен оригинален на Бмв друг да не взимам?
В краен случай- на фирмата, която го произвежда за BMW.
Сименс добри ли са?
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2