5W-40 или 10W-40

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Окт 2007, 9:52

Penchev написа:
Tod написа:Жорка къртиш- звучиш ми като оня пич с ланците от Телешопа, Маркос Фукс

Тоше , аз съм си роден за рекламен агент :mhihi: Майтапа настрана , но всичко това ,което напиусах беше за да покажа колко истински масла са най-високите класове на Кастрол и Мотул,как при адски натоварвания не показват слабости, пък камоли при спокойно каране :!:

Не мислете ,че като се подвозвате с 2-3000 мин-1 няма значение какво масло се върти из двигателя ... Помислете за студен старт,от една страна тези от вас в големите градове с големи задръствания и особенно тези от вас ,които палят колата сутрин и незагряла я гасят и следобад пак така ... Двойно естерните масла имат свойствата да не дават възможност на разните окиси и химии от процесите на горене и недоизгаряне да се смесват с маслото, то остава до края на полезния пробег в кондиция, там където разните полусинтетики стават на боклук и замирисват на бензин на 6 К км най-късно особенно зимата заради обогатителя ... сега идва зима, студове, който обича да кара* знае какво става - колата се пързаля, форсажи - охлаждането е минимално,заради ниската скорост,боксуване :twisted:

Един колега вика "Всеки знае мене си ..."

Георги Пенчев

СЛИК 6000 ,който пази колата перфектно при студеният старт-каквото и масло да сложите ,винаги ще има сухо триене при запалването на колата.И някакво истинско минерално масло 20по 50 ако ръчкате колата както трябва.Резултата-900К без да се пипа нищо по двигателя.И между другото оргиналното масло на BMW ,което се продава в Дару кара,без никакви означения на бутилката ,освен емблемата е минерално. ;)

Така ,че на 80 К километра давайте по 100лв. за препарата и двигателят става вечен.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 19 Окт 2007, 10:06

Penchev написа:
Tod написа:Жорка къртиш- звучиш ми като оня пич с ланците от Телешопа, Маркос Фукс

Тоше , аз съм си роден за рекламен агент :mhihi: Майтапа настрана , но всичко това ,което напиусах беше за да покажа колко истински масла са най-високите класове на Кастрол и Мотул,как при адски натоварвания не показват слабости, пък камоли при спокойно каране :!:

Не мислете ,че като се подвозвате с 2-3000 мин-1 няма значение какво масло се върти из двигателя ... Помислете за студен старт,от една страна тези от вас в големите градове с големи задръствания и особенно тези от вас ,които палят колата сутрин и незагряла я гасят и следобад пак така ... Двойно естерните масла имат свойствата да не дават възможност на разните окиси и химии от процесите на горене и недоизгаряне да се смесват с маслото, то остава до края на полезния пробег в кондиция, там където разните полусинтетики стават на боклук и замирисват на бензин на 6 К км най-късно особенно зимата заради обогатителя ... сега идва зима, студове, който обича да кара* знае какво става - колата се пързаля, форсажи - охлаждането е минимално,заради ниската скорост,боксуване :twisted:

Един колега вика "Всеки знае мене си ..."

Георги Пенчев

Относно усилията които хвърляш за подръжката на товоя автомобил,КОМПЛИМЕНТИ :D бих искал да имам кола която да ме вдахновява за подобни грижи към нея, но уви нямам, карам Маздата по-често(щото е в гаранция :mhihi: ) и на комбито се качвам от време на време, колкото да се видя и аз в кола :mhihi:
ПС Надявам се скоро да замърка нещо по-расово и в моя гараж :twisted:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Окт 2007, 10:27

Цветико, според мен е така и не е .. И аз на всичкото отгоре карам с един руски препарат ХАДО,за който бях писал преди известно време , определено по-добър продукт от 6000-то , но маслото си е масло , то е в основата на мазането - то по тая логика направо с ново слика изобщо не трябва да го сменяш маслото :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: скрап

Мнение от RS » 19 Окт 2007, 21:21

Жоре,в клас 8100 на Мотул от скоро предлага естерно масло.
За да бъдем коректни, откакто извадиха двойния естер.

П.С. Да не те завлече некоя фръфорна македонка бре? :D :D :D

Поздрави Радо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Окт 2007, 22:21

Penchev написа:Цветико, според мен е така и не е .. И аз на всичкото отгоре карам с един руски препарат ХАДО,за който бях писал преди известно време , определено по-добър продукт от 6000-то , но маслото си е масло , то е в основата на мазането - то по тая логика направо с ново слика изобщо не трябва да го сменяш маслото :mhihi:

Георги Пенчев

Колега,вече писах ,че СЛИК 6000 е важен за студеният старт,когато няма масло,трие се метал в метал и износването е огромно и освен това намалява триенето при работа във всички режими.За добавката ,която ти споменаваш не мога да кажа нищо.
Маслото освен, че маже, отвежда топлината и събира мръсотията от работата на двигателя-така ,че поне засега не може без него. ;)
Вече казах ,че споделям опита си от 900К без никакъв ремонт на двигателя-едва ли някой във форума е навъртял толкова километра на една кола.При това става въпрос за сериозно каране-ръчкане на градско,по няколко часа 180-200 на магистрала.Слагал съм няколко пъти на престижни марки маслата и съм оставал силно разочарован-може и да са били ментета,по 20 и няколко лв. литъра,но кой от вас им гаранцита ,че срещу парите си получава нещо качествено. :?:Още си спомням ужаса-след каране на магистрала едното беше станало на вода,другото беше се сгъстило,трето го купувах от офиса на представителя за да съм сигурен в качеството му за 26лв. литъра ,после разбрах ,че го купуват за 1$ ,а аз се чудех защо не усещам колата както трябва при високи скорости.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 25 Окт 2007, 23:20

аз пък съм доволен от ARAL 15W/40. Преди имах 3-ка и карах с някакво Q8 ли какво беше по 15 лв. литъра ,но и ми се разтропаха повдигачите и на 5-цата реших да слагам Арал и съм си доволен . Поне е по-ефтино . По-важно е според мен да се сменя по-често маслото .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 26 Окт 2007, 11:08

Аз съм с AC Delco 10W40 неква полусинтетика ама сутрин първите 5 - 10 секунди ми тропат повдигачите, след това млъкват. Мисля, че следващия път няма да сипвам пак от същото, така че какво да сипя - МАГНАТЕК или некой МОТУЛ??? В Метро има Магнатек ама дали е оригинален....Некой да е взимал от там :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 26 Окт 2007, 12:43

rdvr_burgas написа:...какво да сипя - МАГНАТЕК или некой МОТУЛ??? В Метро има Магнатек ама дали е оригинален....Некой да е взимал от там :?:

От Магнатек-а в Метро имам лоши впе4атления. Въобще Кастрол-а в БГ май няма много общо с тоя в Зап. Европа. Мотул поне е истински.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 26 Окт 2007, 13:05

ivan1979g написа:
rdvr_burgas написа:...какво да сипя - МАГНАТЕК или некой МОТУЛ??? В Метро има Магнатек ама дали е оригинален....Некой да е взимал от там :?:

От Магнатек-а в Метро имам лоши впе4атления. Въобще Кастрол-а в БГ май няма много общо с тоя в Зап. Европа. Мотул поне е истински.

Мотул 6100? 10W40? или нещо друго и най-важното от къде та да не е ментос :mhihi: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Окт 2007, 14:01

rdvr_burgas написа:
ivan1979g написа:

Мотул 6100? 10W40? или нещо друго и най-важното от къде та да не е ментос :mhihi: :?:

Моя Мотул си го купих от М Комплект 33 срещу Кенар на Сливница... И съм доволен.. Ама тука във форума в продава има един колега който продава оригинални части и масло БМВ някой има ли опит с неговото...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

относно смяна на масла

Мнение от Vasko » 27 Окт 2007, 19:10

Здравейте колеги,
като стана въпрос за масла ,аз днес сменях масло и реших да пробвам с Кастрол 10w/40 MAGNETIC -някой ползвал ли е такова ? Да сподели впечатленията си. По-нататък като навъртя към 3-4000 км ще Ви пиша пак за да споделя впечатленията си .И още нещо -тъй като до сега винаги съм го сменял в сервиз и винаги на бележката пише 5,5 литра ,а днес понеже нямах възможност на сервиз - тук където съм откъм сервизи са зле и го смених при един майстор. Ами след като сипахме 5-те литра и отворихме тубата за да долеем другият литър ,се оказа че катъо дръпнахме щеката беше до горе.Мисълта ми е-някох знае ли точно колко събира картера + това във масленият филтър,защото преди навсякъде по сервизите ми пишат 5,5 литра, сега събра 5 литра ! Чакам Вашите отговори !

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: относно смяна на масла

Мнение от bmwfena » 28 Окт 2007, 0:03

sineok_pi4_ написа:Здравейте колеги,
като стана въпрос за масла ,аз днес сменях масло и реших да пробвам с Кастрол 10w/40 MAGNETIC -някой ползвал ли е такова ? Да сподели впечатленията си. По-нататък като навъртя към 3-4000 км ще Ви пиша пак за да споделя впечатленията си .И още нещо -тъй като до сега винаги съм го сменял в сервиз и винаги на бележката пише 5,5 литра ,а днес понеже нямах възможност на сервиз - тук където съм откъм сервизи са зле и го смених при един майстор. Ами след като сипахме 5-те литра и отворихме тубата за да долеем другият литър ,се оказа че катъо дръпнахме щеката беше до горе.Мисълта ми е-някох знае ли точно колко събира картера + това във масленият филтър,защото преди навсякъде по сервизите ми пишат 5,5 литра, сега събра 5 литра ! Чакам Вашите отговори !
таа чернилка не я слагам в колето си--- :!: а за какво ...аз си знам
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Окт 2007, 10:13

Всичкия Магнатек и тем подобни модели на Кастрол са от стари партиди :idea: Ако някой купува Кастрол нека купува само от серията Edge, те спряха цялата стара гама масла и сега тубите са златисти и носят това наименование, независимо от вискозитетните числа :idea:

Аз пак казвам,че не съм карал досега за 4 години с такова хубаво масло като Edge Sport-a :angel: Не навсякъде се продава новата гама масла,хората гледам ,че изчистват старата генерация все още, с тях вероятноста за менте е по-голяма.

Saso, един път направих грешката да си купя БМВ масло (беше 5В-40)
в петък привечер преди път за Варна се сетих,че маслото ми е за смяна и от зор направих тая глупост.какво се случваше - при спускане по наклон на моторна спирачка ,колата ми засенчваше всички трабанти и варбурзи по пушек :shock: :paranoid: , бях на прага на нервната криза ... Изхвърлих го веднага като се прибрах и никога повече нищо не се е случило с тая кола в това отношение :arrow: масло на 1000 км ,черно и смърдящо ебаси майката :confused: :confused:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 28 Окт 2007, 23:25

Penchev написа:Всичкия Магнатек и тем подобни модели на Кастрол са от стари партиди :idea: Ако някой купува Кастрол нека купува само от серията Edge, те спряха цялата стара гама масла и сега тубите са златисти и носят това наименование, независимо от вискозитетните числа :idea:

Аз пак казвам,че не съм карал досега за 4 години с такова хубаво масло като Edge Sport-a :angel: Не навсякъде се продава новата гама масла,хората гледам ,че изчистват старата генерация все още, с тях вероятноста за менте е по-голяма.

Saso, един път направих грешката да си купя БМВ масло (беше 5В-40)
в петък привечер преди път за Варна се сетих,че маслото ми е за смяна и от зор направих тая глупост.какво се случваше - при спускане по наклон на моторна спирачка ,колата ми засенчваше всички трабанти и варбурзи по пушек :shock: :paranoid: , бях на прага на нервната криза ... Изхвърлих го веднага като се прибрах и никога повече нищо не се е случило с тая кола в това отношение :arrow: масло на 1000 км ,черно и смърдящо ебаси майката :confused: :confused:

Георги Пенчев

Хмммммммммммм сериозно се замислих за офертата ти за Мотул-а ... Сега съм с Мотул и съм доволен... Макар да не е пълна хубост 4100... :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Окт 2007, 23:41

rdvr_burgas
колега,налей пак делко,но пълната синтетика и се съмнявам да се чуват повдигачите
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към E34