Диана: гуми за нас
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Диана: гуми за нас
Директно към случката. Захладня малко повече и като повечето хора реших че трябва да си сложа зимните гуми.
Не ми хареса че ми са налага, защото от красивите седемнаиски, минавам на тънки черни стоманени петнаиски (или поне така си помислих в началото де).
Миналата година бях принуден да си оставя гумите на хотел защото разбиваха мазето 4 пъти от които по чудо успях да се отърва без загуба.
И така отивам миналия ден да си прибера гуметата от Диана (тая на околовръстното) товаря си ги на колата и паля към квартала за бърза смяна (миналата година ми взеха 40+ лв за смяна и баланс и реших да не повторя). Сменя ми ги гумаджията и аз с леко смесени чувства тръгвам към вкъщи.
Прибирам се спокоен вече може да вали сняг няма проблеми и на 8.12 да се кача някъде ........ да ама не. На следващата сутрин паля към Перник да се видя с едни приятели и на околовръстното при бояна понастъпвам малко и осъзнавам че колата тресе зверски от 80 км/ч на горе.
Обаждам се на гумаджията така и така тресе яката работа ...... обратен ....... пак в дружба ...... сваля ги пича и вика ма на тебе централния ти отвор е 72мм пък джантата е 74мм ..... кво!?!? ...... ми така де миналата зима пак е тресяла, викам няма такова нещо беше си ток и жица .... и по едно време ми светна, че пичовете в дияната са направили една бърза смяна .... за моя сметка
Та мисълта ми беше имаите си едно на ум като/ако ги ползвате тия мизерници.
Не ми хареса че ми са налага, защото от красивите седемнаиски, минавам на тънки черни стоманени петнаиски (или поне така си помислих в началото де).
Миналата година бях принуден да си оставя гумите на хотел защото разбиваха мазето 4 пъти от които по чудо успях да се отърва без загуба.
И така отивам миналия ден да си прибера гуметата от Диана (тая на околовръстното) товаря си ги на колата и паля към квартала за бърза смяна (миналата година ми взеха 40+ лв за смяна и баланс и реших да не повторя). Сменя ми ги гумаджията и аз с леко смесени чувства тръгвам към вкъщи.
Прибирам се спокоен вече може да вали сняг няма проблеми и на 8.12 да се кача някъде ........ да ама не. На следващата сутрин паля към Перник да се видя с едни приятели и на околовръстното при бояна понастъпвам малко и осъзнавам че колата тресе зверски от 80 км/ч на горе.
Обаждам се на гумаджията така и така тресе яката работа ...... обратен ....... пак в дружба ...... сваля ги пича и вика ма на тебе централния ти отвор е 72мм пък джантата е 74мм ..... кво!?!? ...... ми така де миналата зима пак е тресяла, викам няма такова нещо беше си ток и жица .... и по едно време ми светна, че пичовете в дияната са направили една бърза смяна .... за моя сметка
Та мисълта ми беше имаите си едно на ум като/ако ги ползвате тия мизерници.
Последна промяна pesho на 25 Окт 2007, 23:22, променена общо 1 път
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34
и при мен се получи подобна ситуация точно там със служебната ама там беше просто малшанс, имаше още един комплект гуми със същия регистрацйонен номер като моя само с последна различна буква, ама си ги познах на място и се опраих
Обичам Родината, Мразя Държавата
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве минала зима по скоро са ти били с втулки като са ги слагали ама са изпопадали от джантите ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
еми ходи им ги върни тогаа и кажи, че тва не са твойте ...
то там от както собственика е друг стана пълна боза
то там от както собственика е друг стана пълна боза
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Аз вече никога в Диана
(не че ще им свърши работата де
)
Монтирах две нови гуми от Диана (околовръстното) и вибрациите почнаха. Оттам отидох веднага в Дървеница на ъгъла и вече всичко е точно. Оказа се некадърен баланс, а и не стягат на ръка дори и секретните болтове. За мен монтажниците са им некадърни.

Монтирах две нови гуми от Диана (околовръстното) и вибрациите почнаха. Оттам отидох веднага в Дървеница на ъгъла и вече всичко е точно. Оказа се некадърен баланс, а и не стягат на ръка дори и секретните болтове. За мен монтажниците са им некадърни.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Аз се обаждах в понеделник в Диана да проверя за цени и наличности от зимни гуми.
Оказа се, че нямат наличности за моята кола (205/65/15) от следните марки: Унироял новия модел, конти, бриджстоун.
Имали на 60 и 65, и то само мишлен.
Викам вие какви гуми въобще имате? Онази взе да ми изрежда някакви марки от типа Барум, семперит и тн.
Викам аре бегай - че така сега търся друго място дето продават читави гуми.
Може ли в началото на зимата да нямаш наличности от зимни гуми и да имаш претенции да си най-големия вносител?
Оказа се, че нямат наличности за моята кола (205/65/15) от следните марки: Унироял новия модел, конти, бриджстоун.
Имали на 60 и 65, и то само мишлен.
Викам вие какви гуми въобще имате? Онази взе да ми изрежда някакви марки от типа Барум, семперит и тн.
Викам аре бегай - че така сега търся друго място дето продават читави гуми.
Може ли в началото на зимата да нямаш наличности от зимни гуми и да имаш претенции да си най-големия вносител?
Не се кахъри бе братче. Тези джанти които са ти дали са много по търсени от другите които са 72мм. 74.2 стават само на Е 39 и на никоя друга.Я ги пусни за продажба и се убеди сам.pesho написа:Sharo написа:аве минала зима по скоро са ти били с втулки като са ги слагали ама са изпопадали от джантите ..
Ммммм не и аз си го помислих но след кратка справка излезна че не са
имали втулки.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Да, така е!
Иво е прав, въпреки че си жертва (ще ми се да вярвам - неволна), сега може да се окажеш в печаливша позиция!
Иво е прав, въпреки че си жертва (ще ми се да вярвам - неволна), сега може да се окажеш в печаливша позиция!

Искренно се надявам да не се базикате . не за друго но от 4 дена съм си в София и тва е единствената добра новина която чувам..... дано сте прави
продават се 4 стоманени джанти с централен отвор 74 и нещо (утре по точни данни):mhihi:
а благодарение на kliuna сега съм с точните джанти и колата просто заспа
продават се 4 стоманени джанти с централен отвор 74 и нещо (утре по точни данни):mhihi:
а благодарение на kliuna сега съм с точните джанти и колата просто заспа
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
За Е39 централния отвор е точно = 74,1 mm
За останалите, Е34, Е36, Е46 и т.н. централния отвор е точно = 72,56 mm
От това по-точно, здраве му кажи!
За останалите, Е34, Е36, Е46 и т.н. централния отвор е точно = 72,56 mm
От това по-точно, здраве му кажи!

22 мнения