Проблем с обороти и мощност.

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с обороти и мощност.

Мнение от digitallive » 18 Окт 2007, 23:00

Привет на всички: От една седмица съм собственик на е30 318 инжекционче с двигател м10 :D от години си мечтая да си зема и като цяло съм супердоволен от колата. Проблемаът ми е следният стрият собственик е сложил газова уредба (знам какво ви е мнението за БМВ и газ :)) та карам си аз в едно задръстване на околомръсното и бум детонациика :uups: и след това колата на гас въобще престана да върви губи мощност и гасне, айде майната и на гаста обаче на бензин
за да потегля трябва да исфорсирам двигателя до 3000 оборота иначе гасне: работи уж равномерно в ниските обороти и на празен ход но, като подам леко газ оборотите рязко падат и после се качват. Някакви идеи на какво може да се дължи това и какво да проверя та поне бензина да си оправя. Ще бъда много благодарен ако някои ми препоръча майстор (който се занимава с гас и инжекцион) примерно на ЛС за да не става реклама. Поздрави на всички.
Изображение
Няма нищо по красиво от едно Е30
(oo===[][]===oo)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 18 Окт 2007, 23:34

А добре дошъл ама и ако кажеш и от къде си може и да успеем да те насочим някъде :lol:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Потребител
Аватар

Мнение от digitallive » 18 Окт 2007, 23:41

От София съм.
Изображение
(oo===[][]===oo)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 19 Окт 2007, 9:06

явно ти е гръмнала газта :( виж си дебитомера, изпарителя, кутията на въздушния филтър и филтъра и т.н.имаш ли кихалка, че обикновенно като няма гърми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Окт 2007, 9:26

Brani написа:явно ти е гръмнала газта :( виж си дебитомера, изпарителя, кутията на въздушния филтър и филтъра и т.н.имаш ли кихалка, че обикновенно като няма гърми

То, гърменето, обикновено става от прекалена "икономия" или повреда в запалителната система ;). Кихалката е най-малко виновна за тия неща ... Но иначе, дебитомера и кутията на филтъра наистина страдат сериозно, ако няма кихалка :)

digitallive, най-вероятно кихалката стои отворена. М/у дебитомера и смукателните тръби трябва да има един пръстен с отвори, затворени с гумен пръстен. Като "кихне" мотора, гумения пръстен подскача и налягането отива навън, вместо към дебитомера. Възможно е гумения пръстен после да не се върне на мястото си - тогава мотора смуче въздух през кихалката, дебитомера не отчита въздух, ЕКУ-то пуска бенз като за празен ход - колата не върви. На газ - ако изобщо запали, няма вакуум, който да отвори изпарителя - мотора пак работи лошо :idea: .

Дано да имаш работеща кихалка и проблемите да са от нея ;) ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 19 Окт 2007, 9:38

мини на диагностика за газта че сигурно ти е много бедна сместа и може затова да е гръмнала

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 19 Окт 2007, 20:32

Брат и аз имам абсолютно същата кола като тебе даже и годината на производство съвпада.Та за гърменето това не е нормално откарай я на диагностика.Иначе може да се получи и от гадна гас.Провери първо клапата за която ти обясняват колегите.Ако нямаш такава бегаи да ти сложат като отстраниш проблема.Ако имаш клапа и гумата на нея покрива идеално дупките виж и самия маркуч дето отива от клапата в двигателя.Влиза отдолу на главата.Може там да се е измъкнал или по скъпия вариант направо да се е скъсал някъде.Това са най-безболезнените варианти.Ако всичко си е ОК значи най-вероятно дебитомер.На диагностиката ако я караш кажи на майсторите леко да ти увеличат притока на гас.Верно ше харчи малко повече, но пък няма да гърми и ше върви по добре.Аз като цяло съм много доволиен от гаста.Съотношението цена-разход-мощност ме удовлетворява напълно.Стига да ти е читава настройката си е направо екстра.

Потребител
Аватар

Мнение от digitallive » 19 Окт 2007, 20:56

Така мерси за съветите и мненията значи тази сутрин мнооого трудн запалих колата на бенз и тя много трудно стабилизира обороти като позагря без да угасва. после свалих въздушния филттър по разбазиках малко нещата, като позагря колата увеличих малко притока на газ и я запалих на газ в началото губеше обороти но като я покарах лека по лека се понормализираха нещтата почна да въви почти като преди на газ и на бензин леко е нестабилна и мени обороти в ниските 1000 - 1200 оборота Трудно пали като е студена но като цяло незнам кво разбазиках но се пооправиха нештата -Търся добър газаджия или човек който да вдява за кво иде реч да ми погледне колицата ако имате някои познат кажете ми на ЛС координатите му.
Изображение
(oo===[][]===oo)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 19 Окт 2007, 21:10

Батко, когато грмне, как казват колегите има един дел след филтер за воздух едно со округло со големи дупки околе него, е тя дупки не треба дасе гледат , треба да са покриени са една гума койа е излетала на грменето... е ако е там се во ред, тогаи прегледай некойа друга гума да не е изпаднала од грменето, оти така работе кола койа прима фалс воздух..

кандидат ентусиаст

Мнение от RonSuN » 22 Окт 2007, 15:08

При мен същия проблем идваше от кобилиците - бяха толкова износени ,че не отваряха кпананите хубаво.като давам газ - ОК,но ниски обороти постоянно менеше,не работеше равномерно и прекъсваше яко като съм на скорост и не давам газ.Пуснал съм тема и съм снимал кобилиците,но наи-добрия варинат е наистина да я закараш да ти я погледнат.

Назад към E30