Изпадна ми отдушника на резервоара - помощ!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Изпадна ми отдушника на резервоара - помощ!

Мнение от amd » 18 Окт 2007, 22:49

Днес отивам да измия колата и гледам под задния десен калник виси едно пластмасово казанче, което после забелязах, че е нещо като одушник на резервоара. Държало се е на някакъв болт, който обяче го е изяла ръждата (или по-скоро метала, в който е влизал той) и сега казанчето виси и опира в задната гума - съответно не може да се кара така. Дайте идея как да го захвана това, може ли някой да зарари/измайстори някаква планка, защото аз го вързах с някакви кабели, ама дали няма да падне утре пак :help: И това има ли начин да се махне и да му се намери алтернатива?
BMW only!

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 18 Окт 2007, 23:00

Трудно ще го махнеш там е малко сложна схемата ;) виж си го захвани с нещо да си е на мястото, импровизирай не е китайско писмо това ;)
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 18 Окт 2007, 23:18

Eбаси ташака, честно :evil: 2 часа висех под тва и не намерих начин да го вържа добре. Деба и гнилата кочина, ще взема да и разкатая фамилията ей сега :evil: Как може да падне тва тъпо казанче, да нямам 1 дори най-малка телчица никъде, ще ходя да си търся сега магазин да си купувам тел :shock: Мъчих с някакъв кабел - не става. Идва ми да хвана ножа и да изрежа тъпите тръби, ама тва пък излизат бензинови пари от него. Дали ако източа тъпия бензин ще има проблем да го махна? Щото си карам на газ?
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
Мечтае да кара: E30 M5 :)

Мнение от BMWIKTOR » 19 Окт 2007, 8:57

Така!Сваляш казанчето и го хвърляш където човек не стъпва!После купуваш от някой магазин за АГУта (как звучи само) един тройник в който натъкваш всичките маркучи (ТРИ :mhihi: ).Не се питеснявай пробвано е не само от мен!Аз минах около 50000 км и нямах проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Окт 2007, 9:36

Ако не ти харесва решението на BMWIKTOR, ти подарявам една пластмасария, която по проект трябва да пази точно тая ниша от кал. И после търсиш здраво по калника, на която да хванеш пластмасата ...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=20
Трябва да е 13 на картинката :roll:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 19 Окт 2007, 11:58

Да, баща ми каза, че на друга Е30-ка е виждал тази пластмаса преди казанчето, то точно от липса на тия пластмаси се трупа и кал, колата гние, толкова ми е писнало от побългарявания, следващото БМВ като се зима трябва да е перфектно, какъвто и да е модел :roll: Днес вечерта като се прибера от университета, ще ви пиша (ще обмисля няколкото предложения) и Събота и Неделя ще се майстори (дано не вали много).
BMW only!

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 19 Окт 2007, 12:55

е не се ядосвай де ;)
колата не е нова нормално е и малко ръжда да има... случва се ;)
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 19 Окт 2007, 16:51

Illusion написа:е не се ядосвай де ;)

Мойта е на 21 години и отдолу нема грам ръжда :shock:
ТДС - Турбо Див Селянин

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Окт 2007, 17:19

И моята няма грам ръжда , но това си е до късмет на каква кола ще попаднеш ;) :arrow:

Потребител
Аватар
Кара: е39

Мнение от texas_jack » 19 Окт 2007, 18:49

брат не се коси,казанчето се хваща сьс самонарезни винчета,а тази пласмаса си я вземи задалжително,на купето трябва да имаш 3 кьси самонарезни винтчета,на тях се захвашта тази пластмаса,сьс 3 пласмасови гаики,сьщите като на предните подкалници :lol:
преди да дадеш газ помисли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2007, 19:35

Bavarishe написа:
Illusion написа:е не се ядосвай де ;)

Мойта е на 21 години и отдолу нема грам ръжда :shock:

е как да има нали е Ауди...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 19 Окт 2007, 20:12

Ееее, се един грам ша изстъжеме... :mhihi:

А това въпросно казанче не можа ли да го пристегнеш там с някаква свинска опашчица временно, докато оправиш нещата както трябва? (То с тия временни работи... :mhihi: )
It's not who You are, it's who You know...

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 19 Окт 2007, 22:15

Най ми допадна идеята с трипътника и така ще стане, само да намеря по-тесен трипътник (че маркучите са тесни) и го меткам некъде тоя боклук. Другата седмица сигурно ще сложа ладов карб + радиатор, че ми писна от простотии :evil: Деба тия коруби, толкоз сложнотии на 21 години просто нв вършат работа вече! Слагам му ладовите екстри и карам като пич. Ръжда, не знам си кво - вече не ме ебе, карам докато върви, мен ми писна да лъскам всяка прашинка, а то да се разпада. Аууу днес като ме изнерви какво му се случи на Дару... задна-първа-пушек гуми, задна-първа-пуше гуми, те така няколко пъти :mhihi: Аз май не съм разбрал правилно нещата - не е номера да пазиш като очите си и да стегаш всеки ден, а да не пипаш и да зориш съединителя :mhihi:
BMW only!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 19 Окт 2007, 22:56

Добре де Светославе, за един тъп бидон под калника, цяла тема ли пусна бре? Толко ли ти е сложно мисленето ли, ръцете са ти там де слънце неогрява ли? Бах мааму, за една простотия цела тема. Мислех да непиша в тази пародия, ама не се сдържам и се чудя как не са я заключили досега

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 19 Окт 2007, 23:35

sonny написа:Добре де Светославе, за един тъп бидон под калника, цяла тема ли пусна бре? Толко ли ти е сложно мисленето ли, ръцете са ти там де слънце неогрява ли? Бах мааму, за една простотия цела тема. Мислех да непиша в тази пародия, ама не се сдържам и се чудя как не са я заключили досега

Сонка не е заключена щот доста народ не знаят че там на това място въобще има нещо, па камоли за кво служи :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Следваща

Назад към E30