Моля за съвет относно покупка.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за съвет относно покупка.
Здравейте,
За пръв път пиша във форума, но отдавана го следя с интерес и по-специално модела Е39. Ще бъда безкрайно благодарен ако ме посъветвате отностно покупка на такъв автомобил.
Държа де е дизел, седан и задължително с автоматична скоростна кутия. Използвах търсачката, както най-вероятно ще ме посъветвате веднага, но не открих нищо синтезирано, затова моля за мненията ви тук. Доста рових из мрежата и общо взето съм запознат с възможностите, но бих искал да чуя и мненията от практиката.
Благодаря Предварително.
За пръв път пиша във форума, но отдавана го следя с интерес и по-специално модела Е39. Ще бъда безкрайно благодарен ако ме посъветвате отностно покупка на такъв автомобил.
Държа де е дизел, седан и задължително с автоматична скоростна кутия. Използвах търсачката, както най-вероятно ще ме посъветвате веднага, но не открих нищо синтезирано, затова моля за мненията ви тук. Доста рових из мрежата и общо взето съм запознат с възможностите, но бих искал да чуя и мненията от практиката.
Благодаря Предварително.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ако имаш кам 6.5 к евро - 525 ТДС афтоматик 97-98 г.
ако имаш кам 12 к евро дори ПОВЕЧЕ 525 д или вече отиваме към истинските дизели.. 530 д
но там има и АКЦИЗ и доста солено
НО ако е по стара колата 96-98 трябва да е супер глезен дизел че тия караните доста после почват мъките
имам наблюдение в/у 520 бензин и 525 ТДС , ако пътуваш много търси чиват дизел, ако ли не 520 бензин
ако имаш кам 12 к евро дори ПОВЕЧЕ 525 д или вече отиваме към истинските дизели.. 530 д

НО ако е по стара колата 96-98 трябва да е супер глезен дизел че тия караните доста после почват мъките

имам наблюдение в/у 520 бензин и 525 ТДС , ако пътуваш много търси чиват дизел, ако ли не 520 бензин

Какво ще кажете за този двигател:
520 d (136 Hp), 2000 - 2003
Расположение двигателя Спереди, продольно
Объем двигателя 1951 см3
Мощность: 136 л.с.
При оборотах: 4000
Крутящий момент: 280/1750 н*м
Система питания: Дизель Н.В
Наличие турбонадува: Турбонаддув
Газораспределительный механизм: ohc
Расположение цилиндров: Рядный
Количество цилиндров: 4
Диаметр цилиндра: 84 мм
Ход поршня: 88 мм
Cтепень сжатия: 19
Количество клапанов на цилиндр: 4
Топливо: дизельное топливо
Любопитното е, никъде не го дават с автоматична кутия.
Интересувам се също и от еволюцията на кутийте. Променят ли се, видове, специфики, обслужване, проблеми. Вграждат ли се ралични?
С други думи коя е за предпочитане?
520 d (136 Hp), 2000 - 2003
Расположение двигателя Спереди, продольно
Объем двигателя 1951 см3
Мощность: 136 л.с.
При оборотах: 4000
Крутящий момент: 280/1750 н*м
Система питания: Дизель Н.В
Наличие турбонадува: Турбонаддув
Газораспределительный механизм: ohc
Расположение цилиндров: Рядный
Количество цилиндров: 4
Диаметр цилиндра: 84 мм
Ход поршня: 88 мм
Cтепень сжатия: 19
Количество клапанов на цилиндр: 4
Топливо: дизельное топливо
Любопитното е, никъде не го дават с автоматична кутия.
Интересувам се също и от еволюцията на кутийте. Променят ли се, видове, специфики, обслужване, проблеми. Вграждат ли се ралични?
С други думи коя е за предпочитане?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Този двигател е слаб за това купе, особенно пък и с автоматична СК. Под слаб имам предвид, че няма да успееш да усетиш добре тръпката от каране на БМВ.
Верния иабор е 525д или 530д.
Но искаш мнения, кажи каква сума си предвидил да прежалиш, за да не говорим напразно. От това, че си се ориентирал към 520, явно бюджета ти не е голям. По-добре се ориентирай към 520и при това положение, с тенденция за газов инжекцион.
Верния иабор е 525д или 530д.
Но искаш мнения, кажи каква сума си предвидил да прежалиш, за да не говорим напразно. От това, че си се ориентирал към 520, явно бюджета ти не е голям. По-добре се ориентирай към 520и при това положение, с тенденция за газов инжекцион.

Забелязах, че 525d е на границата на акциза, така че най-вероятно ще се насоча към него.
Колги, моля кажете ми нещо повече за автоматичните скоростни кутий и избщо "каде да гледам" при покупката. Ако имам избор, то основното, което ме интересува е надежност.
Благодаря още веднъж и ще се радвам да се присъединя към клуба, с ваша помощ разбира се.
Колги, моля кажете ми нещо повече за автоматичните скоростни кутий и избщо "каде да гледам" при покупката. Ако имам избор, то основното, което ме интересува е надежност.
Благодаря още веднъж и ще се радвам да се присъединя към клуба, с ваша помощ разбира се.
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Ейййй, никога няма да го проумея това нещо с автоматичните скоростни кутии.... Е, разбира се, че всичко е въпрос на вкус...
Всичко е до това дали е запазена колата,ако не е запазена ще ти писне от нея,без значение дали е бензин ,дизел ,530д ,все тая, даже едно момче дойде днес в сервиза и беше купил преди няколко месеца BMW 730d последен модел,беше сменил 7 пъти алтернатора
става дума за почти нова кола 2006-2007г. и беше решил да я продава и да купи 5-тица.
Аз с моето ТДС съм СУПЕР ДОВОЛЕН и много се радвам че този преди мене се е грижил за нея
Затова единствения съвет който мога да ти дам е преди да я купиш да отидеш да я провериш в някой добър сервиз,иначе отвън всичките изглеждат като нови

Аз с моето ТДС съм СУПЕР ДОВОЛЕН и много се радвам че този преди мене се е грижил за нея

Затова единствения съвет който мога да ти дам е преди да я купиш да отидеш да я провериш в някой добър сервиз,иначе отвън всичките изглеждат като нови

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Абе приятелю ,мисля че нещо ни качваш на клонаeno написа:Всичко е до това дали е запазена колата,ако не е запазена ще ти писне от нея,без значение дали е бензин ,дизел ,530д ,все тая, даже едно момче дойде днес в сервиза и беше купил преди няколко месеца BMW 730d последен модел,беше сменил 7 пъти алтернатора![]()
![]()
става дума за почти нова кола 2006-2007г. и беше решил да я продава и да купи 5-тица.

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Аз да ти кажа, го взех мойто и на външен вид е като ново, но все пак преди да я платиш отиваш в доверен сервиз и да я вържат за компютъра, от там ще получиш най-много инфо за колата и всичките и отделни компоменти и системи.
Ама нали знаеш като седнеш вътре и някакси требе те грабне, а и "колата избира собственика", като изреве ониа ми ти звяр и ще разбереш. И аз търсих автомат ама с е не ми харесваше нещо друго, сега ако ще я сменям ще е само заради да взема автомат... ръчката е върха досега не съм карал кола която така мазно да и влизат скоростите, ама вече остарях ли ко ли и ми се иска спокойствие
ае успех
Ама нали знаеш като седнеш вътре и някакси требе те грабне, а и "колата избира собственика", като изреве ониа ми ти звяр и ще разбереш. И аз търсих автомат ама с е не ми харесваше нещо друго, сега ако ще я сменям ще е само заради да взема автомат... ръчката е върха досега не съм карал кола която така мазно да и влизат скоростите, ама вече остарях ли ко ли и ми се иска спокойствие

ае успех
ivoo написа:Абе приятелю ,мисля че нещо ни качваш на клонаeno написа:Всичко е до това дали е запазена колата,ако не е запазена ще ти писне от нея,без значение дали е бензин ,дизел ,530д ,все тая, даже едно момче дойде днес в сервиза и беше купил преди няколко месеца BMW 730d последен модел,беше сменил 7 пъти алтернатора![]()
![]()
Затова единствения съвет който мога да ти дам е преди да я купиш да отидеш да я провериш в някой добър сервиз,иначе отвън всичките изглеждат като новиКак така ,човека 7 пъти сменя алтернатора на нова кола? И друго- В кой сервиз работиш? Не за друго питам , ама съм чувал, че колите / новите по-точно/ дори и Дачия , се продават с ГАРАНЦИЯ 3год или 100 000 км. Питам се ?-Това БМВ, дето беше при Вас днес , не беше ли гаранционно?
Първо,не работя в сервиз а отидох там за да сменя термостата и второ BMW-то не е било купено в БГ,дали е било купено от магазин или от предишния собственик нямам предства и трето, имам познат който работи в Дару и той същото нещо ми каза, BMW 7 Серия има най-много проблеми, заради многото екстри и ми каза колите които идват най-малко са 1 Серия и трета.
Имам приятел който работи в магазина на WV в резервни части и той ми каза че колата която има най-много проблеми е WV TOUREG,каза ми че сервиза е пълно с такива които са само на 20.000 км,а най малко е идвало Passat, още нещо братовчед ми е взел Opel Corsa 1.2i и Ford Fiesta 1.4d, чисто нови едната е на 23.000км и има проблеми с скорстната кутия типтроник,купена е 2005,а Форда е на 6.000км и при него почва да се усеща същия проблем и той е с типтроник купен е преди 3 месеца,затова новите коли не са по надежни от старите,същото ми го каза и един който работи в Moto-Phohe

От многото електроника те заболява главата

Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Сърдечно благодаря колеги. Щом намеря "моята кола" най-вероятно ще избера Камор за проверка. А що се отнася до автоматичните скорости, един познат казва така: "Аз, да се возя на кола и с левия крак да ходя пеш - тая няма да стане".
))))))))))))))
Моля да задържим темета отворена, защото въпросите тепърва започват.
Лек и успешен ден.

Моля да задържим темета отворена, защото въпросите тепърва започват.
Лек и успешен ден.
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
eno написа:Аз с моето ТДС съм СУПЕР ДОВОЛЕН и много се радвам че този преди мене се е грижил за нея

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ако попаднеш на запазен ТДС, проблеми няма да имаш, не че ще е същото като d-то, обаче и разликата в цената не е малка.
Аз от моя съм много доволен и въпреки това започнах да се оглеждам по по-нови комънрейлчета
Аз от моя съм много доволен и въпреки това започнах да се оглеждам по по-нови комънрейлчета

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
15 мнения
• Страница 1 от 1