проблем с парното

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

проблем с парното

Мнение от shneider » 15 Окт 2007, 19:00

колеги ,трьгна да става студено и трьгнах и аз да пускам парното и то трьгна да влиза бял пушек в купето от духалките..
все едно :weed: в колата... какьв е проблема според вас?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Окт 2007, 19:30

А вода губиш ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Окт 2007, 19:31

Виж една подобна тема

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F0%ED%EE

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 16 Окт 2007, 9:14

като че ли е спаднало малко нивото на охладителната...преди имах и аз проблема с изпотяване на стъклата но не и такъв.сега направо си влиза бял дим от духалките когато е пуснато да духа топло.возих един приятел които след като го оставих в колата сам, като се върнах го намерих да се топли като беше дал само на контакт без да работи двигателя..може ли това да е допринесло??
и може ли проблема да е и другаде освен о-пръстените?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 02 Ное 2007, 22:51

днес и яз ядох дървото :( :( :( пускам парното и хоп Голямото напушванее :mhihi: :mhihi: иначе после продължи да и духа горещо...колата беше карана много време от предишния собственик с вода и и промивахме системата с един препарат-нямате на представа кво излезе-УЖАСС :!: :!: явно антифриза проби-мамка му--та въпроса ми е дали опръстените са се сговнясали или радиатора на парното..вътре нема теч никъде даже и спря да мирише на антифриз..обаче стъклата си ги поти ама от днес-досега никога :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 02 Ное 2007, 23:27

bmwfena написа:днес и яз ядох дървото :( :( :( пускам парното и хоп Голямото напушванее :mhihi: :mhihi: иначе после продължи да и духа горещо...колата беше карана много време от предишния собственик с вода и и промивахме системата с един препарат-нямате на представа кво излезе-УЖАСС :!: :!: явно антифриза проби-мамка му--та въпроса ми е дали опръстените са се сговнясали или радиатора на парното..вътре нема теч никъде даже и спря да мирише на антифриз..обаче стъклата си ги поти ама от днес-досега никога :!:

Фенче, на радиаторчето също има гумени уплатнители, където е сглобката между алуминиевата и пластмасовата част. Аз като го свалях моето да го чистя и извадих части от уплатнението, но за късмет само тая дето е от вътре и излиза извън сглобката. А за О пръстените, така и така ще се разкоства вземи ги смени, стотинки струват, но :!: отиди със старите, щото повечето от тея дето ги продават са прекалено дебели и не можеш после да събереш сглобката, а и не забравяй, че едната част е пластмаса и вероятността да я сцепиш от напъване не е малка. Аз бах писал тука една тема за клапаните на парното и там май имаше нещо по подробно, пусни едно търсене, а и един колега май специално за О пръстени тема имаше.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Ное 2007, 23:47

Gemar е писал по въпроса за о-пръстените

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 2%E5%ED%E8

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 03 Ное 2007, 0:05

маречков написа:
bmwfena написа:днес и яз ядох дървото :( :( :( пускам парното и хоп Голямото напушванее :mhihi: :mhihi: иначе после продължи да и духа горещо...колата беше карана много време от предишния собственик с вода и и промивахме системата с един препарат-нямате на представа кво излезе-УЖАСС :!: :!: явно антифриза проби-мамка му--та въпроса ми е дали опръстените са се сговнясали или радиатора на парното..вътре нема теч никъде даже и спря да мирише на антифриз..обаче стъклата си ги поти ама от днес-досега никога :!:

Фенче, на радиаторчето също има гумени уплатнители, където е сглобката между алуминиевата и пластмасовата част. Аз като го свалях моето да го чистя и извадих части от уплатнението, но за късмет само тая дето е от вътре и излиза извън сглобката. А за О пръстените, така и така ще се разкоства вземи ги смени, стотинки струват, но :!: отиди със старите, щото повечето от тея дето ги продават са прекалено дебели и не можеш после да събереш сглобката, а и не забравяй, че едната част е пластмаса и вероятността да я сцепиш от напъване не е малка. Аз бах писал тука една тема за клапаните на парното и там май имаше нещо по подробно, пусни едно търсене, а и един колега май специално за О пръстени тема имаше.
възможно ли е да е спукан радиатора на парното :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Ное 2007, 0:10

bmwfena написа:... вътре нема теч никъде даже и спря да мирише на антифриз..обаче стъклата си ги поти ама от днес-досега никога :!:

И при мен поти стъклата а няма теч и миризми :shock:

Ти с какво проми радиатора :?:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 03 Ное 2007, 0:31

tsb_bg написа:
bmwfena написа:... вътре нема теч никъде даже и спря да мирише на антифриз..обаче стъклата си ги поти ама от днес-досега никога :!:

И при мен поти стъклата а няма теч и миризми :shock:

Ти с какво проми радиатора :?:
промиха цялата система...аууу какво изтече-снимах го :mhihi: утре ще го кача фотото -малииии -немам думи.термостата ми стария не затваряше много много и затова промивка нов термостат и нов антифриз и ХОП-белята стана :( :( :( не е проблема в препарата ...от къде да я почвам не знам :!: :!: ще се разглабя таблото нема начин иначе егати и парното --гори шушоните :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 03 Ное 2007, 12:24

Тия препарати са малко нож с две остриета защото освен радиатора отпушват и дупки.

ентусиаст
Аватар

p

Мнение от bobi_maxo » 03 Ное 2007, 12:33

А при мен след като смених термостата имам ебахти якото парно :shock:
Но много странното е че се потят стъклата като на бащата астричката :mhihi:
Има ли някой идея какъв е проблема с потенето?
Както и да сложа плъзгачите и силата на вентилатора все си е същото, както и врътките! :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Ное 2007, 12:35

bmwfena написа:... не е проблема в препарата ...

Нямах предвид, че проблема е в препарата, просто се интересувам какво си ползвал и какви са ти отзивите, защото наистина е "нож с две остриета" а и аз съм тръгнал по твоя път ... :confused:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Ное 2007, 12:36

^ Колега запушен ти е филтъра на купет- потърси за тема по този въпрос, наскоро имаше една перфектно онагледена със снимки :idea:

Значи трябва да се разграничава пушек от потене на стъклата :idea:

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 03 Ное 2007, 12:39

Penchev написа:^ Колега запушен ти е филтъра на купет- потърси за тема по този въпрос, наскоро имаше една перфектно онагледена със снимки :idea:

Значи трябва да се разграничава пушек от потене на стъклата :idea:

Георги Пенчев
при мене имаше и пушек и после зега да се потят стъклата...мамка му стара..много гадно
Изображение

Следваща

Назад към E34