Помощ - 525tds тресе при ниски обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ - 525tds тресе при ниски обороти
Имам следния проблем на моята 525 тдс.
От извесно време ми тресе двигателя на ниски обороти. Каква е пречината? Благодаря.
От извесно време ми тресе двигателя на ниски обороти. Каква е пречината? Благодаря.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Re: ПОМОЩ
Използвай търсачката има теми по въпроса!vinkela написа:Имам следния проблем на моята 525 тдс. От извесно време ми тресе двигателя на ниски оборити. Каква е причината? Благодаря.
Как пък го реши, че е точно това?BMW-E39 написа:Плочка на помпата (ГНП) - 1200 лв от БОШ.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: ПОМОЩ
asasin18 написа:BMW-E39 написа:Плочка на помпата (ГНП) - 1200 лв от БОШ.
Как пък го реши, че е точно това?
Сигурно първо от четене, какво е писано във форума по въпроса (а то не е никак малко!) и после от личен опит, вероятно.
Плочката със смяната и регулировката е 1100 лв.
Тресенето само на място ли го прави?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Когато е плочката мени оборотите на празен ход-така, че не се набутвай напразно. Виж в Е34 темата как двигателя на 525 tds да работи по-добре. 

- iii
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: www.transmaks.com
и аз имам съ6тият проблем само4е не винаги и не постоянно като запо4не да претриса подавам леко газ и спира.при мен се полу4ава при топъл двигател и при по продължително каране. 

- TAMPONA
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS E39 КОМБИ
- Мечтае да кара: BMW 650
Re: Помощ - 525tds тресе при ниски обороти
Аз също имам проблем с тресенето на празен ход при ниска температура на околната среда за 30-40 секунди,в този интервал от време забелязах на таблото повишение на моментната стойност на разхода на гориво и след това спря тресенето.Ходих на диагностика в БОШ в Стара Загора и отсякоха- износен елемент на ГНП- то, ходих също и в М-Kар и отговориха ниско налягане на горивната помпа в резервоара.Тази помпа я сменях с марка Хофер преди да отида на 2те места.Колата ми е E39 525 TDS 03.04.97
До колкото съм запознат оригиналната помпа BMW с номер 11 1183 389 има дебит 160 литра на час и 3 бара налягане.Може ли някой по запознат от мен да каже техническите данни на Хофер
До колкото съм запознат оригиналната помпа BMW с номер 11 1183 389 има дебит 160 литра на час и 3 бара налягане.Може ли някой по запознат от мен да каже техническите данни на Хофер
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
А защо не започнем от най-елементарното - тампони на двигател? При мен беше от тях, и след смяната им тресенето от много осезаемо почти изчезна.
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
И при мен се появява тресене след като колата е загряла и съм карал няколко десетки километра. Но само като докосна педала за газта и тресенето изчезва.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.
Няма ли как да се повдигнат леко оборотите на празен ход? Предполагам това ще ми реши проблема.
- supermario
- Потребител
-
имах същия проблем и 100% е плочката на ГНП тя е от някъв графит и тои се трие и неможе да чете ниските обороти понеже там работи наи често за щастие имам много добър майстор взе ми 350лв и забравих за проблема ако си от сф мога да помогна
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2