при висока скорост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

при висока скорост

Мнение от shneider » 12 Окт 2007, 14:42

Здравеите колеги,
имам проблем при по-висока скорост за които много от вас споделят тук..става въпрос за сеене на ляво-дясно осезаемо дори и при 100км/ч.казаха ми че тампоните на задния мост са за смяна,предницата ми е бетон...може ли от там да идва проблема??имам много малък луфт на волана и при много леко въртене с два пръста на около 2-3 см в ляво при връщане се чуства нещо като защипване... а когато сам спрял и дам пълен ляв или почти пълен при по разко тръгване се чува скърцане от пред...не било от това казаха...
извинявам се за дългия пост но вече като ходя за диагностики имам чуството че се консултирам с екстрасенси..
Благодаря предварително за отговорите.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 12 Окт 2007, 15:13

Най-вероятно е от тампоните на горните носачи ;) Не може да ти сее от задния мост.И ти що си мислеш че предницата ти е бетон като чуваш такива шумове от нея.Тия тампони се проверяват най-лесно като качиш колата на канал и даваш напред с рязко натискане на спирачката и майстора ще ти каже как са тампоните щото и мойте ги напъваха с щанги и тем подобни и викаха че се шест ама като ги видяха по тоя метод и айде сменявай така че ти си прецини а и тампоните на задния мост и тях обезатилно да смениш щото после колко щурутии отиват заради тях.На старото ми БМВ така от чакане после смених сичко.500лв дадох само за тампони на задния мост отделно труда ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 12 Окт 2007, 15:56

може и от луфта да ти сее във волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shneider » 12 Окт 2007, 17:45

е ми не твьрдя аз че предницата ми е бетон...а този които е гледа половин час, слага трупчета и бльска колата на пред на зад, напьва с щанги...
:dunno:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 12 Окт 2007, 18:36

shneider написа:е ми не твьрдя аз че предницата ми е бетон...а този които е гледа половин час, слага трупчета и бльска колата на пред на зад, напьва с щанги...
:dunno:
полу4авало ми се е дори при разли4но налягане на гумите.Има и тема във важни

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 12 Окт 2007, 23:46

Абе то много работи пише във:Важни теми: ама няма кой да чете. Като тази например: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=31922
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shneider » 13 Окт 2007, 23:46

има кои да чете колега... пропуснах да уточня че колата криволичи при движение а не само при натискане на спирачка.

ентусиаст
Аватар

в

Мнение от bobi_maxo » 14 Окт 2007, 22:30

Назад към E34