524td - помощ изпуснах един чарк вътре в двигателя :(

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

524td - помощ изпуснах един чарк вътре в двигателя :(

Мнение от Nick » 12 Окт 2007, 12:31

Колеги,
интересува ме някой сменял ли е маслена помпа на такъв двигател или поне да я е виждал с очите си за да ми каже как точно и изглежда частта която засмуква маслото от картера?

Докато сменях вчера ангренажния ремък изпуснах една стоманена пластинка (около 45мм*8мм*2мм) право в едната от дупките през които се стича маслото от кухината на разпределителния вал към картера.
Сума време ръчках с една гъвкава пръчка с магнит но не успях да уловя нищо което да изтегля обратно. И тъй като пръчката се потяпяше доволно много в масло предполагам че стига чак до картера.

Та въпроса ми е тая пластина ако е цопнала в картера (дай боже да не се е пъхнала някъде другаде) дали може да бъде засмукана от маслената помпа и да я счупи или да и задръсти дупката за всмукване на масло ако я някаква малка.
Ако има някаква адекватна защита на помпата от засмукване на предмети ми се струва относително безопасно да се преглътне наличието на "чуждо тяло" в картера и да си карам така.

Дайте съвет моля ви!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Окт 2007, 13:21

По принцип трябва да има мрежичка, но в картера се потапят и разни лагери а-у, така че, не се занимавай с глупости ами свали картера, за 30мин работа е

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 12 Окт 2007, 13:24

картера долу--бъркаш в маслото вадиш и си готов....иначе много боли зо знаеш :mhihi: ако стане беля
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 12 Окт 2007, 13:37

Според мен няма да имаш проблеми с тази пластинка - нито помпата може да я засмуче, нито може да запуши смукателя, нито да счупи коляновия вал или каквото и да е. Най-добре разбира се е да я извадиш :) защото не искам след време да се окаже, че съм те подвел :P .

Назад към E34