Пожар!!! (вече изгасен)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Пожар!!! (вече изгасен)

Мнение от Vasilen » 23 Мар 2004, 19:34

В събота седяхме в една кръчма в Надежда, навън и се кефехме на следобедното слънце с кума и жените. Наблюдавахме с премрежен поглед двете 5-ци(E34 и Е39) как бляскат на слънцето, тъкмо ги бяхме изкъпали :D
В тоя момент една сиера сравнително запазена я гледам че бълва пламъци от долу под двигателя както се движи :shock: скачам аз и почвам да му махам да спира, той явно беше разбрал вече какво става отби на тротоара излезе и той и жената.Аз извиках на кума да дава пожарогасителя, взех го и почнах да пръскам заедно със собственика отдолу-отгоре в тоя момент се появиха незнайно от къде още 2-3 човека с пожарогасители и почнаха да пръскат. Ама тия пожарогасителчета като дезодоранти нищо не можеха да направят едва църцореха :evil: , под колата лумна един огън по бензинопровода и собстеника извика да се пазиме че е с газова уредба :shock: , ама ние доизпъскахме пожарогасителчета (дезодоранти) и спряхме пламъка назад , извадих GSM звъня на пожарната обеснявам ситуацията за мах 10 секунди, приеха обаждането и аз поглеждам че един бетоновоз спрял и извадил маркуча дето с него измива бетона и отварят капака на колата всички се нахвърлят да пръскат там и за 1-2 мин огъня спира в този момент се чува сирената, пристига и пожарната изгасиха всичко и се оказа че изгорял двигатела, но сме спасили цялото купе(не че е голяма утеха) но...
Изводи :
1. Хората си помагат много, поне 4-5 човека с пожарогасители се притекоха на помощ
2. Пожарната дойде за мах 3 минути, евалата на момчетата
3. И това всичкото в България
А сега ми кажете че хората са лоши и не им дреме един за друг...
Или че не можеш да разчиташ на институция като пожарната...
Щастлив съм че живия тук!!!
May the BMW force be with you!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2004, 19:38

лошо за колата... но хубава история.

има надежда. напоследък забелязвам че нещата в родината вървят на добре. бавно, но посоката е вярна...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 23 Мар 2004, 21:41

alx написа:има надежда. напоследък забелязвам че нещата в родината вървят на добре. бавно, но посоката е вярна...

От твоята клавиатура -- в божия сървър. :wink: :yes:

Амин :)

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Re: Пожар!!! (вече изгасен)

Мнение от Miler » 23 Мар 2004, 22:07

Vasilen написа:2. Пожарната дойде за мах 3 минути, евалата на момчетата
3. И това всичкото в България
А сега ми кажете че хората са лоши и не им дреме един за друг...
Или че не можеш да разчиташ на институция като пожарната...
Щастлив съм че живия тук!!!

аз какво да кажа като съм служил с тези момчета(пожарникарите точно в люлинската пожарна) :D
ИзображениеИзображение
E-21 Team Bulgaria
http://milerr.data.bg

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 24 Мар 2004, 11:19

И ние дадохме снощи нашия малък принос за подобрение на страната - по пътя за Кремиковци, в средаат на нищото беше спрял човек на аварийни светлини и махаше на автомобили да спрат, а единственото, което последните правеха беше да пуснат дългите и да профучат на клаксон покрай него.
Въпреки, че и ние бяхме от доста време на резерва спряхме да видим какво става - оказа се, че човека е закъсал за бензин, а отиваше в 10 часа вечерта да вземе камиона и да пътува извънредно до Русе. Взехме го до близката бензиностанция, върнахме го, човека беше много благодарен, каза, че никой дори не намалил да види, а можеше да има спешна нужда от лекарство примерно.
Случвало се е хора, които са закъсали да се заключват като видят да спираме, за да помогнем и след това да благодарят.
по малко от всеки и ще направим това малко късче, наречено България едно приятно местенце за живеене, не се иска много, само малко човечност.
Евала на Василен :!:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Назад към Страхотни истории