За БМВтата, магистралите и шофьорите
Модератор: Общи модератори
Чета сигурно от половин час по темата.Радвам се,че в края постигате някакьв консенсус,но това ми се струва малко като за чат.Много малко мнения в началото,а после темата се преврьща в място за лични отношения и изяснения/един кьм друг/.За лични разговори има SKYPE.чат и т.н.Става много по бьрзо,не с 10 страници.Колкото до бьрзите шофьори,не виждам кьде е проблема.МА ТОЙ СИ КАРАЛ С 120 В ЛЯВАТА ЛЕНТА И НЕ БИЛ В НАРУшЕНИЕ,А ДРУГИТЕ С 200 ДА ГО ДУХАТ щОТ СА В НАРУшЕНИЕ.Тва са пьлни глупости.
Отделих бая време да прочета цялата тема подробно
за наше съжаление война по пътищата има, е имало и винаги ще има
. В днешния динамичен живот всеки бърза за някъде и всичко се случва за секунди, на както мислите за себе си, така помислете и за другите хора на пътя, каквито и да са те. Както всички и аз се дразня когато някой кара в най-лява лента на магистралата с скорост под 120 и няма никой друг на пътя, случвало ми се е много често (най-вече от жени които не реагират нито на светкане, нито на клаксон) и си ги минавам в дясна лента без много нерви и напрежение. Забелязва се при по-младите шофиори някъква агресия, и желание да се доказват с кво ли не постоянно. Пример е преди месец тръгнахме за Стара Загора от София 4 коли народ за събрание на Фенклуба на Арсенал в България
и аз с мойто БМВ и един приятел с ауди Б4 си караме постоянно заедно и навсякъде ходим заедно и даже си имаме локи-токита да си лафим по пътя. Та с него си караме с по около 140 средна скорост нали нормално, и едно от по младите момчета взело книжка преди месец с фиат браво се юрна по магистралата с 190... и при пристигането ми вика "ти с твойто смешно БМВ за нищо не ставаш"... аз съм спокоен човек, не съм скандална личност и просто му се изсмях и се обърнах на другата страна...
Та давам тоя пример защото голяма част от проблемите по пътищата стават точно от такива млади шофиори които явно страдат от някаква мания за висока скорост и доказване без да мислят за последствията.
Целта на шофирането не е само да стигнем от точка А до точка Б за отрицателно време, а да стигнем безопасно и сигурно. За това просто когато шофирате мислете не само за себе си но и за другите по пътя.
Мерси за вниманието

Та давам тоя пример защото голяма част от проблемите по пътищата стават точно от такива млади шофиори които явно страдат от някаква мания за висока скорост и доказване без да мислят за последствията.
Целта на шофирането не е само да стигнем от точка А до точка Б за отрицателно време, а да стигнем безопасно и сигурно. За това просто когато шофирате мислете не само за себе си но и за другите по пътя.
Мерси за вниманието

Продавам оригинални фарове, стопове и мигачи Е46
Абсолютно е прав колегата, че война по пътищата има, но това трябва да се прекрати.
Скоро по новините пак даваха ужасяващи кадри и съобщиха грозната статистика - катастрофите тази година са по-малко като брой от миналата, но пък жертвите са повече.
Трябва да се кара внимателно, разумно, без да се поддаваме на моментни настроения - че тоя пред нас е малоумен или дреме дайте ние да го "наказваме" и да предизвикваме ситуации!!!
От това никой не печели! В повечето случаи дори не разбират за какво иде реч!
Всеки си избива комплексите на пътя, не мисли какви ги върши, не се съобразява с околните и забравя, че не е сам на пътя.
Толкова съм се нагледала, че вече, честно казано, ме е страх да излизам на извънградско! Има ги всякакви... не само на магистралата, а и на останалите пътища - вижда те, че идваш насреща, но не... няма да те изчака... тръгва да изпреварва и ако ти не намалиш....
Много е страшно вече по пътищата
С риск да се повторя, колеги, апелирам ДА СЕ КАРА РАЗУМНО И СДЪРЖАНО
Скоро по новините пак даваха ужасяващи кадри и съобщиха грозната статистика - катастрофите тази година са по-малко като брой от миналата, но пък жертвите са повече.
Трябва да се кара внимателно, разумно, без да се поддаваме на моментни настроения - че тоя пред нас е малоумен или дреме дайте ние да го "наказваме" и да предизвикваме ситуации!!!

Всеки си избива комплексите на пътя, не мисли какви ги върши, не се съобразява с околните и забравя, че не е сам на пътя.
Толкова съм се нагледала, че вече, честно казано, ме е страх да излизам на извънградско! Има ги всякакви... не само на магистралата, а и на останалите пътища - вижда те, че идваш насреща, но не... няма да те изчака... тръгва да изпреварва и ако ти не намалиш....

Много е страшно вече по пътищата
С риск да се повторя, колеги, апелирам ДА СЕ КАРА РАЗУМНО И СДЪРЖАНО

Аз подкрепям твоя апел,защото не само по магистралите,но и по междуселищните,а също така и в градовете е непоносим цирк.Всеки гледа да прекара другия,защото е с по-лъскав варел,а тва,че създава потенциална опасност за ПТП на никои не му идва в главата!
Всеки се прави на шофер,НО нека това да става там където няма околни,там където човек носи отговорност само за себе си и за ламариненото му чодовище
Всеки се прави на шофер,НО нека това да става там където няма околни,там където човек носи отговорност само за себе си и за ламариненото му чодовище

...
"КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, СДЪРЖАНО И Т.Н." всички нон стоп повтаряме и като седнем да караме... газ на тия набори...
като чели от приказки няма файда, някак трябва всеки да не е чак такъв идиот на пътя и като му се "кара" да си търси полигон някъде да начеше крастата...
а за скоростта... след 120-30км/ч господ кара колата, тва е ясно, особено в България...