нова билест на таблото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Окт 2007, 9:46

tsb_bg написа:
dinozab написа: ...Моя скърца като го въртя и мислих да пусна тема за това щото и на старото ми скърцаше по същия гаден начин от какво е това и как се оправя.Единствената разлика е че старото нямаше air bag а сегашното ми има :roll:

Във волана има един лентов кабел който дава ток на еърбега (като се върти волана). Фабрично е намазан с електропроводима грес и като изсъхне почва да скърца. Сваля се волана смазва се и работата заспива. И не го отлагай защото тая тъпа лентичка ако се скъса не може да се намери посмъртно (отделно гадното скърцане).

Благодаря ти много за съвета а има ли значение с кво се смазва :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dan4o_ » 03 Окт 2007, 9:53

dinozab написа:
tsb_bg написа:
dinozab написа: ...Моя скърца като го въртя и мислих да пусна тема за това щото и на старото ми скърцаше по същия гаден начин от какво е това и как се оправя.Единствената разлика е че старото нямаше air bag а сегашното ми има :roll:

Във волана има един лентов кабел който дава ток на еърбега (като се върти волана). Фабрично е намазан с електропроводима грес и като изсъхне почва да скърца. Сваля се волана смазва се и работата заспива. И не го отлагай защото тая тъпа лентичка ако се скъса не може да се намери посмъртно (отделно гадното скърцане).

Благодаря ти много за съвета а има ли значение с кво се смазва :roll:

а ако колата няма еър бег ? има ли го този лентов кабел

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Окт 2007, 9:54

Ми все трябва да има некакъв кабел нали бибката от волана се пуска :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Окт 2007, 10:08

dinozab написа: ... а има ли значение с кво се смазва :roll:

Не знам точно какво е но идеята е от жегите да не се стече и да остави пак суха лентата.
Като свалиш волана има останало по лентата и се вижда каво е

Докато сваляш и качваш волана е добре да откачиш акумулатора да на дадеш някъде на късо и да гръмне еърбега.

Предишна

Назад към E34