Въпрос за ремонт на авт. скоростна кутия?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Въпрос за ремонт на авт. скоростна кутия?

Мнение от slavianko » 30 Сеп 2007, 14:11

bmwfena написа:
slavianko написа:
Lugar написа:Здравейте, нов съм във форума.
Направо към въпроса:
Предлагат ми BMW 525TDS 91г. но има проблем със скоростите а те са автоматик, казаха че скоростите вият.
Някой знае ли колко 6те излезне ремонта?
Преди време на моят ТДС-му съборих кутия ама беше тотал шаден :mhihi: :mhihi: Само частите за ремонта излизаха към 900лв. Накрая купих втора употреба за същите пари. При всички случаи си приготви едни 1000лв. ;)
аууу болиии-ама си заслужава щото автомата си е кеф-нали Славянко :!: съгласен си с мене нали
100% голям кеф
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 30 Сеп 2007, 21:49

тези автоматици явно някой вирус ги е налегнало :( щото оня ден в петък моята блокира и колата остана по средата на едно кръстовище.

двигателя си работи давам D , давам R а колата ни напред ни назад
давам гас същата работа.

обадих се на едно приятелче да доиде да ме дръпне - идва той след 5-10 мин паля аз колата и гледам на таблото светна едно зъбно колело с един одивителен - автомата мина в авариен режим имам задна и една предна скорост - колкото да се прибера.

на другия ден сутринта паля колата че ще я карам при майстор да я види и :shock: няма го зъбното колело с одивителния, скоростите си се превключват сами съвсем нормално все едно предната вечер нищо не е ставало .....

ама все пак реших да я закарам да я погледнат и сега чакам да видя какво ще кажат от сервиза....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2007, 22:02

Какво да ти казват и да и гледат-виж дали маслото на мирише на развалени яйца или изгоряло и за всеки случай го смени,напръскай с нещо и куплунга на управлението и и с малко късмет си готов.И не си давай парите за глупости-внимавай какво ще ти наприказват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 30 Сеп 2007, 22:05

не е от маслото преди 1000 км го смених заедно с филтъра

закарах я щото ме притеснява да не ме остави някаде по пътищата

сега се получи в града и беше лесно да се прибера ама ако стане някаде на края на света .... примерно преди месец бях горе из родопите на почивка кво прайвам тогава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Сеп 2007, 23:30

Менте или неподходяшо масло,неправилно ниво.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Окт 2007, 10:55

на мене ми светна тази лампа една зима-неможех да трагна на един лед и лампата светна,колата спря да буксува и бавно потегли, свети докато я изгасих,после вси4ко си доиде на място,паля и ок.не можах да разбера защо вкл.аварииния режим дали заради студа,които влияе на маслото или защото нямаше сцепление,но за 4 год.това единствения път,когато ми се вкл.този режим.И аз мисля 4е е маслото,наи-вероятно му е паднало нивото.То ако е в пове4е ще го изхварли през отдушника,които е отгоре на кутията.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Окт 2007, 11:01

zvetiko написа:Какво да ти казват и да и гледат-виж дали маслото на мирише на развалени яйца или изгоряло и за всеки случай го смени,напръскай с нещо и куплунга на управлението и и с малко късмет си готов.И не си давай парите за глупости-внимавай какво ще ти наприказват.
:yes:на мене ми говориха ламели,фрикциони и др.работи-много пари,а с сащите фрикциони се задвижват верижни машини(много е трудно да се с4упят)накрая ремонта ми излезе около 150лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 01 Окт 2007, 22:22

така или иначе съм я закарал при майстора ще изчакам да видя какво ще каже и после ще споделя с вас че да видим дали звучи реалистично или по-скоро ще е фантастично :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vasko 6 » 02 Окт 2007, 9:48

И аз имам същия проблем. Влиза в няква трета аварийна като влеза в задръствания най вече, но като изгася двигателя и го запаля пак след 20 сек. се оправя. Тва става много рядко, питах и ми казаха, че дава няква грешка в компютъра ама аз нищо неразбирам и затова с нетърпение ще чакам да видя къв е случая, че при тия автомати ремонта си е голямо изваждане!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Окт 2007, 10:26

vasko 6 написа:И аз имам същия проблем. Влиза в няква трета аварийна като влеза в задръствания най вече, но като изгася двигателя и го запаля пак след 20 сек. се оправя. Тва става много рядко, питах и ми казаха, че дава няква грешка в компютъра ама аз нищо неразбирам и затова с нетърпение ще чакам да видя къв е случая, че при тия автомати ремонта си е голямо изваждане!

И на теб ти казвам почни с най-простото-смени маслото и филтъра и почисти с контакт спрей куплунга при кутията ,който води до управлението и.В който и сервиз да отидеш ще ти кажат ,че е за основен ремонт и ще ти вземат 1000лв.-нали с това си изкарват хляба ,а не със съвети как да минеш по-тънко.Когато свалиш картера,поразгледай малко кутията-има едни електромагнитни клапани ,на които куплунга също не дава добър контакт понякога и тогава се минава в авариен режим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 02 Окт 2007, 22:26

явно zvetiko е бил прав щото майстора днес се обади и каза 4е на колата нищо и нямало .... :shock:
пробвал я е два-три пъти и без проблем....

ама говорихме по тел и неможах да разбера какво точно е правил по-колата..

грешката записана в компа била: "лоша връзка между
двигателя и скоростната кутия" и предполагам че се е дължала на някоя окислена букса.

щото сега колата върви перфектно .... и дано да си остане така и за напред...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Окт 2007, 23:29

Тая букса,една зима ми се беше откачила от много сняг,та и знам номерата. ;) Добре ,че майстора е бил свестен и не ти е наговорил глупости ,за да ти вземе парите.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Окт 2007, 9:49

zvetiko написа:Тая букса,една зима ми се беше откачила от много сняг,та и знам номерата. ;) Добре ,че майстора е бил свестен и не ти е наговорил глупости ,за да ти вземе парите.

Де я тая букса бре че ми стана интересно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от vasko 6 » 03 Окт 2007, 12:31

евала на майстора! :!: Дано и аз попадна на такъв! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 03 Окт 2007, 14:53

От лево некъде на М20.На нашите-огледай кутията и не можеш д я збъркаш. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34