въпрос за подгрев на пръскалки?
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за подгрев на пръскалки?
сега си сложих пръскалки с подгрев на колицата, има си инсталацията си4ко ,но въпроса ми е кога трябва да работят/?
при мен на тях идват 12В веднага с паленето на колата, а мисля 4е нетрябва да е така(като натисна коп4ето вътре 4ак тогава да подгряват)
как трябва да е?
при мен на тях идват 12В веднага с паленето на колата, а мисля 4е нетрябва да е така(като натисна коп4ето вътре 4ак тогава да подгряват)
как трябва да е?
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Май при определена температура почват да нагряват
А сега в момента в София не е много топло

А сега в момента в София не е много топло

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
почват да подгряват под определена температура за която не сьм сигурен. Сьщото се случва и с огледалата...ако си с подгряващи като пипнеш стьклото трябва да е топло.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
според мен е опростена системата и няма датчици за темп. ами просто една биметална пластинка която прекъсва захранването на определена температура,
така че като дадеш на контакт се подава постоянно напрежение на огледалата и пръскалките независимо дали е лято или зима и те си поддържат постоянна температура.
обърнете внимание примерно лятно време когато вали дъжд , въпреки че навън е доста топло огледалата колко бързо изсъхват - почети не се задържат мокри.... това е защото и тогава пак подгряват и изпаряват водата и видимостта назад ти е подобрена .....
абе немеца го е измислил хитро и практично ...
така че като дадеш на контакт се подава постоянно напрежение на огледалата и пръскалките независимо дали е лято или зима и те си поддържат постоянна температура.
обърнете внимание примерно лятно време когато вали дъжд , въпреки че навън е доста топло огледалата колко бързо изсъхват - почети не се задържат мокри.... това е защото и тогава пак подгряват и изпаряват водата и видимостта назад ти е подобрена .....
абе немеца го е измислил хитро и практично ...

.
имам дат4ик за вън6на темп... може верно да е с биметална пластина която да ги предпазва, 6тото ина4е ако постоянно ба4кат 6те здадътбагажа

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
за да ти изсъхват огледалата като вали и не стават на петна както моето ляво след като подгряващата система в него не бачка(правена е интервенция от предния собственик). Иначе не би трябвало да се скапва така лесно както касваш след като колата е на 16 години а дясно огледало и пръскали ми работят нормално..
.
огледалата ясно,ама пръскалките кво ги бърка хубавото време или дъжда
.
ина4е днес замерих колата от която ги свалих и там им се подава напрежение о6те при паленето така 4е явно наистина сиба4кат.
а биметалната пластинка според мен е в самите елементи(огледала и пръскалки)
6тото разглобих огледалата(махнах и мотор4етата) и се оказа 4е плюса и минуса го взимат от тези за мотор4ето които са постоянни и са об6ти... следователни ако се изклю4ват 4ат пат то биметалната пластинка е в самото огледало.

ина4е днес замерих колата от която ги свалих и там им се подава напрежение о6те при паленето така 4е явно наистина сиба4кат.
6тото разглобих огледалата(махнах и мотор4етата) и се оказа 4е плюса и минуса го взимат от тези за мотор4ето които са постоянни и са об6ти... следователни ако се изклю4ват 4ат пат то биметалната пластинка е в самото огледало.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: .
DEO написа:огледалата ясно,ама пръскалките кво ги бърка хубавото време или дъжда.
аз точно това имах впредвид че вътре във всяко едно огледало и пръскалка има пластинка.
а пръскалките не се изключват щото е опростена с-мата , вместо да слагат датчици управляващи устройства = повече пари и повече възможности за повреда

Колега виж какво е писал bmwdriver за един датчик
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=64579
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=64579
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
явно не съм бил прав за дюзичките
http://www.carsoft.ru/avtorepair/bmw_e34/6169.0/index.html
но за моите странични огледала съм сигурен че работят и при над 20 градуса

http://www.carsoft.ru/avtorepair/bmw_e34/6169.0/index.html
но за моите странични огледала съм сигурен че работят и при над 20 градуса

15 мнения