За БМВтата, магистралите и шофьорите

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Сеп 2007, 10:47

Ти пък голям магистралист се извъди.
В България още няма завършена магистрала, нашият кара само по магистралите.
Погледни и си попрочети внимателно.
Предният ми пост, този в който говорехме още с Крис и след който ти реагира, говорех за четирилентов път Созопол - Бургас. След което ти се намеси и ни обясни какви сме тикви. И повечето пътища с две и повече ленти в една посока са такива, не че има голямо значение.
Хубаво е като обиждаш, барем да си прочел за какво става въпрос? Или няма нужда?
Естествено, че не е правилно да се рееш свободно, да караш с висока скорост и т.н.
Но от скромният ми опит съм останал с впечатлението, че тея, които най много навикват другите за дребни грешки всъщност най - често създават ситуации. Но както и да е. Превишена скорост и каране в лявото платно рядко са сами по себе си причина за катастрофа.

Човеко защо ми се струва, че само опонираш и се заяждаш, вместо да използваш тази енергия да напишеш нещо смислено и полезно Така че не се впрягай за всяка буквичка тук защото лично според мен малко се излагаш - мое мнение

Защо ли?
Ами ето за това:

Затова когато сваря на магистралата някой галфон да се вози в лявата лента при положение, че дясната е свободна не само светя с фаровете но и натискам клаксона докато се махне

Когато почнеш да правиш разлика между лента и платно прочети наново двата члена от закона и пак ще си говориме.

Питай Дзверо той щи докаже със закон.

Бях написал доста дълъг пост в отговор, но в случая само форматиране на ниско ниво би ти помогнало.
А между лента и платно има огромна разлика питай баща си. Обяснението на такова елементарно нещо тука ще обиди преобладаващата част от потребителите на този форум.

А какво е заглавието на темата бе интелигент
заради такива дървени философи стават сакатлъците на пътя

Намери подобаващите отговори в моите постове....
Стига ли? Или да влеза по - надълбоко...
Това са мненията на стар и уважаван член на форума. Виждам, че той е наблегнал на ЛИЧНО МНЕНИЕ и ОБОСНОВАНА ПОЗИЦИЯ.
Е, аз до такава степен не съм се изкачил. Личното ми мнение по казуса го изказах с теб, Крис, закона го показах там където беше прескочен.
По темата вече не мисля да участвам, виждам че Лучано е набрал и по - голяма от необходимата скорост(не по магистралата), а аз обичам да се надъхвам и ще стане беля. Чао.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 27 Сеп 2007, 11:47

Mollov написа:
Sharo написа:е светна ми от майната си ... видях го и дадох газЗЗ за да мога се изнеса по бързо ...

аз лично предпочитам тоя отзад да ми светне та да го видя ако съм се заблял нещо от колкото да седи зад мене

Само че малко хора мислят за момента, при който ускоряването от твоя страна с цел по-бързо изнасяне може да доведе до проблеми за теб... Щото карайки със 130 и изпреварвайки колона от 3-4 коли (каращи със 100-110) и приближаващ бързо автомобил зад теб ще те принуди да се ускориш до над 150км/ч... да не говорим, че ако зад завоя има куки, ти ще си този, който ще им е най-удобен да спрат, щото радара е показал 156км/ч.... после ходи обяснявай ква била работата.

съгласен съм с теб ... .това беше мой пресен пример с че да попитам какво толко като съм го пуснал .... при мен въобще не ставаше въпрос за ускорение от 130 нагоре ...

както и да е аз не съм за това да карам хорада да ускоряват за да изпреварят и да се мръднат ... а да гледат огледалата преди да почнат да изпреварват ....
в събота като се птибирахме от картинга драйвинггода караше пред мене и аз зад него ... наближаваме тир и по малко камионче зад него ... е тир-а да се движи с 80 90 .. и изжвднъй като сме на 30тина метра от тях каминчето почва да изпреварва с 81 км .... като ни принуждава да натиснем спирачките до макс ....и да турсим пролука в пътя при евентуално не спиране ...
или пък просто да не си седиш в лява лента като идва някой зад теб и дясната е свободна .....

за това говоря ...

а тва със скъпите коли е нож с две остриета. Хората те пускат, но път куките те спират повече ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 2004г
Мечтае да кара: чисто нова Скания

Мнение от kris_j » 27 Сеп 2007, 12:07

абе не е мястото тук за лични нападки и мерене на пишки :mhihi:
мисля че по голямата част от тук присъстващите се обединяват под едно мнение което Sharo формулира най добре

Sharo написа:
както и да е аз не съм за това да карам хорада да ускоряват за да изпреварят и да се мръднат ... а да гледат огледалата преди да почнат да изпреварват ....
или пък просто да не си седиш в лява лента като идва някой зад теб и дясната е свободна .....

за това говоря

аз поне съм на 100% на това мнение
а споровете за път, лента, платно, мантинела, познаване на закона буква по буква и т.н. си е чисто мерене на .... :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Сеп 2007, 13:59

kris_j написа:а споровете за път, лента, платно, мантинела, познаване на закона буква по буква и т.н. си е чисто мерене на .... :mhihi:

Другият вариант е да му отговоря както той ми говори. Ама това още по - малко ще ти се хареса, Крис. Пък и на мен ми пречи вероятно културата, а продължавам въобще да пиша и да споря, щото му се връзвам. За път или платно ако се върнеш назад, спорът пак не го почнах аз, "помолиха" ме да питам баща си, да приемем, че съм го питал и после съм писал.
Жалко, че няма бутон за игнориране на тема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 27 Сеп 2007, 14:29

споки човеко
не се връзвай толкова за дреболий
в този спор в който сте изпаднали :duel: няма победители :nono: а само изхабени нерви :comp: :(
плюс тва далеч се отклонихте от темата

така че :bchug: а за карането както се казва: който си го може го можееее :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: останалите ще си поемат псувните и присветкването :mhihi: :mhihi: :ranting:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Сеп 2007, 17:58

Sharo написа:

Примера с камиончето показва некадърниците на пътя, а не тия, дето си карат прилежно, само че скоростта им спрямо скоростта на тия зад тях е много по-ниска... ако тоя, дето идва зад теб се движи с 220 км/ч т.е. с над 60 метра в секунда, а ти си караш прилично с 130... за има-няма 5 секунди ще е минал 1/4 километър.... и да речем, че има лек завой.... и вероятно вече ми хващаш мисълта... ще погледнеш в огледалата, ще видиш, че няма никой, цъкаш мигач, почваш да се изнасяш и още не подминал и половината от другата кола...... в тоя момент зад теб вече ония те е настигнал и ти вкарва дълги и ти свирка що си я засякъл... в много от случаите проблема е в скоростта на застигащите, а не в "засичащите"... особено по магистралата... при приблизително сходна скорост на движение е ясно - той като ти излети пред теб..... другото вече е ясно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 27 Сеп 2007, 18:14

само че като се движиш "прилично с 130" е хубаво са си поглеждаш в огледалцата по честичко а не само когато тръгнеш да изпреварваш :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и тогава няма кой да "ти вкарва дълги и ти свирка що си я засякъл" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Сеп 2007, 19:22

Що, за да внимавам да не попреча на тия, дето се движат с 200 ли? ЩО?????? Да не съм им длъжен случайно??? И ако случайно ми беше прочел поста изцяло щеше да разбереш защо дори и да си поглеждаш в огледалцата, пак може да го засечеш... или викаш като се изпреварва на магистрала е важно да гледаш САМО в огледалата.... интересна логика...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 27 Сеп 2007, 19:45

НЕЕЕ за да не пречиш на никого!!!!!!
защото ако поглеждаш редовно в огледалата(за части от секундата) спокойно ще знаеш какво става зад теб и ще можеш да прецениш действията си
а за тва дали си длъжен или не - нямам думи :censored:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Сеп 2007, 23:09

моите принципи са нещо такова:
ако настигна някой който кара бавно в лявата лента при положение, че дясната е свободна много рядко ще му светна, свирна или каквото и да е друго ... просто го минавам от дясно и ако много ме е издразнил леко и контролирано го засичам :mhihi:
не е по-закон, обаче все пак трябва да се придвижа някак си и не съм длъжен да търпя капризите на:
1. някой който не може да кара
2. който мисли, че кара много бързо
3. някой който "спи" и кара
4. някой който се прави на гъзар и т.н. :mhihi:

ако не е свободно от дясно, просто карам зад него докато се дръпне или освободи лентата. Все пак това си е негово право и не мога да го задължа да кара по-бързо

..и не разбрах за какво спорите ... :lol:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2007, 0:42

kris_j написа:а за тва дали си длъжен или не - нямам думи :censored:

Обясни ми, де.... значи аз трябва да внимавам тия, дето карат като бесни да не се прибият, така ли? Дето се вика направо като пилотна кола да им седя... а? Ми що те не си съобразяват така скоростта, че да не застрашават тия около (и особено ПРЕД) тях? Много едно значно гледаш на нещата... сигурно си от тия "много бързите", дето всички са им длъжни да им правят път.

Иначе пак ще се опитам да ти го обясня - при толкова висока скорост задната кола ще те настигне толкова бързо, че единствено постоянно гледане в огледалото за задно виждане ще ти помогне да го видиш овреме... само че докато предприемаш изпреварване това не е много идейно да го правиш... сам си отговори защо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 28 Сеп 2007, 9:03

Не виждам какво странно има в това да застигнеш някого в лявата лента, който изпреварва със 100-130, до колкото си спомням 130 е ограничението... А и според мен не трябва да се сърдим на шофьора, който спазва правилника, колкото и да е изнервящо понякога.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 28 Сеп 2007, 11:42

Mollov написа:Обясни ми, де.....

Не смятам са го правя, защото усещам, че мислейки си че се заяждям с теб и приемайки нещата твърсе лично(защо ли??) не си разбрал мойта теза а тя е че съм против блейките на пътя - тези който качвайки се на колата си мислят за всичко друго но не и за пътя
А и не съм от тия "много бързите" - от известо време (около 2 години) се старая да съм примерен водач (което не значи охльов) :angel: и много ме радва факта че забелязвам все повече подобни :mhihi: :mhihi:
А и незнам как пък изведнъж станахте толкова спазващи ограниченията :clap: или искаш да ми кажеш че не си вдигал повече от 120 на магистралата :roll:
Това беше от мен по темата :mhihi: който ме разбрал - разбрал :bchug:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2007, 12:28

А, аз нещата лично не мога да ги приема, но се опитвам да си обясним взаимно ситуацията и да излезнем и двамата с идеята кое е правилно и кое - не :) И аз съм против "блейките" по пътя, ма то понятието "блейка" понякога мнооооого широко се използва и зат'ва коментирам за частни случаи.... иначе заплесите и "пишман шофьорите" са ясни....

Иначе аз принципно гледам да карам много прилично и рядко си позволявам да настъпвам сериозно... само след ЕКО-то нещо (под някво "чуждо" влияние :mhihi: ) се усещам, че се стрелкам, ма контролирано.... :lol:

На магистралата съм правел и 225 с мойта, щото исках да види колко ще се засили... но иначе в 99% от случаите карам със 120-140... :) Обичам да си карам колата без да се налага да си рискувам живота заради малкото повече адреналин... прекалено много "идиоти" има по пътищата, че да трябва да внимавам и за тях :) А не ми е ЧАК толкова ценно времето, че 10-20 мин да са от голяма разлика :)

:yes: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kris_j » 28 Сеп 2007, 12:53

:have one: Знаех си че ще де разберем в крайна сметка :have one:

радвам се че след :duel: има :bchug:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум