Поблем при тръгване!!!
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Поблем при тръгване!!!
Днес, ми се появи следния притеснитен проблем. При тръгване, на полусъединител колата започва да придърпва гадно. В едно определено състояние на съединителя се тресе яко и ми се струва че чука някъде под задната седалка. Не мога да определя това чукане дали е вторичен ефект от придърпването, или там е проблема. Както вече сигурно сте разбрали, "много" разбирам от коли. Но досега не ми се беше и налагало с петичката. Не знам дали има значение но колата е 520i, М50. Много ще съм благодарен ако упеете да диагностицирате преди да я заведа на лекар.
П.С. Проблема се появи след като я кара друг. Навъртял и е 100 -тина километра. Ако е включвал скорости без съединител ще го утрепя!
П.С. Проблема се появи след като я кара друг. Навъртял и е 100 -тина километра. Ако е включвал скорости без съединител ще го утрепя!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
колега,за съединителя след няколко реда,обаче според мене може да е карето на крадана,най-добре иди в някой сервиз да я погледнат
така за съединителя се познава че е износен ако отделя много високо
дано съм ти бил полезен

така за съединителя се познава че е износен ако отделя много високо

дано съм ти бил полезен
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
аз бях на майстор за същото качи са той в колата и той ми вика аз чувам 2 шума единия идвал от дифа а другия някаде от скоростната кутия казва ако искаш сега ще сменим карето на скостната кутия ако пак го има ще търсим другаде проблема най много се усеща от 1 на 2 аз пък все си мисля че може да е тампон на скоростната кутия
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
тези вибрации ако се появяват при плавно пускане на съединителя--притискателя ти е брак.ако се получава при рязко подаване на газ-висящия лагер на карданаkamenen написа:в този форум са най-големите пичове. Благодаря Ви! Утре е в сервиза но поне ще съм подготвен.
Точно тогава освобождаваш феродовия диск и той почва да се върти свободно между притискателния диск и маховика (в този момент пружините на притискателния диск са натегнати за да отдели и не би трябвало да трака нещо).
В същото време кардана се върти принудително от колелата и в голяма степен обира луфтовете по лагери, карета и т.н. Ако дефекта е там той се усеща (причуква) при тръгване и пускане на съединителя, когато цялата система след съединителя се натовари.
Според мен е съединител но виж какво става и назад защото едното не пречи на другото
В същото време кардана се върти принудително от колелата и в голяма степен обира луфтовете по лагери, карета и т.н. Ако дефекта е там той се усеща (причуква) при тръгване и пускане на съединителя, когато цялата система след съединителя се натовари.
Според мен е съединител но виж какво става и назад защото едното не пречи на другото
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Не съм карал кола със съединител от хиляда години,но нали имаше един стар изпитан начина за проверката му-натиска се спирачката и съединителя,включва се на първа и с подава газ ,като едновременно с това се отпуска съединителя-ако двигателя изгасне всичко е наред,ако съединителя , поради една или друга причина почне да буксува-ясно.
Колегаtsb_bg ,при рязко потегляне или въртене на колата в завой имам усещането все едно някоя от задните полуоски превърта за момент в диференциала и кардана не го усещам стабилен.Смених демпфера на кардана ,че беше заминал,карето не чука,гледах и висящият лагер-няма разкъсвания,но незнам точно какво да гледам дали е наред.Някакви идеи за причината за това притреперване-колата е автоматик.
Колегаtsb_bg ,при рязко потегляне или въртене на колата в завой имам усещането все едно някоя от задните полуоски превърта за момент в диференциала и кардана не го усещам стабилен.Смених демпфера на кардана ,че беше заминал,карето не чука,гледах и висящият лагер-няма разкъсвания,но незнам точно какво да гледам дали е наред.Някакви идеи за причината за това притреперване-колата е автоматик.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2