Проблем с паленето на 525ТДС
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с паленето на 525ТДС
Направо на въпроса: Карам си БМВ-то 92' 525ТДС вече 5 години и сам много доволен, доста здрава колица се оказа, но от "хубавите" ни нафта-лини дето продават у нас се задръсти горивния филтър. Както и да е... Смених го, не знам дали е от това, но се появи проблемче: взе да гасне по време на движение и след това не палеше почти докато не падне акомулатора от въртене. после установих че това го прави само ако нивото на горивото падне под 25л. Няма течове! Въздух ли дърпа? Бушон 25 ми гори-за какво е, и от това ли е? свалих помпичката в резервоара, като я сложа директно на акомулатор работи... започват да ми свършват идеите...
ЗА БОГА БРАТЯ ПОМАГАЙТЕ
ЗА БОГА БРАТЯ ПОМАГАЙТЕ

Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
Аз имам Е38 725ТДС и имам ама абсолютно същия проблем!Само дето тука някви тъпанари ме накараха да си купя нова помпа(тая в резервоара) щото видиш ли тая работела ама не правела достатъчно налягане и кво купих и абсолютно същата работа писна ми и вече почти 1 година си я карам така като падне на 30л. и бягам да пълня даже 35л. щото пък като падне под 35л. не ми е гаснала ама трудно пали!Успех и ако оправиш проблема пиши моля те какво е било!
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Абе и аз започвам да си мисля че дърпа въздух, щото почти сам убеден че не е от помпата: разхода е нормален, всъштност не знам какав е нормалния, ама от както сам я взел(5-год.) си е около 7-8л/100км и всеки път когато искам виждам как любимата ми стрелчица задминава 200-те, така че мисля че не е от помпата. Обаче тая помпичка в резервоара ме самнява защото като я сложа директно на акомулатор-върти, обаче като я сложа на буксите на колата и дам на контакт-не върти ами само притрепне и сякаш не и достига напрежение! А струва някаде около 300лв мисля че... а може би някаде дава на късо, и сигурно за това ми гори 25-ти бушон под капака( кажете ми за какво е 25-ти )...
Мерси, и ако го фиксирам тоа бъг ше ви пиша...
Мерси, и ако го фиксирам тоа бъг ше ви пиша...
Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
Значи ... малко не ми се хвърляха иозлишни пари, ама се реших и си купих чисто нова помпичка и аз(в резервоара тази) 320 кинти... УЖАС!!!!! Бах маа му, викам си, ако не е от нея че се гръмнем( тва е много водка с пилешки хапки
)... обаче кво става, колата се оправи. И така покарах я малко и по едно време страшно ми замериса на нафта
. Шаш и паника. отварям капака и гледам че от филтъра за горивото направо тече(докато колата работи)...
Та извода ми е:
1. Старата ми помпичка сигурно е била износена и въпреки че работи - не е правила достатъчно налягане, за това ако купувате купувайте само НОВА а не от некоя морга...
2. Карах колата да ми сменяват тоя филтър, и явно не са го стегнали хубаво, и като не ми е работела помпичката вместо да тече, от там е дърпало въздух и е помагало още по трудно да ми пали...
И така моя проблем е решен, даже от кеф вчера и нададох яко ръчки и даже се закачихме с един Опел Вектра 2.0(136кс) и му показах как баварски дзвер с 2100 кила и 143 кончета прави чудеса с пътя... направо накарах човечеца да си намрази количката
по пътя Ихтиман - Самоков. И всъщност на края ми свърши нафтата и видях нещо което не бях виждал от близо 2 години: СВЕТНА МИ ЛАМПИЧКАТА ЧЕ НЯМАМ ГОРИВО - кеф
(виж подписа)
Успех на всички с този проблем...

Та извода ми е:
1. Старата ми помпичка сигурно е била износена и въпреки че работи - не е правила достатъчно налягане, за това ако купувате купувайте само НОВА а не от некоя морга...

2. Карах колата да ми сменяват тоя филтър, и явно не са го стегнали хубаво, и като не ми е работела помпичката вместо да тече, от там е дърпало въздух и е помагало още по трудно да ми пали...
И така моя проблем е решен, даже от кеф вчера и нададох яко ръчки и даже се закачихме с един Опел Вектра 2.0(136кс) и му показах как баварски дзвер с 2100 кила и 143 кончета прави чудеса с пътя... направо накарах човечеца да си намрази количката

Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
браво колега,маи много рядко някои споделя решен проблем.1570кг с пален резервоар е моя е34 тдсRaptor написа:Значи ... малко не ми се хвърляха иозлишни пари, ама се реших и си купих чисто нова помпичка и аз(в резервоара тази) 320 кинти... УЖАС!!!!! Бах маа му, викам си, ако не е от нея че се гръмнем( тва е много водка с пилешки хапки)... обаче кво става, колата се оправи. И така покарах я малко и по едно време страшно ми замериса на нафта
. Шаш и паника. отварям капака и гледам че от филтъра за горивото направо тече(докато колата работи)...
Та извода ми е:
1. Старата ми помпичка сигурно е била износена и въпреки че работи - не е правила достатъчно налягане, за това ако купувате купувайте само НОВА а не от некоя морга...![]()
И така моя проблем е решен, даже от кеф вчера и нададох яко ръчки и даже се закачихме с един Опел Вектра 2.0(136кс) и му показах как баварски дзвер с 2100 кила и 143 кончета прави чудеса с пътя... направо накарах човечеца да си намрази количкатапо пътя Ихтиман - Самоков. И всъщност на края ми свърши нафтата и видях нещо което не бях виждал от близо 2 години: СВЕТНА МИ ЛАМПИЧКАТА ЧЕ НЯМАМ ГОРИВО - кеф
(виж подписа)
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
взе ми го от устатаivan. написа:браво колега,маи много рядко някои споделя решен проблем.1570кг с пален резервоар е моя е34 тдсRaptor написа:Значи ... малко не ми се хвърляха иозлишни пари, ама се реших и си купих чисто нова помпичка и аз(в резервоара тази) 320 кинти... УЖАС!!!!! Бах маа му, викам си, ако не е от нея че се гръмнем( тва е много водка с пилешки хапки)... обаче кво става, колата се оправи. И така покарах я малко и по едно време страшно ми замериса на нафта
Та извода ми е:
1. Старата ми помпичка сигурно е била износена и въпреки че работи - не е правила достатъчно налягане, за това ако купувате купувайте само НОВА а не от некоя морга...![]()
И така моя проблем е решен, даже от кеф вчера и нададох яко ръчки и даже се закачихме с един Опел Вектра 2.0(136кс) и му показах как баварски дзвер с 2100 кила и 143 кончета прави чудеса с пътя... направо накарах човечеца да си намрази количкатапо пътя Ихтиман - Самоков. И всъщност на края ми свърши нафтата и видях нещо което не бях виждал от близо 2 години: СВЕТНА МИ ЛАМПИЧКАТА ЧЕ НЯМАМ ГОРИВО - кеф
(виж подписа)

Аз също на стария ТДС го имах този проблем, но колегата ме изпревари - точно подкачащата помпичка в резервоара прави мизериите...
.
Другият вариант, който се появи при мой приятел беше електроника на нафтовата помпа (около 1200лв
).
Това според мен е единственото слабо място на тези ТДС-и иначе са си кучета.

Другият вариант, който се появи при мой приятел беше електроника на нафтовата помпа (около 1200лв

Това според мен е единственото слабо място на тези ТДС-и иначе са си кучета.
BMW 5-series POWER!
Така де, по талон пише че е 2010, не съм я мерил ама ако е толкова колкото казвате, ми че с тоя мотор требва да литне бе
, щото лично на мене ми се вижда лееко тромавичка
. Иначе радвам се че съм полезен, наистина като чели колата ми е друга дори ми се струва че върви повече от както я оправих, обаче сега се яви друго нещо, значи студена пали без проблем, но като загрее и е малко трудно, четох доста в другите форуми ама не ми стана много ясно-от веригата ли е, от ГНП-то ли е... 

Шофирай с удоволствие...
...КОЛЕГА!!!
...КОЛЕГА!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1