bmw 520i проблем
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
bmw 520i проблем
Здравейте!
Нов съм във вашия форум и много се радвам че разбрах за него
А сега да ви споделя моя проблем,а и да кажа предварително не съм мн наясно с автомобилите,та проблема ми е следния:
имах проблеми със паленето на моменти,много рядко се случваше тогава натисках газта до края и така палех,но пак казвам беше само на моменти,а сега понеже не бях в града няколко дни колата не е карана,качвам се да я паля,но не пали мъчих я мъчих я и накрая запали но това което се случи беше много странно,значи запали,но супер много тресеше и звука беше друг,стрелката на оборотомера едвам стигна до 500 и колкото и да натисках газта неможеше да ги прехвърли тогава я огасих и повече не можах да я запаля.
Някои може ли да ми каже от какво е това,какво и има,лесно ли се оправя и колко горе-долу ще ми струва?
Оп извинявам се забравих да ви кажа става дума за БМВ 520i М20 - 1989г.
Благодаря на всички предварително
Нов съм във вашия форум и много се радвам че разбрах за него

А сега да ви споделя моя проблем,а и да кажа предварително не съм мн наясно с автомобилите,та проблема ми е следния:
имах проблеми със паленето на моменти,много рядко се случваше тогава натисках газта до края и така палех,но пак казвам беше само на моменти,а сега понеже не бях в града няколко дни колата не е карана,качвам се да я паля,но не пали мъчих я мъчих я и накрая запали но това което се случи беше много странно,значи запали,но супер много тресеше и звука беше друг,стрелката на оборотомера едвам стигна до 500 и колкото и да натисках газта неможеше да ги прехвърли тогава я огасих и повече не можах да я запаля.
Някои може ли да ми каже от какво е това,какво и има,лесно ли се оправя и колко горе-долу ще ми струва?
Оп извинявам се забравих да ви кажа става дума за БМВ 520i М20 - 1989г.
Благодаря на всички предварително
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Взимаш някакъв спрей от сорта на WD40, махаш стъпковия електромотор (моторчето което прави "байпас" на дроселовата клапа) и пръскаш вътре хубаво, като с пръст бъркаш вътре и раздвижваш, ще изпада черно, пръскаш пак и така докато спре да излиза гняс
След това зглабяш, като обърнеш внимание на стрелката трябва да сочи пътя на въздуха от филтърната кутия към двигателя.
Това е по твоят проблем

След това зглабяш, като обърнеш внимание на стрелката трябва да сочи пътя на въздуха от филтърната кутия към двигателя.
Това е по твоят проблем
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега първо добре дошъл и успех
Това което / / / peter ти отговаря е така и е доста често срещана причина колата да не пали и да губи ниските обороти.
Но ти нищо не пишеш по въпроса от кога е имаш тази кола и наясно ли си какво е правено (сменяно) по нея. Ако не си наясно със състоянието на горивен, въздушен филтър, свещи и т.н не е хич лошо да ги провериш и тези неща.

Това което / / / peter ти отговаря е така и е доста често срещана причина колата да не пали и да губи ниските обороти.
Но ти нищо не пишеш по въпроса от кога е имаш тази кола и наясно ли си какво е правено (сменяно) по нея. Ако не си наясно със състоянието на горивен, въздушен филтър, свещи и т.н не е хич лошо да ги провериш и тези неща.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Според мен проблема не е от моторчето. Момчето написа че е настъпил педала на газта,а като се настъпи педала на газта моторчето за празния ход вече не играе. От почистването на моторчето може да има резултат само работата в ниските обороти но като настъпиш,треа да се изфорсира а колата не е можела както е написал колегата... 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Zik написа:Според мен проблема не е от моторчето. Момчето написа че е настъпил педала на газта,а като се настъпи педала на газта моторчето за празния ход вече не играе. От почистването на моторчето може да има резултат само работата в ниските обороти но като настъпиш,треа да се изфорсира а колата не е можела както е написал колегата...
Маторчето работи докато загрее колата и при палене

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Zik написа:Според мен проблема не е от моторчето. Момчето написа че е настъпил педала на газта,а като се настъпи педала на газта моторчето за празния ход вече не играе. От почистването на моторчето може да има резултат само работата в ниските обороти но като настъпиш,треа да се изфорсира а колата не е можела както е написал колегата...
и аз така мисля,
според мен недостига бензин
колегата да си долее малко в резервоара и пак да пробва

ако пак нестане си мисля за запушен горивен филтър или по-лошия вариант - помпа

Напръсках със спрея както ми казахте ама резултат няма
Бензин има това значи че остават да са горивен филтър или помпа за която са ми казвали че не е много евтина
ама няма начин щом трябва ще се сменя ама нека първо някои да ми каже каде е този горивен филтър и какво представлява и по точно какво да му гледам че нищичко не разбирам от автомобили.

Бензин има това значи че остават да са горивен филтър или помпа за която са ми казвали че не е много евтина

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ако не си го сменял направо го смени, намира се точно на изхода на резервоара след помпата, представлява голям конус 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2