Тарикатски крушки или КсеноН :))
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Тарикатски крушки или КсеноН :))
колеги накратко :
имате ли идея за някакви крушки дето светят много в синиоо-виолетово
говорим за халогенни !? Н7 трябва да са нали.. ? нещо имитация на ксенон ?
фара ми е с тия лупите .. от феислифта..
също така някои да си е слагал КСЕНОН и то какъв и колко келвина ? нали започват от 4000 к до кам 12 000 к . .. ? за ксенона колкото по малко келвина толкова по силна е светлината .. ма мене тази светлина дето ми харесва уж на рисунките където бие кам синио-лилаво е кам 10 000 к .. ? какво е ващто мнение ?
имате ли идея за някакви крушки дето светят много в синиоо-виолетово

също така някои да си е слагал КСЕНОН и то какъв и колко келвина ? нали започват от 4000 к до кам 12 000 к . .. ? за ксенона колкото по малко келвина толкова по силна е светлината .. ма мене тази светлина дето ми харесва уж на рисунките където бие кам синио-лилаво е кам 10 000 к .. ? какво е ващто мнение ?
С някакви крушки и много ватове си гориш само рефлекторите. Ако случайно като нови им е добро фокусното разтояние, губят го след извесно време /температурата е много висока/ .... Не се замисляй, а си слагай ксенон щом си с лупа. Най добра светлина получаваш от 4300К или 5200К /лично наблюдение/ над 6000К и ти не виждащ по добре, но и пречиш на другите.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Xenon
Тук можеш да видиш кое колко свети, да видиш снимките и да си прецениш дали предпочиташ по-големия светлинен добив или по-студената светлина.

Тук можеш да видиш кое колко свети, да видиш снимките и да си прецениш дали предпочиташ по-големия светлинен добив или по-студената светлина.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Дали има някои кои'то е бил без ксенон и сега е със ксенон на Е39 и да каже разлики/впечатления .. ?
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Аз.
Разликата е брутална... И с халогенните крушки фаровете си бяха повече от добри, но с ксенона е съвсем друга работа. Светят повече, и по-красиво.

Разликата е брутална... И с халогенните крушки фаровете си бяха повече от добри, но с ксенона е съвсем друга работа. Светят повече, и по-красиво.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
аз съм с ксенон 10000к от няколко месеца и просто се родих след поставянето му. Ако шофираш доста по нощите още след първите "тъмни" 10 километра по различни отсечки ще разбереш предимството. Между 6000к и 10000к когато съм зад волана не виждам никаква разлика в осветеността. Когато съм пред колата 10000к ми харесва повече. А и все пак халогенните фарови ми светят също някво синкаво. Остава само да факна едни бели габарити на Гелето и става "студен като лед" 

9 мнения
• Страница 1 от 1