Смяна на крушки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Смяна на крушки

Мнение от eno » 07 Сеп 2007, 14:53

Искам да сменя една крушка на предния фар,става дума за крушката на габариите,просто не ще да излиза :confused: въртя я,но като я дърпам не излиза,кажете ми ако греша някъде,защото не ми се ходи на сервиз само за една крушка :)

и за де на напиша нова тема,искам да попитам как се отварят тези лампи,защото са пълни с мухи и искам да ги почистя:

Изображение

и

Изображение

Благодаря!
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Сеп 2007, 15:09

за плафоните на средата на тавана- хващаш с пръсти отстрани късия ръб натискаш на другата страна и леко надолу и излиза. не ползвай отверки,че ше намърляш тапицерията-щипките не са много яки,за да ти се опънат. за задните-не знам-мойта е комби и няма,ма предполагам,че начина е същият.

Потребител
Аватар

ре

Мнение от dian_car » 07 Сеп 2007, 21:04

За задните лампи на колонките, от горният край на плафоните се опитваш да натиснеш двете метални пластинки с който освобождаваш плафона от кората и свободно излиза на вън. Тогава можеш спокойно да си ги почистиш.

Потребител
Аватар

ЗА ГАБАРИТИТЕ

Мнение от ZZ » 08 Сеп 2007, 16:35

Здравей колега,
Имах същия проблем с крушката на десния ми габарит (520i,Е39, 1997)...След кратко лутане сам открих и отстраних проблема:

1. Клемата на габарита се отстранява като притиснеш палчетата - виждат се отгоре и зад фара
2. Повтарям махаш само клемата (защото ако дръпеш целия корпус крушката ще изпадне отпред и тагово трябва търпение, дълга щипка - пинсета и разглобяване на фара отгоре, за дабръкнеш и извадиш крушката)
3. Като махнеш клемата хващаш целия останал корпус и внимателно въртиш по посока на часовника на 1/4 оборот и би трябвало да освободиш и издърпаш цялото тяло на габарита заедно с крушката - ако я няма вероятно е паднала отпред и следва играта с пинсетата за да си я извадиш. АКО ИМАШ ГОТОВА - НАПРАВО Я СЛАГАЙ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА ОТКЪРШИШ НЯКОЙ ПЛАСТМАСОВ ЗЪБ (ДОКАТО РАЗГЛОБВАШ ГОРНАТА ЧАСТ НА ФАРА-така стана при мен!), от тези който държат контра на пластмасата на фара

4. Преди да върнеш по местата нещата - пробвай дали свети!!! ;-)

УСПЕХ

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 09 Сеп 2007, 16:07

Да не пускам нова тема, затова направо питам тук. Аз съм с последние Айнджъл айз - тези с белите мигачи отстрани. Изгоря ми крушката на габарита на единия фар. Не съм я сменял още, но ми обявиха цена от порядъка на 50 лева. Верно ли е тва :shock:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 09 Сеп 2007, 17:40

kagebista написа:Да не пускам нова тема, затова направо питам тук. Аз съм с последние Айнджъл айз - тези с белите мигачи отстрани. Изгоря ми крушката на габарита на единия фар. Не съм я сменял още, но ми обявиха цена от порядъка на 50 лева. Верно ли е тва :shock:
:mhihi: Каква е тази цена бе? Те да не са разбрали че искаш да сменяш целият фар :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 10 Сеп 2007, 10:36

kagebista написа:Да не пускам нова тема, затова направо питам тук. Аз съм с последние Айнджъл айз - тези с белите мигачи отстрани. Изгоря ми крушката на габарита на единия фар. Не съм я сменял още, но ми обявиха цена от порядъка на 50 лева. Верно ли е тва :shock:

Да за съжаление.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko_terziev » 10 Сеп 2007, 13:04

Наскоро имах същия проблем-изгоря ми габарита.Цената на крушката беше 12 лева-на BOSH.
Аз съм от Варна и си я купих от Елит Авто.Имаше същите и на Хела-те бяха по 8 лева парчето.Аз лично си купих Бош.

Оригиналните ми крушки бяха на Филипс.

Потребител
Аватар

До Кагебиста

Мнение от ZZ » 10 Сеп 2007, 16:02

Това с 50-те лева не го знаех ... Самата крушка е под 10 лв. , не ми е ясно останалата сума за какво е ...

МОГА ДА ПОМОГНА (БЕЗПЛАТНО) ЗА ДЕМОНТИРАНЕТО ...
пИШИ НА dr_zarkov@mail.bg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 10 Сеп 2007, 16:52

крушката е същата като тази в плафона над предния джам. ако не можеш да намериш си я свали оттам. оригинала е 6w или 8w, но тези от 10 са идеални. малко кофти се вади от фасунгата на габарита, от жегата се спичат крачетата, аз ги счупих моите без да искам, но сега пак си държи.

ентусиаст
Аватар

Re: До Кагебиста

Мнение от kagebista » 10 Сеп 2007, 20:38

ZZ написа:Това с 50-те лева не го знаех ... Самата крушка е под 10 лв. , не ми е ясно останалата сума за какво е ...

МОГА ДА ПОМОГНА (БЕЗПЛАТНО) ЗА ДЕМОНТИРАНЕТО ...
пИШИ НА dr_zarkov@mail.bg

Ще се развам, ако обясниш тук направо - тъкмо ще видят повече хора. Аз още не съм погледнал защото нямам време - фърча със служебната нагоре надолу по задължения и няма как да бръкна да видя кво е там. Брат ми се е пробвал да я сваля, но каза че било трудно и не е могъл :confused: Та като я сменям утре-вдруги ден направо със жокера :D
Много 10х за отговорите - значи 10 кинта - супер :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Сеп 2007, 22:36

ако обясните обаче КАК влязоха тези мухи там просто няма да имате равен :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eno » 11 Сеп 2007, 17:55

Смених си крушката на габарита,беше 15лв. с ддс,казаха ми че трудно се намират ,затова така и така бях на Дару и реших да я взема там,не ми се обикаляше по магазините :)
Тоя от резервните части ме пита дали са ксенон,и като ми даде крушката ми каза да не я пипам по стъклото,защото е ксенон :shock: и щях да му кажа,абе идиот как да я бутам и да я въртя ако не я пипам по стъклото :lol: ,но не исках да ми се развали настроението. :mhihi:
Не разбрах кое й беше ксенона :roll:
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

Изображение

Потребител
Аватар

До Кагебиста

Мнение от ZZ » 12 Сеп 2007, 15:04

В Четвъртия пост съм описал смяната ... Не четете :?:

:type:

Потребител
Аватар

Мнение от rumen1 » 12 Сеп 2007, 17:41

Колега eno,това за крушките че не трябва да се пипат и аз съм го чувал.Идеята е,че оставяш мазни следи от пръстите си по нея(няма начин да не оставяш,между порите ти винаги има малко мазнина,затова винаги като пипаш оставяш отпечатъци ;) )И затова аз лично като слагам крушки,винаги ги пипам със салфетка.

Следваща

Назад към E39