Смяна на виско и водна помпа!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на виско и водна помпа!
Колеги колата ми загрява отново ,въпреки смяната на термостата с нов оригинален и промивка на системата.Затова реших да постъпя радикално и да сменя виското и водната помпа на колата.Бихте ли ми препоръчали един добър автосервиз без Дару ,където мога да оставя колата за този ремонт,и после да си остана доволен.Благодаря ви предварително! 

по този въпрос има много неща относно загряването.
искам да помоля да ги синтезираме някакси и да е още по ясно какво става и как.
има и спекулации по тази тематика.
защото има разлика дали ще се смени една капачка за радиатор дали ще се сменя виско термостат и водна помпа или ще се сваля глава.
вчера купих капачка, виско и термостат.
...
смениха капачката и обезвъздушаване.
цена 2 кинта.
сега си карам виско и термостат в багажника.
за това написах горното.
искам да помоля да ги синтезираме някакси и да е още по ясно какво става и как.
има и спекулации по тази тематика.
защото има разлика дали ще се смени една капачка за радиатор дали ще се сменя виско термостат и водна помпа или ще се сваля глава.
вчера купих капачка, виско и термостат.
...
смениха капачката и обезвъздушаване.
цена 2 кинта.
сега си карам виско и термостат в багажника.
за това написах горното.
ре
Днес смених виското,проблема си остава.Пак вдигна температура-карах с около 60км. на околовръстното,нямаше задръстване вдигна темп. изключих от скорост и веднага темп. се нормализира ,продължих да карам ,влязох в задръстване (само 1 и 2 скорост,всичко ок),после минах на еднопосочното към бояна карах с 120км. никакъв проблем.След това продължих по борис 3 карам си нормално и изведнъж стрелката на темп. пак тръгна на дясно,пак изключих от скорост и останалото го знаете.
На колата са сменени преди 2 месеца нов термостат и антифриз;правена е промивка на радиатора;сега смених виско съединителя;в Германия е сменена преди година и половина водната помпа.
Кажете ми моля ви колеги какво още да направя или към какво да се насоча, за да си реша проблема .Ако знаете добър сервиз кедето да го разреша ,ще съм много благодарен!
На колата са сменени преди 2 месеца нов термостат и антифриз;правена е промивка на радиатора;сега смених виско съединителя;в Германия е сменена преди година и половина водната помпа.
Кажете ми моля ви колеги какво още да направя или към какво да се насоча, за да си реша проблема .Ако знаете добър сервиз кедето да го разреша ,ще съм много благодарен!

- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
колега и аз имах такъв проблем,в жегите ми грееше,смених виското-169лв,смених и термостата-29лв,промих и радиаторите,но продалжи да ми грее и то от време на време,оказа се ,4е вси4ко идва от компресора на климатика,които е почти блокирал ,като е изклу4ен климатика не ми грее,като го пусна ж горещините веднага загрява-затормозява двигателя като се варти едвам едвам шаибата на компресора,дори понякога ремъка скърца..
ре
TAM e колега,че на мене колата в най-големите жеги ,които бяха (+40)всичко си беше ок и не съм изключвал климата.,постоянно беше включен,а сега когато стана 15 градуса започна да грее.Да не би да е от газовия инжекцион проблема,щото имам такъв,кой знае,не знам дали има връзка въобще.? 

6 мнения
• Страница 1 от 1