Проблем с оборотомера...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с оборотомера...

Мнение от DBZ » 02 Сеп 2007, 21:55

Колеги, преди месец си оставих колата на сервиз да ми сменят карето на кардана. ОТивам да си я взема, паля колата и хоп, оборотомера не работи. Майстора вика не съм пипал нищо не знам от кво е. Гледам, че има доста теми за побъркано табло сички уреди не работят но при мен само този не бачка. Като включа фаровете или дългите понякога се вклучва и оборотомера и почва да работи понякога сам се вклучва обаче от 2 дена въобще не ще да тръгне. Знаете ли откъде може да е този проблем и как мога да се справя с него. Благодаря ви предварително :)

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 02 Сеп 2007, 23:51

един мой колега има същия проблем, даже ми каза , че забелязал неравномерна работа и на двигателя когато пусне фаровете (аз му казах ,че си въобразява, ама деда знам), от диагностиката му показало някаква клема R за таблото. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 03 Сеп 2007, 1:12

аз пък си мислех, че жилото на оборотомера може да е преебано... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Сеп 2007, 5:48

Оборотомера няма жило, взима сигнал от бобината :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 04 Сеп 2007, 0:52

Има една букса от задната страна на дифа пръсни я с не6то 4е сигурно е клеасала, а може и маисторите да са я скъсали прегледаи я ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 04 Сеп 2007, 10:10

jullydjs написа:Има една букса от задната страна на дифа пръсни я с не6то 4е сигурно е клеасала, а може и маисторите да са я скъсали прегледаи я ;)

Това е буксата за скоростомера. Оборотомера взима данни от ECU-то.. в частност датчика на коляновия вал или бобина... По-скоро е прекъсната връзка към таблото или още по-вероятно проблем със самия уред в таблото. Може да се смени само оборотомер-а ако проблема е в него.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 04 Сеп 2007, 21:26

Gemar написа:
jullydjs написа:Има една букса от задната страна на дифа пръсни я с не6то 4е сигурно е клеасала, а може и маисторите да са я скъсали прегледаи я ;)

Това е буксата за скоростомера. Оборотомера взима данни от ECU-то.. в частност датчика на коляновия вал или бобина... По-скоро е прекъсната връзка към таблото или още по-вероятно проблем със самия уред в таблото. Може да се смени само оборотомер-а ако проблема е в него.

Сори сега видях 4е колата е 89г :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 16 Сеп 2007, 14:49

Колеги, забелязах друго нещо с оборотомера. Нали бях споменал, че като вклуча фаровете понякога почва да работи оборотомера. Е изведнъж спря да работи съвсем. След тва ми падна акумулатора, дадоха ми ток и хоп оборотомера проработи след тва пак умря след няколко дена пак ми дадоха ток щото пак ми падна акуто и пак проработи пак замря пак ми падна акуто и оня ден пак ми дадоха ток и пак проработи, много странно, не знам що става така, нещо на късо ли дава... Вие как мислите :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 16 Сеп 2007, 17:42

Колега виж този линк:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

sappa написа:

Пуснато на: 19 Юни 2007, 23:42 Заглавие:

при мен проблема е почти същия, всички стрелки падат до нулата за момент и после се връщат на мястото си. странното е, че го прави само когато дадеш мигач и то на изгсени фарове (иначе не го прави). как мислите дали е спойка или може да е нещо друго

-------------------------------------

Става дума за 318iS (колата е на сина ми) но се държи по същия начин с фаровете като са включени всичко си бачка :?: :?: :?:

Явно че тока за фаровете или поне за индикаторите за къси и дълги влияят нещо ама не е ясно какво. Между другото и в Дару нищо не направиха Пиши ако разбереш нещо по въпроса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 16 Сеп 2007, 19:30

Колега, не е баш същото, защото при мен вече нито с мигачи нито с фарове се пуска оборотомера и е само той не всичките уреди. Запаля ли колата ако не тръгне от началото значи няма да тръгне, но съм забелязал, че всеки път като ми дадат ток и почва да работи и после с времето спира, примерно на следващия или по-следващият ден нямам оборотомер... Само веднъж преди месец ми се побърка стрелката за темперетурата и почна да шава постоянно, но тва само веднъж се е случвало. Иначе този линк го четох който ми го даде и не мисля, че проблема е същият, може и да греша де :)

Потребител
Аватар

Мнение от RaCeR_EmiNeM » 16 Сеп 2007, 19:45

DBZ написа:Колеги, забелязах друго нещо с оборотомера. Нали бях споменал, че като вклуча фаровете понякога почва да работи оборотомера. Е изведнъж спря да работи съвсем. След тва ми падна акумулатора, дадоха ми ток и хоп оборотомера проработи след тва пак умря след няколко дена пак ми дадоха ток щото пак ми падна акуто и пак проработи пак замря пак ми падна акуто и оня ден пак ми дадоха ток и пак проработи, много странно, не знам що става така, нещо на късо ли дава... Вие как мислите :?:
А да си се замислял дали нямаш отечка?Аз преди време бях откачил без да искам едното въженце на жабката и беше увиснала,мързеше ме да я правя и колата ми почна да остава без ток и да не мога да запалвам.Купих си нов акумулатор и като замериха се установи,че консумирала не знам си колко пъти повече ток от нормалното.Успех,иди някъде да ти проверят колата.
"Мъжете правят пари,но парите не правят мъже!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DBZ » 16 Сеп 2007, 21:39

еми аз ходих да ми проверят акуто и ми казаха, че 2 от клетките може би са заминали, и че по принцип нещо ми товари акуто докато колата си е изгасена и нищо не работи в нея.

Потребител
Аватар

Мнение от shlakser » 19 Сеп 2007, 17:48

а може и майсторите да са ти я сменили с някоя прецакана!!!

Потребител
Аватар

Мнение от shlakser » 19 Сеп 2007, 17:52

DBZ написа:еми аз ходих да ми проверят акуто и ми казаха, че 2 от клетките може би са заминали, и че по принцип нещо ми товари акуто докато колата си е изгасена и нищо не работи в нея.

Защо не погледнеш кабелите в багажника те минават по едната панта на задния капак!!! Моето бмвнце е 5-ца и при мене минават там кабелите и се бяха покъсали сичките! Пробвай!!!

Потребител
Аватар
Кара: E34 520i

Re: Проблем с оборотомера...

Мнение от vvpv » 19 Дек 2009, 13:28

Нзнам колеги,но когато си карах лади4ката немах ядове :Д а сега с този баварец....малко ек6ани се полу4ават.Моита е наи интересното 4е когато я покарам пове4ко време спират оборотомера и екото.а наи интересното е 4е когато постине малко си ба4кат без проблем, обмислям варянта които каза един от колегите за вапросния дат4ик...

Назад към E34