Монтаж на задглавници за задни седалки- как?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Монтаж на задглавници за задни седалки- как?

Мнение от ktv » 30 Авг 2007, 18:54

След като вече имам въпросните задглавници, питането ми е как да ги монтирам? Ако някой е минал процедурата, нека даде някакъв алгоритъм- последователност на действията, как се мери точно мястото на рязане на облегалката и някакви тънкости, ако има такива? Благодаря предварително!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Авг 2007, 21:33

:shock: :shock: :shock: Ми то май тая процедура става със смяна на задната облегалка :confused:
Не със рязане и тем подобни. Не че няма да го направиш ама ще е ... :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 30 Авг 2007, 21:58

ми аз поне така направих ...смених си направо облегалката ;)
монтажа ми отне 15 мин

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 31 Авг 2007, 9:00

the_gate написа:ми аз поне така направих ...смених си направо облегалката ;)
монтажа ми отне 15 мин

Точно това се прави, щото на облегалките няма заработени стойки за задглавници. Не че няма да стане, ама що ще се вкарваш във филми.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 31 Авг 2007, 9:29

Е добре де ако си с вожа ( кожа ) какво прайм ... Трябва да си вземеш облегалка и да преместиш вожата ли??? Щото така влизаш в е..ати филма... А иначе нещо не смятам че тоя който продава кожен салон може да ти продаде само задната облегалка.... За подлакътниците знам че си има заготовка ама за подглавниците това е интересно...
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 31 Авг 2007, 14:17

Е там е работата, че съм с кожен салон :help: :?: :!: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 31 Авг 2007, 18:43

Баце земаш една облегалка за мостра и почваш. Мериш на място режеш и така. Аз съм гледал моята как е направена не е сложно. Ма трябва да ти се занимава щом искаш да го павиш. И ще ти трябват и онези декоративните пластмаси дето стоят на облегалката и в тях влиза шината на облегалката, без тях ще е грозно ;) А и щом си зел облегалки трябва и тях да претапицираш с кожа като салона ти
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 31 Авг 2007, 19:36

Въпроса е дали има заготовка за такива подглавници облеглка която по принцип излиза от завода без.... Дали нещата стоят като при подлакътниците... Иначе другото е ясно просто правиш 2 цепки на кожата на облегалката... Залагаш си крепежите на подглавниците и си ги монтираш...За претапицирането ясно... За пластмаските също... Славянко брат ти правил ли си я тая процедура на твойта кола... Че ми е интересно и на мене и аз имам някаква такава идея да си сложа подглавници...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 01 Сеп 2007, 14:21

SaSo написа:Въпроса е дали има заготовка за такива подглавници облеглка която по принцип излиза от завода без.... Дали нещата стоят като при подлакътниците... Иначе другото е ясно просто правиш 2 цепки на кожата на облегалката... Залагаш си крепежите на подглавниците и си ги монтираш...За претапицирането ясно... За пластмаските също... Славянко брат ти правил ли си я тая процедура на твойта кола... Че ми е интересно и на мене и аз имам някаква такава идея да си сложа подглавници...
Ами баце аз я правих процедурата ама преди 7-8 години на първата ми Е34-ка. Тогава и ших кожен салон и реших да и сложа и наглавници. Иначе сам си ги правих и си спомням че ги побългарявах някакси че тогава нямаше толкоз части втора употреба и стана добре :mhihi: :mhihi: Ама като съм забравил вече :uups:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 02 Сеп 2007, 15:11

А дали водачите на задглавниците трябва да останат без да се захващат никъде? При мен така се получи, не знам защо. Иначе си имат места за мотнаж в облегалката, но точно зад тях няма ламарина, където да се захванат. Иначе самата технология не е сложна:
1. Сваляне на задната седалка- отпред има щипки и като се дръпне нагоре я освобождават;
2. Сваляне на облегалката- на калниците има по един винт и горе има също щипки. Освобождава се от коланите после;
3. Облегалката си има място за водачите отзад и трябва да се наложат вътре, за да се пробият дупките отгоре. Една продълговата за стойката на задглавника и две малки за държащите пластмасови болтове;
4. В комплекта влизат водачите, покриваща пластмаса, по два болта за прикрепване на задглавник;
5. След като сте пробили дупките, се изважда пластмасовия водач от железния и последния се слага вътре, в облегалката;
6. Пластмасовия се прекарва през дългата дупка- да влезе на мястото си, в железния до като щракне. Остава да се показва отгоре на облегалката;
7. Слага се пластмасовата капачка с болтовете през малките дупки, така, че те да влязат на местата си във водача. Притиска се към водача и се завъртат болтовете на 90 градуса да я застопорят;
8. Вкарва се стойката на задглавника в дупката на носача и готово.
Внимавайте- задглавниците са лява и дясна!
Остава обратно да сложите облегалката и седалката отзат.
Сега някой ще ме почерпи ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 03 Сеп 2007, 18:57

:clap:
Изображение

Назад към E34