Катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Точно на 120 000 км ми се прецака катализатора(започна да се 4ува много силно тракане в гърнето: като го свали "майстора" вътре има6е едно отчупено пар4енце в голямото гърне... бе6е запо4нал да се руши,дори се бе6е сцепил на две. Махнах го, без да слагам друго обез6умително гърне което ми предложиха :просто ми завариха тва на катализатора и остана кухо.Въпреки тва не се промени изобщо звука, нито излиза грам черен пушек...За вървенето не мога да преценя ,за6ото и преди си бе6е реза4ка... Яд ме е че не се отворих на тва че ги изкупуват на вторични: на 320д 2002-ра , щяха да го платят 75 лв. Извличали платина... Не си оставяйте катализаторите при майсторите... 

пак ще опитам и ако не ми отговорите ще си сменя ника на мара_лесната
,тогава отговори много-сигурен сам!
смятам да си сменям ауспуха и за това питам дали и да не махна катализатора? вървеж, звук, разход??? а и дали требва да се настройва компютъра?
а и ако някой е слагал "спортно" гърне моля да препоръча марка, а и да сподели цената!
мерси

смятам да си сменям ауспуха и за това питам дали и да не махна катализатора? вървеж, звук, разход??? а и дали требва да се настройва компютъра?
а и ако някой е слагал "спортно" гърне моля да препоръча марка, а и да сподели цената!
мерси
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
аз вчера сложих Ремус
и КН филтър и нито вървежа се промени нито разхода
единствено малко по плътен стана звукъ
п.с. между другото след като сложихме гърнето прекъсвача ми отиде почти на 7к оборота

единствено малко по плътен стана звукъ

п.с. между другото след като сложихме гърнето прекъсвача ми отиде почти на 7к оборота

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
GECATA BMW написа:аз вчера сложих Ремуси КН филтър и нито вървежа се промени нито разхода
![]()
единствено малко по плътен стана звукъ![]()
май не трябваше да се променят оборотите, но кой знае как е с тези коли пълни с електроника

Ремуса си е ремус, нищо че вървежа наистина едва ли ще се промени
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
g-powerr написа:това значи ли че ако сменя ауспуха (само крайния) на 318и няма да има почти никаква разлика в звука?
при мен така се получи

ако искаш всички да се обръщат към теб като минаваш трябва да се освободиш от няколко гърнета

© написа:GECATA BMW написа:аз вчера сложих Ремуси КН филтър и нито вървежа се промени нито разхода
![]()
единствено малко по плътен стана звукъ![]()
май не трябваше да се променят оборотите, но кой знае как е с тези коли пълни с електроника![]()
![]()
Ремуса си е ремус, нищо че вървежа наистина едва ли ще се промени
и аз незнам да се променят оборотите но в крайна сметка при мен така се получи

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
от ремус и К&Н е абсурдно да ти се вдигне лимитера
да беше карбуратор може, ама на инжекцион няя как
Да не са ти я чипнали тайно

- magiosnik^
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d Avtomatik / Touring
няма ли отзиви за махнат катализатор на 320 д/136 , колеги споделете как е ако се махнат шум /разход / вървене
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Re: Катализатор
Да задам въпроса над моето мнение, но повече от година по-късно ??? Мнения след махнат карализатор, горния се избушва и се връща същата тръба или се маха и се слага права тръба ?
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
ThE BeAsT написа:Да задам въпроса над моето мнение, но повече от година по-късно ??? Мнения след махнат карализатор, горния се избушва и се връща същата тръба или се маха и се слага права тръба ?
И двата катализатора ги махнах и от тях до гърнето сложих малко по-голяма траба.
Колата наистина си е била запушена,това се усети веднага след като махнах катализаторите.
Малко повече пуши като е студен и изгурелите емиции се усещат в купето,това мисля че е от някоя цепната мека връзка.
Аз те съветвам колега да го махнеш или да си го сменяш,до колкото се сещам май беше на 50 000км.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ThE BeAsT написа:Да задам въпроса над моето мнение, но повече от година по-късно ??? Мнения след махнат карализатор, горния се избушва и се връща същата тръба или се маха и се слага права тръба ?
Отиди при Ясен ... аз ходих при него за същата процедура. свали цялата генерация отвори катализаторите махна вс от вътре завари си пак оригиналните гарнета и вс е 6