16" джанти за 316
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
16" джанти за 316
Предлагат ми джанти 16 цола за BMW. Колата ми е 316 Е36, та ме интересува как ще се държи тя с новите сжанти.Едни ми казват, че в баир ще умалявала.Какво е вашето мнение?
Тоз, дето ти го е казал трябва да е голям спец
16-ките като по-голям диаметър от стандартните за модела предполагат по-ниски гуми, за да се запази външния диаметър на колелото. Това значи по-нисък борд на гумата
по-твърдо возене и по-малко поддаване на гумата при остър завой
по-добро поведение на колата.

16-ките като по-голям диаметър от стандартните за модела предполагат по-ниски гуми, за да се запази външния диаметър на колелото. Това значи по-нисък борд на гумата

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Правилото да се запази външния диаметър на гумата е: на всеки инч+ на джантата да се прибавят 20мм към ширината на гумата и да се изваждат 10% от височината на гумата. Или за 17 цолови джанти гумите са 245/45/17
- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
моите летни гуми са 225/45/17 и съм много доволен от поведението на колата. особено в завой не мърда, а аз влизам с доста големи скорости.малко е по-твърдо возенето но едното е за сметка на другото.а и с лети джанти и нископрофилни гуми гледката е различна
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
моите летни гуми са 225/45/17 и съм много доволен от поведението на колата. особено в завой не мърда, а аз влизам с доста големи скорости.малко е по-твърдо возенето но едното е за сметка на другото.а и с лети джанти и нископрофилни гуми гледката е различна
С какви джанти си(марка)? Кривиш ли ги често?
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
7 мнения
• Страница 1 от 1