За катализаторите, екологията и още нещо ....

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 06 Авг 2007, 10:14

georgivar написа:В тая връзака и инициативите за премахване на акциза ми се виждат смешни.

В тая връзка щи напомня че 1,4 ДВГ вече стигна (серийно) 140коня че ги и задминава, скоро и те ше са акцизни! К'во китайско мотопедче ли ше караш. Ся се опитвам да си взема кола която е (според това с кой точно мотор я намеря) между 165/220 коня (иначе кубатурата е една и съща) и к'во за 2 коня тряа плащам на държавата за ?? че не мога да разбера? За пътищата ли, за екологията ли, за к'во..? Парите за акциз които ще дам са ми данаци тех.прегледи и т. на т. в Германия за минимум 3 години. Пропуснах колата е с ЕУР2 (в най-лошия случай) и е края на 80-те началото на 90-те производство. (Просто такава ми върши работа за мястото където ще се ползва).

П.С. Отделно искам да Те питам дали БМВ 523i можеш да го вкараш без акциз и дали АУДИ А8 2.5TDI (725TDS) или А6 2,6 V6 не са по-акцизни от него. То 520D е на кантара :-(.

старши ентусиаст
Аватар

Re: За катализаторите, екологията и още нещо ....

Мнение от tsb_bg » 08 Авг 2007, 14:12

Не знам дали е хубаво написано но претендирам да е точно и то не защото съм го чел някъде, а защото лично на мен ми се е случвало при "рутиина проверка" да ми искат тази купчинка от документи. И ако евентуално не са ти на едно място и ако не ги дадеш на куп се почва : и още, и още и още.... :mhihi:
Та мисълта ми е не е кога и с какви промени са въвведени тези изисквания, а че бюрокрацията е страхотна и при толкова документи вероятността просто да не представиш един от тях е пропорционална с броя им а от там и вероятността да си в нарушение със съответните последствия. И ако продължава така скоро шофьорите ще се качват на колите си като пилотите на самолетите с онези големи черни куфарчета с всякакъв вид бумаги - технически, разрешителни, регистрации, сертификати, заверки .......
Та за това идеше реч

Предишна

Назад към Основен Форум