За БМВтата, магистралите и шофьорите
Модератор: Общи модератори
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Honzik написа:Хаха.... аз всеки ден пътувам по цариградско и съм спрял да им обръщам внимание на такива... мен и Трабант ме е изпреварвал от дясно докато карах със 60-70 в лявата лента и си гледах нещо по телефона (по тази причина бях намалил)... тоя с трабанта ми крещеше нещо, че съм бавил движението а аз докато се опитвах да не изхвърча от колата от смях му казах нещо от рода - "..не ме нерви, че да не върна на 3-та..." Няма такова нещо като Трабант, летящ с около 100 км/ч по цариградско.... купона е тотален
Ограниченито по цариградско е 80 км/ч и ако си намалил да гледаш нещо по телефона е редно да караш в дясната лента. В случая ти си неизрядният, нищо че човека е бил с Трабант.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Един случай на Цариградско точно. Карам си аз в посока центъра-младост ( във второто платно не в крайно ляво и то с нормална скорост около 50-60км/ч )и преди 4ти километър зад мене се лепва някакъв бакшиш и почва да кара след мене на около 20см разстояние от задната ми броня... Чуквам съвсем леко спирачките да му покажа да се отдалечи и оня след около 20 сек каране още зад мене и ходене по нервите свива в крайна лява лента изпреварва ме и свива вдясно към колелото... Аз бях в същата посока и свивам и аз и му напуках къси дълги и халогени да види идиота... И тоя изведнъж набива яко спирачки... И аз след него и едва не се забих в него... Дори като спираше педалчето и ми сече пътя нарочно да се блъсна в него... И спираме близо един до друг.. Оня отваря стъклото и почва да ме псува на майка... Станах аз отидох съвсем спокойно до неговата врата ( оня през това време продължава да блещи и псува ) и му напуках точно два здрави юмрука в гадната мазна бакшишка физиономия през отворения прозорец( все пак майка ми не е някакъв гаден бакшиш да я псува) ... Отворих вратата му и тръгвам да го дръпам навън... Оня се дърпа... И в същия момент отзад явно се возеше някъв негов приятел който дори не бях забелязал... И тоя ми вика ти що биеш човека бе... И отвори рязко врататаси която се падаше от страната на мойта кола... И удари със цялата си злоба мойта врата на шофьора и я сгъна... Тогава направо ми причерня... Оставих гадния бакшиш и оня се свлече на земята... Отидох до лайното което беше отзад и го изкарах после шутове и оня пълзи под колата да се крие... А моя приятел с който бяхме в колата държи бакшиша и не му дава да се доближи до мене... После няколко тупаника на бакшиша качихме се в колата и газ към Студ. град...Записах му номера на бакшиша за всеки случай ако нещо стане с колата ми или нещо такова да си го намеря после...
Та каква е поуката от историята... Аз си понесох това че съм му набил дългите.. Но поне знам че на такива гаднярчета не трябва да се прощава... Бой е...ан и гръцка музика...
А по отношение на присвяткането... Мога да кажа едно.. Аз също го правя но при идиоти които си карат в ляво платно а се движат като мравки... А иначе ОК има някои които ми присвяткат на мене пичове с готини нови коли но обикновенно гледам да се прибера по бързо като видя... А и те ми святкат отдялече така че все пак не е кой знае какъв проблем да си доизпреваря ако съм тръгнал... Правя го поради простата причина че като искам да карам бързо и аз не искам да ми убиват инерцията някви флегми сетили се че може да изпреварят и да си стоят вляво и да си карат със примерно 80 - 100 по магистралата... Така че темата е малко излишна поради простата причина че почти всички тук го правим и няма и смисъл да се говори за това...
Айде със здраве и само газене на бакшишите...
Та каква е поуката от историята... Аз си понесох това че съм му набил дългите.. Но поне знам че на такива гаднярчета не трябва да се прощава... Бой е...ан и гръцка музика...
А по отношение на присвяткането... Мога да кажа едно.. Аз също го правя но при идиоти които си карат в ляво платно а се движат като мравки... А иначе ОК има някои които ми присвяткат на мене пичове с готини нови коли но обикновенно гледам да се прибера по бързо като видя... А и те ми святкат отдялече така че все пак не е кой знае какъв проблем да си доизпреваря ако съм тръгнал... Правя го поради простата причина че като искам да карам бързо и аз не искам да ми убиват инерцията някви флегми сетили се че може да изпреварят и да си стоят вляво и да си карат със примерно 80 - 100 по магистралата... Така че темата е малко излишна поради простата причина че почти всички тук го правим и няма и смисъл да се говори за това...
Айде със здраве и само газене на бакшишите...
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Saso, нещо не ми се връзва в изказванията ти:
1. Изнервяш се, че оня карал след теб на 20 см и даже си го набил заради това.
2. "Правя го поради простата причина че като искам да карам бързо и аз не искам да ми убиват инерцията някви флегми сетили се че може да изпреварят и да си стоят вляво и да си карат със примерно 80 - 100 по магистралата...".
Темата не е излишна - целта е да престанеш да го правиш - всеки има право да изпревари, като спази правилата.
Освен това по мненията в темата изглежда, че малко хора от форума го правят или най-малкото ги е срам да си признаят.
Това, че ти караш бързо не ти дава предимство по никой писан или неписан закон.
В ситуацията, която описваш, ако бакшиша не беше започнал да кара на 20 см от теб, ти нямаше да имаш сгъната врата и нямаше да си губиш времето с побоища.
Ами ако ти си на бакшиша на мястото? Или ако бакшиша беше 120 кила 190см дали пак щеше да му набиеш 2? Ако докато се биехте минеше полицейска кола? Ами ако колегите на бакшиша бяха дошли преди да си тръгнеш?
Не оправдавам бакшиша за това, което е направил, но и не е редно ти да му падаш на нивото и да караш така на 20 см и да светиш на предните, защото спазват правилата и колата не им позволява да карат по-бързо. Ти самия казваш, че е неприятно, когато таксиджията е карал след теб - защо правиш като него на магистралата?
Значи темата се отнася не за такива, които си карат с 80-100 и си стоят вляво, а такива които изпреварват и няма как да се приберат.
На такива не е редно да им светиш, понеже един ден и на теб ше ти се случи да тръгнеш с по-малка кола по магистралата.
1. Изнервяш се, че оня карал след теб на 20 см и даже си го набил заради това.
2. "Правя го поради простата причина че като искам да карам бързо и аз не искам да ми убиват инерцията някви флегми сетили се че може да изпреварят и да си стоят вляво и да си карат със примерно 80 - 100 по магистралата...".
Темата не е излишна - целта е да престанеш да го правиш - всеки има право да изпревари, като спази правилата.
Освен това по мненията в темата изглежда, че малко хора от форума го правят или най-малкото ги е срам да си признаят.
Това, че ти караш бързо не ти дава предимство по никой писан или неписан закон.
В ситуацията, която описваш, ако бакшиша не беше започнал да кара на 20 см от теб, ти нямаше да имаш сгъната врата и нямаше да си губиш времето с побоища.
Ами ако ти си на бакшиша на мястото? Или ако бакшиша беше 120 кила 190см дали пак щеше да му набиеш 2? Ако докато се биехте минеше полицейска кола? Ами ако колегите на бакшиша бяха дошли преди да си тръгнеш?
Не оправдавам бакшиша за това, което е направил, но и не е редно ти да му падаш на нивото и да караш така на 20 см и да светиш на предните, защото спазват правилата и колата не им позволява да карат по-бързо. Ти самия казваш, че е неприятно, когато таксиджията е карал след теб - защо правиш като него на магистралата?
Значи темата се отнася не за такива, които си карат с 80-100 и си стоят вляво, а такива които изпреварват и няма как да се приберат.
На такива не е редно да им светиш, понеже един ден и на теб ше ти се случи да тръгнеш с по-малка кола по магистралата.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
1. Казах че съм карал в средното платно не в лявото...
2. Не знаеш аз колко кила съм и с кой съм...
3. Не съм казал никъде и никога че се залепвам на 20см от бронята на бавно изпреварващи хора...Напротив аз като пресвяткам си пресвяткам от около поне около 200м или някъде там не съм ги мерил но отдалеч... Не пресвяткам ненужно... Никога не нахалствам като виждам такива които изпреварват на ръба на възможностите си и то пак бавно..Чакам си ги и си се ядосвам но не святкам...
4. Бакшиша не изяде боя за това че е карал на 20см от бронята ми а заради това, че се държеше арогантно наби спирачки с умисъл да направи ПТП и ме псуваше на майка...
5. За мене повечето от бакшишите са гадове... И всеки който е некадърен да работи или да направи нещо друго става бакшиш...Лъжат като ненормални и те гледат в очите ( веднъж на един му намерих помпичката сложена на скоростния лост под кожата, дори го пробвах и сам навъртях пари )...
Само ще разкажа един случай в кв. Дружба :
Едно момче има доста пари и ходи с готино момиче... Качва се момичето на такси и стига до дружба където бакшиша почва да и прави намеци да я и...ука... Тя му казва че ще извика приятела си обаче оня и налита повече и казва ми сега ако аз извикам колегите ще ви оправим и двамата... Момичето слиза от колата и тоя почва да кара след нея... Тя през това време се е обадила на приятела си и той идва...Тя се качва в неговата кола която е от любимата ни марка и по едно време идват около 10 коли с бакшиши... При което след малко идват други приятели на момчето и става просто меле с бакшишите на които колите са им изпотрошени... Извода какъв е ... На бакшиш вяра да нямаш... И даде ли ти признак просто с чиста съвест можеш да му счупиш тиквата....
Извинявам се за Оффтопика ама не се сдържах да изразя личното си мнение по отношение на тия малоумници ( повечето не казвам всички )....
Забравих да спомена ... В правилника си пише, че трябва да се спазва безопасна дистанция... При удар отзад точно по тоя член го дърпат участника в ПТП който е в задната кола.... Но това само между другото....Така че бакшо не е бил прав... Не е ли така...
2. Не знаеш аз колко кила съм и с кой съм...
3. Не съм казал никъде и никога че се залепвам на 20см от бронята на бавно изпреварващи хора...Напротив аз като пресвяткам си пресвяткам от около поне около 200м или някъде там не съм ги мерил но отдалеч... Не пресвяткам ненужно... Никога не нахалствам като виждам такива които изпреварват на ръба на възможностите си и то пак бавно..Чакам си ги и си се ядосвам но не святкам...
4. Бакшиша не изяде боя за това че е карал на 20см от бронята ми а заради това, че се държеше арогантно наби спирачки с умисъл да направи ПТП и ме псуваше на майка...
5. За мене повечето от бакшишите са гадове... И всеки който е некадърен да работи или да направи нещо друго става бакшиш...Лъжат като ненормални и те гледат в очите ( веднъж на един му намерих помпичката сложена на скоростния лост под кожата, дори го пробвах и сам навъртях пари )...
Само ще разкажа един случай в кв. Дружба :
Едно момче има доста пари и ходи с готино момиче... Качва се момичето на такси и стига до дружба където бакшиша почва да и прави намеци да я и...ука... Тя му казва че ще извика приятела си обаче оня и налита повече и казва ми сега ако аз извикам колегите ще ви оправим и двамата... Момичето слиза от колата и тоя почва да кара след нея... Тя през това време се е обадила на приятела си и той идва...Тя се качва в неговата кола която е от любимата ни марка и по едно време идват около 10 коли с бакшиши... При което след малко идват други приятели на момчето и става просто меле с бакшишите на които колите са им изпотрошени... Извода какъв е ... На бакшиш вяра да нямаш... И даде ли ти признак просто с чиста съвест можеш да му счупиш тиквата....
Извинявам се за Оффтопика ама не се сдържах да изразя личното си мнение по отношение на тия малоумници ( повечето не казвам всички )....
Забравих да спомена ... В правилника си пише, че трябва да се спазва безопасна дистанция... При удар отзад точно по тоя член го дърпат участника в ПТП който е в задната кола.... Но това само между другото....Така че бакшо не е бил прав... Не е ли така...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
Ама не аз по принцип съм си спокоен човек... Слушам си в колата един диск с индиянска музика такава като на маите... И си карам спокойно и без да се натискам прекалено излишно....
Май трябва да сменя доставчика....

Май трябва да сменя доставчика....

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Малко офтопик, ама за бакшишите си прав, за съжаление.
По принцип съм против побоищата, ама този път си замълчах - заслужават си го.
Иначе съм попадал и на свестни шофьори, но само с поръчка и то от определена фирма (не онази дето е на летището).
По принцип съм против побоищата, ама този път си замълчах - заслужават си го.
Иначе съм попадал и на свестни шофьори, но само с поръчка и то от определена фирма (не онази дето е на летището).
SaSo написа:Ама не аз по принцип съм си спокоен човек... Слушам си в колата един диск с индиянска музика такава като на маите... И си карам спокойно и без да се натискам прекалено излишно....
Май трябва да сменя доставчика....![]()
![]()
Не е от доставчика баце!Колкото и да си relaxed понякога изскачат таквиз тъпаци кат бакшиша дето няма как да не ги бушонираш!Знаеш ли колко пъти ми е идвало и на мен ама все са се разминавали!Най-малкото тоя бушмен ще си има едно на ум следващия път кат реши да се прави на герой!

Be nice with the people you meet on the way to the top,because you might meet them on the way back!
- mad maXXXL
- Потребител
-
за бакшишите си много ама МНОГО прав,само трепане те от друго не разбиратSaSo написа:. И даде ли ти признак просто с чиста съвест можеш да му счупиш тиквата....
И...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аз също светкам, е кажи ми може ли да караш в лява лента на Цариградско и да си наравно с тоя в дясната и така по продължението от Окръжна болница до Плиска?? После що има задръствания, ами ще има, как в Италия си има неписано правило в лява лента на магистрала или някой подобен път се движат само бързите коли?
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
abe
"Таксиджия и куче колкото и да ги биеш все ще им е малко." Така че боииииии по кухите бакшишки манерки, ако са го заслужили де. В тази ситуация и аз съм с теб аз ако бях сигурно щях да го направя инвалид за цял живот. Щеше да дава на заето с едното ухо до края на дните си. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
тая тема е за бисерите направо цялата...
значи да обобщим какво имаме до тук: ако някой ми светка отзад е педерас, ако аз светкам всичко е наред
... ако някой кара близо отзад е дважди п-с, ако аз карам е ок
... а бакшишите всички са п-си бай дифолт 
значи да обобщим какво имаме до тук: ако някой ми светка отзад е педерас, ако аз светкам всичко е наред

- SaSo
- старши ентусиаст
-
хахахаххахахах абе що годе си прав... На около 70% все пак сме в България ... не е важното на мене да ми е добре важното е на другия да му е зле
извода къв е
Пийте кока кола
и бийте бакшовците... Това в кръга на шегата де... Всяко стадо си има черна овца... само че в стадото на бакшовците повечето са черни