кoрмилна кутия?
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
кoрмилна кутия?
имам луфт в волана които се полу4и след като ми се бе6е поразбила предницата,оправих я и съм сменил биалетки,вси4ки накраиници и о6те какво ли не,тропането от разбитата предница се махна...но остана един неприятен луфт в волана и колата неможе да върви сама в права линия.все завива леко на една страна и трябва да придържам леко волана в завито дясно...
въпроса ми е къде и кои може да ми обере този луфт 6тото знам 4е има корекция,но трябва да се направи от хора които могат,4е да не стане да изправям завои после
въпроса ми е къде и кои може да ми обере този луфт 6тото знам 4е има корекция,но трябва да се направи от хора които могат,4е да не стане да изправям завои после

Последна промяна DEO на 08 Авг 2007, 23:56, променена общо 1 път
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Луфта се обира от секторната кутия точно като на Лада.Не са необходими кой знае какви умения, за да развиеш законтрящата гайка и да навиеш 0.5~ 1 оборот.Навивай по малко и пробвай ,защото волана може да стане много тежък или да не се връща. М/у другото волана за да ти седи в леко завито положение е както ти е писал колегата по горе- РЕГЛАЖ на преден мост.

/
да ама аз бях на реглаж преди няколко месеца,веднага като смених 4астите на предницата...

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
И при мен е така в момента. Проблема - крива гума. Като разменя предните гуми тръгва да дърпа в другата посока. Отиди на баланс на гумите и ако не са ти криви джантите (ако не бият) значи гумите са криви.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
/
BMWdrivers написа:Пише се кормилна, а не курмилна!
рипа ми гъзо

г
Gemar написа:И при мен е така в момента. Проблема - крива гума. Като разменя предните гуми тръгва да дърпа в другата посока. Отиди на баланс на гумите и ако не са ти криви джантите (ако не бият) значи гумите са криви.
джантите не са криви,карах ги нда ги изправят и балансират и само едната бе6е за изправяне и я оправиха,другите ги балансираха...
гимуте са нови смених ги преди месец...

ф
тва 4е ми води на една страна 6е го оправя...проблема ми е луфта които ме дразни и при голями скорости е проблемен 6тото тогава само леко трябва да се пипа волан4ето ,а аз заради луфта се забавям с завои4ето 6тото докато го обера... ина4е нестава да врътна изведнъж да го обера 6тото се се6тате кво 6е стане ако прекалим и се кара с 180 примерно...

Пич, и аз съм със същата грижа. Най-вероятно е някое от тези неща:
- Средна кормилна щанга (ако е дала фира- сменяй я)
- Хебели
- Кормилна кутия, или КУРмилна кутия за тея с еротиките
- Гумено каре на кормилна рейка (това ми го казаха ама не знам дали го имам).
А що се отнася до болта на секторната кутия- на мен ми казаха, че по-добре да не го пипам, защото дори и сега да обере луфта, след време ще стане по-зле.
Смятам да започна с кормилната щанга (средна) и да видим...но май отива на към кутия.
Айде ако измислиш нещо свиркай...
- Средна кормилна щанга (ако е дала фира- сменяй я)
- Хебели
- Кормилна кутия, или КУРмилна кутия за тея с еротиките

А що се отнася до болта на секторната кутия- на мен ми казаха, че по-добре да не го пипам, защото дори и сега да обере луфта, след време ще стане по-зле.
Смятам да започна с кормилната щанга (средна) и да видим...но май отива на към кутия.
Айде ако измислиш нещо свиркай...
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
loobian написа:...
....
Смятам да започна с кормилната щанга (средна) и да видим...
Я ги накарай тия смешници да ти покажат не карето, самата рейка

А иначе смяната е правилното решение. И на мен разни разбирачи ми обясняваха как секторната кутия ми е заминала, как имала изядено точно по-средата, където най-често седи(това чудо на техниката е един обикновен червяк). Обаче чукча умен, така и така ще има смяна на окачване, защо да не е сега? И първо смених средната щанга(толкова пари имах свободни в момента пък и не трябва реглаж при тази интервенция) и тропането значително намаля. Хайде и две биалетки от АСМетал("ментетата" от по 15 лв., които ми карат вече 2 години по Ломско шосе

.
от вси4ко казно по горе ми остава само кутията и средна кормилна щанга... друго вси4ко си е ОК...
пак 6те я вкарам в сервиза да погледна отдоло пък 6те видим...
пак 6те я вкарам в сервиза да погледна отдоло пък 6те видим...

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3