E87 vs. E90 кое е по-доброто решение !?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

E87 vs. E90 кое е по-доброто решение !?

Мнение от vangelov » 31 Юли 2007, 8:48

Здравейте ! Не знам дали уцелих правилно тематиката и мястото на въпроса но въпреки всичко държа да получа поне няколко мнения. От известно време ме е прихванала лудата идея да си вземам ново БМВ най-вече след тест драйва на 1 серия - купе 2.0 дизел. Казано честно останах много очарован. Дотук добре но пък на полигона се качих на Е90 3.0 дизел и съвсем ми се объркаха представите. Да речем , че не искам голям мотор /парите не ме бият в ръцете все пак/ но пък май трябва да е дизел /поне по книга имат страхотни характеристики/. От друга страна 1 серия ми е малко малка - няма престижа на 3-та но пък 3 - та е с големината на Е34 - ката, която имах и помня как ми идваше да рева , като трябваше да паркирам в центъра. От трета страна имам жена шофьор дето обича да бори знаците с багажника и два малки пакостника дето за 1 ч превръщат колата в кочина. Направо се чудя и се мая. Хем ми се ще да е хубава колата, хем ми се ще да мога да си я карам чиста и спретната и хем да ми задоволи най-пълно нуждите. Предполагам поне неклцина от вас са били пред същата дилема преди да вземат решение. Да не говорим , че 3-та серия идва "по-натоварена" със екстри серийно и избора е още по труден. Накрая от яд ще взема да си купя едно Е46 и като му хакна едно газово пък ако ще вътре и цигански катун да влиза а и жена ми по бордюрите да се качва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 31 Юли 2007, 9:34

Като гледам при тези критерии, които имаш за избора на колата явно само ти може да решиш кое ще е най удачно... Мисля, че щом ще возих жената и децата по добре да и вземеш 5-та серия, пък на жената и земи някаква кола за трошене дето да е ефтина :mhihi: Но пък решение срещу малчуганите нямам :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39

Мнение от s » 31 Юли 2007, 10:50

колегата (картоф) ти отговори, ако се возиш по-често сам земи 3ка ако караш често семейството земи 5ца ако жена ти кара много коалта зимай 1ца така мисля аз :) 5 е по-престижна кола. за малчуганите решение: кола с телевизори в облегалките :) хаха така един приятел си реши проблема с малкия който постоянно висеше по средата(да те е страх да натиснеш по-рязко спирачките)
зависи колко са ти големи децата но екрана малко или много решава поблемите :) мен лично най-ме кефи тройката най-младешка е (лично мнение) ако си под 30 те съветвам да си вземеш 3та серия с 2.5 литров двигател (компромис м/у твойто желание за ръчка и жена ти)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 31 Юли 2007, 15:20

Имаме 1ца, имахме и 3ка Е90 - не мога да кажа кое ме кефи повече - веднъж едното, веднъж другото. Просто ако искаш малко повече пространство си вземи 3ка Е90.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 31 Юли 2007, 18:44

1-ца за семейство - забрави.

3-ката мисля че е най-добре според изискванията ти които си написал а и място за паркиране с търсене се намира -не е фатално. Като не ти се прежалват много пари вземай едно Е46 и си свиркай.

Аз да добавя че имам и куче което обича да спи над седалките до задния джам :lol: :lol: - и е направило лека дупчица в кожата отзад на седалката отгоре където се хваща с нокти да се катери. Е какво да направиш? Да го убиеш ли? Като имаш деца и жена - съобразявай се. ;)

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series