Колеги ще се взима печка !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5is;E30 325i
Детайли за колата: дизела е за тракторите;)

Мнение от tuning_mania » 30 Юли 2007, 18:05

:( грешни пари даваме за тея печки.аз винаги сам карал бензин-все шестаци...и си бях супер доволен.само масла и бенз.от 40 дни имам 320д и се разсипах да цакам...по сервизи!!!...то не бяха глави ...в.помпи ...термостати ..гарнитури....,че сега и помпата сдала багажа-хаиде още 2 бона...!!!честита икономична кола!!!!
ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 30 Юли 2007, 18:16

tuning_mania написа::( грешни пари даваме за тея печки.аз винаги сам карал бензин-все шестаци...и си бях супер доволен.само масла и бенз.от 40 дни имам 320д и се разсипах да цакам...по сервизи!!!...то не бяха глави ...в.помпи ...термостати ..гарнитури....,че сега и помпата сдала багажа-хаиде още 2 бона...!!!честита икономична кола!!!!
Ами и аз това им разправям ама те НЕ. Ние сме баровци и като требе ще си ги правим ако ще и 5000 да струва.Уж /баровци/ а си правят сметката че дизела е по икономичен. :mhihi: Немога да ги разбера :( :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колеги ще се взима печка !!!

Мнение от ///Vasko » 30 Юли 2007, 18:16

BMW_325 TDS написа: струва ли си , и кое по върви E 36 325 TDS ( 6-ка ) или Е 46 136 ( 4 цилиндрово комън рейл ) ?????? Или да нахалствам за бензиновото ????

Абе нахалствай за бензиновото, па квот стане, да е жив и здрав тате да я подържа и да ти я дава ;) Аре успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Re: Колеги ще се взима печка !!!

Мнение от BMWdrivers » 30 Юли 2007, 18:26

BMW_325 TDS написа:Колеги така се бях наточил за бензиново BMW E 46 320-ка ( 150 коня , 6-к ). Човека на баща ми беше намерил едно бензиново BMW 320-ка и вчера трябваше да го качат на автовоза , НО вчера се обажда автоджамбазина на баща ми и му казва цитирам " намерил съм на сина ти много яко BMW E 46 само че дизелово 99-та година 136 коня и му казва на баща ми , Ти си луд ако не вземеш дизела !!!!! И сега баща ми иска да вземе дизела ( 7300 евро със драскотина на калника обаче , но иначе уж всичко перфектно , със мултифункционален волан , лети джанти и други просототии ). Човека , каза да помислим с баща ми до утре и да му кажеме какво да качва , бензина или нафтата !!! И сега - аз искам разбира се бенизна 320-ка 6-к , все пак си е младежка кола :( :( , са са ми годините , гаджетата чакат :( :( не може да се сравни тоя рев на 6-ка сас печката , ама баща ми НЕ дизела ще е !!!! И аз вече се примирявам , все пак той ще дава парата , но искам да ми разясните някои работи , струва ли си , и кое по върви E 36 325 TDS ( 6-ка ) или Е 46 136 ( 4 цилиндрово комън рейл ) ?????? Или да нахалствам за бензиновото ???? Много ми е мъчно за бензинката , но не сме много паралииии и баща ми си внуши некои работи :( :( Знам че има много теми за това , но моля ви кажете как е вървежа при тия дизели ( то е ясно че мощен рев няма да има , но поне че оди ли и най - важното може ли да върти гуми тая печка ). Колеги ако дават яко проблеми тия дизели казвайте да покажа на баща ми какво пишете да се откаже :mhihi: :mhihi: от нафтата .

Абе я му кажи на автоджамбазина да се е*е в г*за и взимай бензина

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юли 2007, 20:23

това че някой ремонтира печки, не значи че всички са за ремонт
не правете генерални изводи
докато не ми се падне да ремонтирам моята съм твърдо за дизела :mhihi:
поне когато става въпрос за ежедневно каране
мога да ви кажа колко дизел съм изгорил за 15000км и какви части съм сменил/никакви/ :mhihi:

а предишният собственик по сервизна книжка е влизал само за масло и консумативи
той трябва да е ударил 6ца от тото-то за тези 160 000км :shock: :shock: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Юли 2007, 20:55

ivoo написа:
tuning_mania написа::( грешни пари даваме за тея печки.аз винаги сам карал бензин-все шестаци...и си бях супер доволен.само масла и бенз.от 40 дни имам 320д и се разсипах да цакам...по сервизи!!!...то не бяха глави ...в.помпи ...термостати ..гарнитури....,че сега и помпата сдала багажа-хаиде още 2 бона...!!!честита икономична кола!!!!
Ами и аз това им разправям ама те НЕ. Ние сме баровци и като требе ще си ги правим ако ще и 5000 да струва.Уж /баровци/ а си правят сметката че дизела е по икономичен. :mhihi: Немога да ги разбера :( :(

обиждаш голяма част от клуба ;)
и не само дизелджиите но и ГАЗарите
и не е въпроса до по икономично ама като 2 коли вървят еднакво но едната харчи по малко .. ще си гъзар ли ако земеш ПО харчещата само и само да кажеш имам ШЕСТАК :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 30 Юли 2007, 20:56

Да оставим нафтата за тракторите и комбайните че могат да орат и да жънат че хляб да има :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 30 Юли 2007, 21:08

vitamincpp написа:Да оставим нафтата за тракторите и комбайните че могат да орат и да жънат че хляб да има :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от ivoo » 30 Юли 2007, 21:40

vitamincpp написа:Да оставим нафтата за тракторите и комбайните че могат да орат и да жънат че хляб да има :mhihi: :mhihi:
:yes: А от : икономийте: да остане и за корабите.Те също трябва да са дизел. :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 30 Юли 2007, 21:45

ivoo написа:
:yes: А от : икономийте: да остане и за корабите.Те също трябва да са дизел. :mhihi: :mhihi:

Не знам за вас но аз се возих в 330д '06 и мога само да кажа че беше мнооооооого бърза , среден разход 8 като се има претвид че беше автоматик и 4 по 4 ( или 60 по 40 :mhihi: )

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юли 2007, 21:49

вървят еднакво, само че бензиновата трябва да е + 20 коня :)

Аватар

Мнение от ivoo » 30 Юли 2007, 21:56

Само че 330 d е 150 kW -204 hp. Нали се сещаш че няма как да не върви ,и то нова кола. Знаеш ли колко такива автомобила има в този форум? Ще ти стигнат пръстите на едната ръка да ги изброиш , и ще останат 3-4 свободни
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 30 Юли 2007, 22:05

ivoo написа:Само че 330 d е 150 kW -204 hp. Нали се сещаш че няма как да не върви ,и то нова кола. Знаеш ли колко такива автомобила има в този форум? Ще ти стигнат пръстите на едната ръка да ги изброиш , и ще останат 3-4 свободни

Значи говорим за 330д който е 170кв 231 коня :mhihi: , иначе в бензиновия 330и новият не съм се качвал :roll: , но разхода и минимум 3 литра....глупавото е че дизела е с мин 5000 евро по скъп при покупката , което малко или много прави 3 литра по малко разход не толкова привлекателни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 30 Юли 2007, 22:18

Колеги нафтовото е купено вече ( поне ще ми мирише на кебачета ). Работих неколко седмици на бензиностанция и един ден некакав дядка ми вика - "Чиче сипи от тая скъпата нафта къде мирише на кебачета " ( аз работех на OMV демек Premium Diesel ) и ме напуши смях :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 30 Юли 2007, 22:24

BMW_325 TDS написа:Колеги нафтовото е купено вече ( поне ще ми мирише на кебачета ). Работих неколко седмици на бензиностанция и един ден некакав дядка ми вика - "Чиче сипи от тая скъпата нафта къде мирише на кебачета " ( аз работех на OMV демек Premium Diesel ) и ме напуши смях :mhihi:

Дано баща ти , да не му замирише на сервиз :mhihi: . Честито, и един съвет нека баща ти да я кара първите няколко хиляди километра 2000-3000 така че ако се развали нещо да не изкара теб виновен а пък до тогава нема пички :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E46