Колеги ще се взима печка !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Колеги ще се взима печка !!!

Мнение от BMW_325 TDS » 29 Юли 2007, 20:44

Колеги така се бях наточил за бензиново BMW E 46 320-ка ( 150 коня , 6-к ). Човека на баща ми беше намерил едно бензиново BMW 320-ка и вчера трябваше да го качат на автовоза , НО вчера се обажда автоджамбазина на баща ми и му казва цитирам " намерил съм на сина ти много яко BMW E 46 само че дизелово 99-та година 136 коня и му казва на баща ми , Ти си луд ако не вземеш дизела !!!!! И сега баща ми иска да вземе дизела ( 7300 евро със драскотина на калника обаче , но иначе уж всичко перфектно , със мултифункционален волан , лети джанти и други просототии ). Човека , каза да помислим с баща ми до утре и да му кажеме какво да качва , бензина или нафтата !!! И сега - аз искам разбира се бенизна 320-ка 6-к , все пак си е младежка кола :( :( , са са ми годините , гаджетата чакат :( :( не може да се сравни тоя рев на 6-ка сас печката , ама баща ми НЕ дизела ще е !!!! И аз вече се примирявам , все пак той ще дава парата , но искам да ми разясните някои работи , струва ли си , и кое по върви E 36 325 TDS ( 6-ка ) или Е 46 136 ( 4 цилиндрово комън рейл ) ?????? Или да нахалствам за бензиновото ???? Много ми е мъчно за бензинката , но не сме много паралииии и баща ми си внуши некои работи :( :( Знам че има много теми за това , но моля ви кажете как е вървежа при тия дизели ( то е ясно че мощен рев няма да има , но поне че оди ли и най - важното може ли да върти гуми тая печка ). Колеги ако дават яко проблеми тия дизели казвайте да покажа на баща ми какво пишете да се откаже :mhihi: :mhihi: от нафтата .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 29 Юли 2007, 20:58

проблемчета тоз дизел си дава ,пригответе си парици за нов дебитомер и турбо ... бензиновия шестак е много по добър избор ,особено ако са на една цена .Но пък погорява около 9-10 средно поне

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taisan » 29 Юли 2007, 21:01

Нафтата е доста добра, ако е турбо слагаи чип и ще останеш доста доволен :mhihi:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 29 Юли 2007, 21:11

Хубаво я гледай да не плачкаш после: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49154 или http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56287
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E71 4.0xd
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от Spoika » 29 Юли 2007, 22:20

дизела е икономичен, но по-скъп за подръжка ми се струва.. бензинката е луда! все пак шестака е съвсем различен двигател 8) ще се кефиш много и ще искаш яко да го настъпваш! аз съм сигурен че поне първите 2000 км ще я караш с яко газ :D според мен, която и да вземете, ще си доволен.. но както знаеш, кола се избира според нуждите на човека, а в твоя случай, нуждите на баща ти са по-важни :)

успех на теб и да се похвалиш после :)

само БМВ :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 29 Юли 2007, 22:40

ivoo написа:Хубаво я гледай да не плачкаш после: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49154 или http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56287

споко не го плаши .. виж колко дизели се навъдиха напоследък няма как да няма и проблемни ;)
това че всеки ден има теми с проблеми в Е36 и въпреки това всеки се хвърля на него нали
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 29 Юли 2007, 23:03

Аз не го плаша .Просто му давам 1-2 линка ,да види що е дизел и има ли то почва у нас? Аз по принцип мразя дизелите/ да ме извинят заклетите дизелджий/ но немога да разбира тяхното предимство пред бензина.Виж нов дизел 1-2 годишен, като че ли съм съгласен ,ама 9-10 год. на :РЕАЛНИ: 130-150К :mhihi: нещо не се връзва.Били икономични . Да Фиеста, Корса , Пунто и др. такива със сигурност са икономични , ама и подръжката им е в пъти по ефтена от БМВ. А специално този ДВГ на Е 46 има проблеми.И когато дойде времето за подмяна на детайли по двигателя / а то винаги идва в България/ тогава икономийте свършват.Започва :пестенето от закуски: за да се съберат 2-3 хил . лева за да ти върви колата.Е, не на всички се случва ,но който изкара: късмет: започва да се пита /може би/ Колко още трябва да платя , и какво още да сменя, за да се оправи даденият проблем?
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 29 Юли 2007, 23:29

слушай тати :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 30 Юли 2007, 1:10

ivoo написа:Аз не го плаша .Просто му давам 1-2 линка ,да види що е дизел и има ли то почва у нас? Аз по принцип мразя дизелите/ да ме извинят заклетите дизелджий/ но немога да разбира тяхното предимство пред бензина.Виж нов дизел 1-2 годишен, като че ли съм съгласен ,ама 9-10 год. на :РЕАЛНИ: 130-150К :mhihi: нещо не се връзва.Били икономични . Да Фиеста, Корса , Пунто и др. такива със сигурност са икономични , ама и подръжката им е в пъти по ефтена от БМВ. А специално този ДВГ на Е 46 има проблеми.И когато дойде времето за подмяна на детайли по двигателя / а то винаги идва в България/ тогава икономийте свършват.Започва :пестенето от закуски: за да се съберат 2-3 хил . лева за да ти върви колата.Е, не на всички се случва ,но който изкара: късмет: започва да се пита /може би/ Колко още трябва да платя , и какво още да сменя, за да се оправи даденият проблем?

тука нема такива които пестат от закуски ве :mhihi:
тука сме мноо арни БМВ не е случайна марка .... не ни обиждай щом сме си го купили ше си го гледаме ;)
иначе 46 дизела е мн икономичен ако не си разбрал
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Юли 2007, 1:14

bam-bam написа:
ivoo написа:Аз не го плаша .Просто му давам 1-2 линка ,да види що е дизел и има ли то почва у нас? Аз по принцип мразя дизелите/ да ме извинят заклетите дизелджий/ но немога да разбира тяхното предимство пред бензина.Виж нов дизел 1-2 годишен, като че ли съм съгласен ,ама 9-10 год. на :РЕАЛНИ: 130-150К :mhihi: нещо не се връзва.Били икономични . Да Фиеста, Корса , Пунто и др. такива със сигурност са икономични , ама и подръжката им е в пъти по ефтена от БМВ. А специално този ДВГ на Е 46 има проблеми.И когато дойде времето за подмяна на детайли по двигателя / а то винаги идва в България/ тогава икономийте свършват.Започва :пестенето от закуски: за да се съберат 2-3 хил . лева за да ти върви колата.Е, не на всички се случва ,но който изкара: късмет: започва да се пита /може би/ Колко още трябва да платя , и какво още да сменя, за да се оправи даденият проблем?

тука сме мноо арни БМВ не е случайна марка .... не ни обиждай щом сме си го купили ше си го гледаме ;)

само да не траа сменяш турбото... че една икономия пада...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 30 Юли 2007, 1:19

Sharo написа:
bam-bam написа:

само да не траа сменяш турбото... че една икономия пада...

дам слагаш ново турбо което пак ще се избие спрямо бензина ако караш доста ;)
абе за тфа сам казал газ му е майката ама пак то нали бмв не ставало на газ и било срамно :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Юли 2007, 1:22

аве незнам за е46
ама на е60ката ремонта последвал заради гръмнало турбо беше 8000лв ...
добре, че застраховката плати ....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 30 Юли 2007, 13:47

320 бензин също не е лош с неговите 4 ламбда сонди :mhihi: :mhihi:

при избора ти е по-важно колко КМ караш годишно и въобще за какво ползваш колата си :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 30 Юли 2007, 13:55

Колега колата на първо място ще е за сваляне на гажета :mhihi: :mhihi: ( базикам се ). Значи на седмица ще права по около 200 км, но на мен ще ми се кара и ще се разкарвам натук натам и ще права повече. Еми както се подразбира няма само аз да я карам , а и баща ми , на мен ще ми трябва да си ходя на даскало , да си ходя на село , на хижи и т. нат ., но мисля че вече е взет дизела , така че няма смисъл вече да говориме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Юли 2007, 14:25

ама татко ти дали ще ти го дава да караш сега ,че инак ше си останеш на чекии :mhihi:

Следваща

Назад към E46