Не работи
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Не работи
Колеги помагайте. Днес намерих колдинг плуга дето стои отзад на таблото за да ми работи големият борд че скоро го смених с този голямият. Сменям го и за мое учудване нищо не функционира
Само стрелката на оборотомера направо полудява и отива чак до 10к връща се пак се качва сама. Викам нещо този чип е бъгав и си слагам пак моят старият. Обаче пак шахта
и той по същият начин. Само 5 мин преди това си работеше всичко сега не иска. Давайте съвети че направо полудявам сега без табло. Не знам нито каква ми е температурата нито колко бензин имам нито нищо. А не ми се дават сега пари за ново табло. Аз ли нещо не съм направил като хората или нещо се е притикало. Дайте савети моля

Последна промяна slavianko на 23 Юли 2007, 20:49, променена общо 1 път
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Re: :)
Първото нещо което направих беше това. Два часа го държах откачен и испуших една кутия цигари от нерви докато го чакам амаnikolloff написа:Откачи за малко акумулатора,може и да се оправи случайно

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ако си го сменил кодинг плъга,без да си махнал всички куплунги от таблото може и да си пецакал някоя интегрална схема-таблото има захранване и при изваден ключ.
Това ,което ми идва като идея-виж таблото дали няма някакво автономно захранване(някои модели имат батерия) и я махни за няколко минути,за да го рестартираш.
Това ,което ми идва като идея-виж таблото дали няма някакво автономно захранване(някои модели имат батерия) и я махни за няколко минути,за да го рестартираш.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Ами сигурен съм че таблото ми беше извадено дори от колата като го махнах. Ама както казваш че може да има батерии ..... Не се сетих затова. Въпреки че много тъпо ще да е измислено така за всяка манипулация да махаш батерии. А между другото каде биха стояли те ако имам такива евентуалноzvetiko написа:Ако си го сменил кодинг плъга,без да си махнал всички куплунги от таблото може и да си пецакал някоя интегрална схема-таблото има захранване и при изваден ключ.

И между другото има ли проблем ако карам колата така с това табло неработещото или изобщо без. Докато остановя какъв е кахъра или докато взема ново ???
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
slavianko написа:Ами сигурен съм че таблото ми беше извадено дори от колата като го махнах. Ама както казваш че може да има батерии ..... Не се сетих затова. Въпреки че много тъпо ще да е измислено така за всяка манипулация да махаш батерии. А между другото каде биха стояли те ако имам такива евентуалноzvetiko написа:Ако си го сменил кодинг плъга,без да си махнал всички куплунги от таблото може и да си пецакал някоя интегрална схема-таблото има захранване и при изваден ключ.
Това ,което ми идва като идея-виж таблото дали няма някакво автономно захранване(някои модели имат батерия) и я махни за няколко минути,за да го рестартираш.Ебати в къв филм се вкарах днеска
![]()
И между другото има ли проблем ако карам колата така с това табло неработещото или изобщо без. Докато остановя какъв е кахъра или докато взема ново ???
Не знам къде се намира, но съм чувал в Дару кар да говорят ,че когато се скапела таблото полудявало.Разгледай платките на таблото и би трябвало да я откриеш.
Мисля ,че можеш да караш без табло или с повредено-то е изпълнителен орган на колата и не би трябвало да има проблем за ECU-то.
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Е то ясно че като няма уреди си е опасно в тежи жеги особенно. Иначе колата си ми е в абсолютна изправност ама знае ли човек все пак е кола. въпроса е няколко дена докато се намери решение или докато си взема друго, че май на там отиват нещатаvvch написа:Кара се и без табло.Колата си работи нормално.Ама температура,налягане на масло ако се сговнат как ще разбереш.По добре не карай много-много така.
И дано да не е табло де...

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Абе така ама направо съм с вързани ръце без колаvvch написа:Аз не бих я карал така.Правил съм го докато се мъчеха да ми оправат дисплейчето ,но за 1-2 км.Походи пеша 2-3 дни и после ще ти е ебати кефа кат се качиш на колата.

- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Таблата на 525 М50 нямат батерии! С koding-plug-а брах ядове и аз! Тъй като не можах да си намеря отделно само него, купих си цялото табло(100 лв ) и за сега съм О. К ! А ми останаха 2 табла: едното с прецакан кодинг плуг, но с работещи уреди( дневният километраж се самонулираше при гасене!) и второто с прецакана платка отзад! Но май съм ти доста далечко от Русе , за да пробваме разни варианти!
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2