Е92 М3 и Ауди РС4 размисли
Модератор: Общи модератори
OPASNO LUD написа:Audi Carlife Plus-това е така нареченета от мен 5годишна гаранция.Няма да настоявам,след 2те години е Anschlussgarantieversicherung.Зачетох се какво включва-ми пълноправна гаранция си е-включва всичко без така наречените Verschleissteile.
Пак казвам, че стандартната гаранция на двете фирми е абсолютно еднаква! Пък ти както искаш си го разтягаи ..
OPASNO LUD написа:Относно теглото силно се поинтересувах,ама силно-и фактите са следните 1650 е минималното тегло на РС4 по същата норма по,която е мерено и М3,но колата е толкова с определени опции,като керамични спирачки,карбонови седалки и тайрфит.
а с нормалното сериино оборудване, в каквото идва Е92 М3 колко килограма тежи?
OPASNO LUD написа:Просто не може марката да е силна навсякъде,но напоследък си личи едно прегрупиране и инвестиране на средства към по-масови и доходоносни автомобили.
Ами те и Porsche направиха първия Boxster 240 к.с., дето може да го набиеш с чипосан Golf IV GTI, ама ги извади от калта. Правят и грозния Cayene ама и той ги направи богати..... вместо да произвеждат само 911 и да са умрели от глад, сега имат пари да правят автомобили като 997 Turbo и CGT. В крайна сметка това е бизнес за правене на пари? Нима всички марки нямат дръгливи модели? Или A4 1.6 (102 к.с.) е ексклузивен автомобил, който те е страх да му подадеш газ? 0-100 - 12.6 сек. ... дори умрялото магаре 116i е 10.5 сек, в което направо може да ти порасне брада, докато вдигне 100, сети се каква тръпка е в това Audi. Всяка марка си има такива модели пич .. популистки, имиджови и маркетингови .. няма вече фирми, които да не го правят, в противен случай ... фалират!
OPASNO LUD написа:Дано новата седмица да е нещо,което наистина да демонстрира технология и аз да греша.
ти и в момента грешиш, защото 7Series LCI е нафрашкана с толкова технология, че не съм сигурен дали си запознат достатъчно добре.
Мога да ти обяснявам системи до утре сутринта, видими и невидими, знайни и незнайни ... като например, че си сменя позицията на чистачките на определено време престои, за да не натоварва перото и да не се смачква, или че когато има натрупан сняг отстрани на прозореца чистачките "плясват" рязко, за да го отстранят, а ако не успеят автоматично лимитира хода на перата, за да не се натоварват и максимално добре да чистят постоянно.
OPASNO LUD написа:Относно М3-ще му е адски трудно и на американския и на европейския пазар,а и скоро ще излезе един автомобил на близка цена,който доста хора чакат,а именно Нисан Скайлайн
пълна глупост ... Nissan Skyline няма нищо общо с Е92 М3... все едно да съпоставяш GT-R R34 с E46 M3?! Аз поне не съм виждал нито едно подобно сравнение ... карал съм и M3 и Skyline .. просто нямат нищо общо .. чак не знам какво да ти напиша, втрещен останах в съпоставката ..
Уверявам те, няма да му е никак трудно на новото М3... във всичките му версии ..
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Да не смяташ спортно купе с маса ,мощност и цена подобни на твоите за конкурентно е твърде погрешна стратегия.
Сега да напиша някои работи.Всъщност аз съм спечелен фен на БМВ от отдавна и чета този форум от дълго време.Само,че съм имал възможността да покарам всички изброени автомобили,изпитвал съм и силните и слабите им страни.И ти казвам,че за мен БМВ М3 и М6 се кросшопва с Скайлайн и като клиент не бих избрал БМВ и в момента на тези условия бих избрал да закупя Ауди.Просто за доста хора М3 2007 е под очакванията,както и някои цели моделни линии и моторизации!!!
Сега да напиша някои работи.Всъщност аз съм спечелен фен на БМВ от отдавна и чета този форум от дълго време.Само,че съм имал възможността да покарам всички изброени автомобили,изпитвал съм и силните и слабите им страни.И ти казвам,че за мен БМВ М3 и М6 се кросшопва с Скайлайн и като клиент не бих избрал БМВ и в момента на тези условия бих избрал да закупя Ауди.Просто за доста хора М3 2007 е под очакванията,както и някои цели моделни линии и моторизации!!!
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
alx написа: предполагам че цялото тегло концентрирано отпред освен че спомага за недозавиването също има за цел да закотви предницата като се сложи рало за сняг...

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
нещо се бъгна интернета...
Последна промяна Alex 320i Cabrio на 10 Юли 2007, 11:01, променена общо 1 път
Power is Nothing Without Insanity
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Засега само догатки около новата М-ка на ринга
Аз пък си мисля,че като му дойде времето форума за пореден път ще се поклони на времето на тоя проклет ринг
Винаги е така да му се невиди
Георги Пенчев

Аз пък си мисля,че като му дойде времето форума за пореден път ще се поклони на времето на тоя проклет ринг

Винаги е така да му се невиди

Георги Пенчев
OPASNO LUD написа:И ти казвам,че за мен БМВ М3 и М6 се кросшопва с Скайлайн и като клиент не бих избрал БМВ и в момента на тези условия бих избрал да закупя Ауди.
М3 и М6 се кросшопва със Skyline? Верно? Хубаво си заграбил на бате ти alx речника ама поне го използвай като него .. То за теб може пералня да се кросшопва с четирикрилен гардероб, но реалността е друга?! Не съм много убеден, че си карал колите, които коментираш, защото в противен случаи и през ума няма да ти мине да сложиш на един кантар М3, М6 и Skyline. Това прави трите коли директни конкуренти така ли .. ????? Те нямат нищо общо!!! Ценово дори нямат нищо общо, а пък като автомобили пък съвсем.
M3 - 67 000 Euro
M6 - 114 000 Euro
Skyline V35 - не е излязъл
Skyline V34 - един единствен в mobile.de - '99 на 80 000км за 60 000 Euro
OPASNO LUD написа:Просто за доста хора М3 2007 е под очакванията,както и някои цели моделни линии и моторизации!!!
не знам колко хора са разочаровани от автомобил, който не е излязъл на пазара, но щом казваш ..

Последна промяна Turturelo на 10 Юли 2007, 9:20, променена общо 1 път
Re: Е92 М3 и Ауди РС4 размисли
Turturelo написа:... но и двете системи understeer-ват сериозно, ако ги вкараш в екстремни ситуации. Продължителен дрифт е невъзможен и в двата случая.
Това е релевантно за "старото" куатро до от преди 2 години насам, когато Ауди искараха асиметрично куатро за да си елеминират точно този проблем - убитият кон, който седи на предния капак и кара колата да недозавива. В момента нещата изглеждат за първи път истински, защото системата се стреми да поддържа съотношение 60 към 40 процента заден спрямо преден мост. По този начин се постига така желаният баланс. Според думите на Джереми Кларксън новата RS4 била за първи път по-добра от Е46, но тогава не знаеше още как ще се представи срещу новата М3.
Още няколко неща в този ред на мисли....
... RS4 и M3 това са автомобили правени по най-прецизните методи познати и на двете фирми. Според мен ще е въпрос повече на вкус да каже някой кой от двата повече му харесва.
.... RS4 не е директен конкурент на М3. ПРИНЦИПНО нещата трябваше до се га да седят така: М3 vs S4, M3 CSL vs RS4 (което си го знаете де), но поради факта, че Ауди винаги са правили автомобили ориентирани повече към GT от колкото hard core, както каза колегата преди мен, нямаше никакъв смисъл от подобни сравнения и директно се тестваше M3 vs RS4. Сега обаче Ауди за първи път имат абсолютно директен конкурент в тази класа и това е 5-та им серия. За съжаление ще трябва да изчакаме да мине време докато се натуткат и искарат RS версия, която да е конкурентно способна

btw един любопитен факт относно сегашните модели на Ауди 5та серия - S5 ускорява до 100 за 5.1, а А5 3.0 TDI quattro ускорява за 5.9

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Turturelo написа:Alex 320i Cabrio написа:novoto M3 ima uzhasno vreme...
и какво е времето на Е92 М3 на Nordschleife?
едно пиленце ми казва, че е слабо...

Може пък и пилето да лъже, ма едва ли, имайки се в предвид, че БМВ му плащат да им кара колите там...

батки прекалено много задълбавате
в подробности и си усложнявате
живота неимоверно...
С удоволствие бих карал всяка една
кола с означение RS, M, AMG и т.н.
Това са върховите постижения на
едни от най-сериозните автомобилни
производители в света, там лошо няма
според мен...
Вярно е, че при тези технологични чудовища
трябва да сме много взискателни, все
пак всички се бият в гърдите, че тяхното
е най-добро, но пък в крайна сметка
аз бих казал, че ако новото М3 е по-бавно
с 5 секунди от новото RS4 на ринга,
това може да означава само 5 секунди повече кеф
живота неимоверно...
според мен...

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
naskoksan написа:батки прекалено много задълбавате
живота неимоверно...
според мен...
Да, има нещо такова...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Евала Насе
Алекс ,какво време имаш с малката крава
на ринг-а,най-добро
Ей така да направим съпоставка ...
Георги Пенчев

Алекс ,какво време имаш с малката крава

Георги Пенчев
Alex 320i Cabrio написа:Turturelo написа:Alex 320i Cabrio написа:novoto M3 ima uzhasno vreme...
едно пиленце ми казва, че е слабо...даже много - нека да кажем, че е около 7 до 10 секунди по-бързо от Е46 М3...
Може пък и пилето да лъже, ма едва ли, имайки се в предвид, че БМВ му плащат да им кара колите там...
кажи какво е времето де?! И пиленцето как се казва, ако не искаш да го пишеш публично прати на ЛС .. може да го познаваме този врабец?!
naskoksan написа:батки прекалено много задълбавате
живота неимоверно...
според мен...
Напълно съм съгласен. Да не говорим, че в България една голяма част от времето не можеш да си стъпиш добре на 4-те гуми заради павета и дупки та какви секунди цепим. Жалко, че никоя от тия коли няма ниво регулация, че да може да се ходи във всички квартали в София с нея....

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
Turturelo написа:Alex 320i Cabrio написа:Turturelo написа:Alex 320i Cabrio написа:novoto M3 ima uzhasno vreme...
едно пиленце ми казва, че е слабо...даже много - нека да кажем, че е около 7 до 10 секунди по-бързо от Е46 М3...
кажи какво е времето де?! И пиленцето как се казва, ако не искаш да го пишеш публично прати на ЛС .. може да го познаваме този врабец?!
Времето е около 8:10 до 8:15 - както знаеш се влияе от много неща и от къде се мери... Човекът има инициали FS и е от немско говоряща държава (не е Австрия или Германия). Ако го познаваш ще се сетиш...
За Пенчев - Z4M Coupe официално е около 8:10... Моето лично - не го знам, но е ОК съдейки, че върви наравно с Ринг Таксито