Консултация за избор на кола
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Консултация за избор на кола
Здравейте!
Виждам, че немалка част от вас са маниаци и може да се подразнят на твърде общия ми въпрос.
Все пак предварително благодаря на всички, които ще отделят минутка да ме посъветват.
Искам да си купя кола от споделената марка.
Иска ми се да бъде набор 2000 или нагоре.
Ясна ми е основната разлика между 3-та и 5-та серия. Въпреки това заради бюджетни ограничения не бих се ограничавал само до едната.
Другата моя особеност е, че искам да й сложа метанова уредба (ако няма заводска, ама май това е рядко...). Попрочетох някои от темите във форума и се извинявам на разочарованите. Харесвам и уважавам марката. Просто ще я карам между 20к и 30к км на година. Неразумно е да е на бензин.
Оттам май търся бензин. По-лесно и сигурно се слага метан.
Трябва двигателя да не е съвсем слаб, за да може да носи бутилката с мен и още някой.
Нямам нищо против да е и комби. Хем ще остане повече място за багаж.
Доколкото позволява бюджета, искам да има добра возия, лесна поддръжка.
Не държа на много екстри.
Финалният ми бюджет (цена на колата, прехвърляне, метанова уредба и начални консумативи) е 20 хил. лв.
Поздрави на всички и благодаря пак!
Виждам, че немалка част от вас са маниаци и може да се подразнят на твърде общия ми въпрос.
Все пак предварително благодаря на всички, които ще отделят минутка да ме посъветват.
Искам да си купя кола от споделената марка.
Иска ми се да бъде набор 2000 или нагоре.
Ясна ми е основната разлика между 3-та и 5-та серия. Въпреки това заради бюджетни ограничения не бих се ограничавал само до едната.
Другата моя особеност е, че искам да й сложа метанова уредба (ако няма заводска, ама май това е рядко...). Попрочетох някои от темите във форума и се извинявам на разочарованите. Харесвам и уважавам марката. Просто ще я карам между 20к и 30к км на година. Неразумно е да е на бензин.
Оттам май търся бензин. По-лесно и сигурно се слага метан.
Трябва двигателя да не е съвсем слаб, за да може да носи бутилката с мен и още някой.
Нямам нищо против да е и комби. Хем ще остане повече място за багаж.
Не държа на много екстри.
Финалният ми бюджет (цена на колата, прехвърляне, метанова уредба и начални консумативи) е 20 хил. лв.
Поздрави на всички и благодаря пак!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Какво разбираш под лесна поддръжка? Части и за Е39( 5-та серия) и за Е46 (3-та серия) има, не са кът

За метан няма как да ти кажа, щото нямам опит с него. Но ако искаш икономичност - взимай дизел. За 20 000 лв. ще вземиш хубава 525тдс

Возията на 5-цата е доста по-добра, не че тройката не вози хубаво де. Така че успех и внимавай с АГУ и метан, за да не дадеш парите, които ще икономисаш в близките 5 години на един път

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
наточено е30 , може и да вземеш за тея пари 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Според мен 20к за 2000+ година няма да ти стигнат за нищо читаво.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Благодаря за отговорите.
На "острите" въпроси:
- не се кефя много на дизел; а и е деликатно смесването му с метан; само дизел излиза значително по-скъпо от бензин с метанова;
- Е39 525 е много добър вариант; вече е въпрос на година и цена; ако е без метанова уредба, а една такава струва 1200лв (примерно) и със смяна на основни консумативи и прехвърляне общо 2500лв, то каква 5-ица читава мога да намеря за 17500лв?
Какви са тия цени, дето някой от вас беше качил?!?
http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... l=9&zipc=D
Знам, че са за различни модели, ама са нереално ниски.
Толкова ли по-скъпо е в БГ?
На "острите" въпроси:
- не се кефя много на дизел; а и е деликатно смесването му с метан; само дизел излиза значително по-скъпо от бензин с метанова;
- Е39 525 е много добър вариант; вече е въпрос на година и цена; ако е без метанова уредба, а една такава струва 1200лв (примерно) и със смяна на основни консумативи и прехвърляне общо 2500лв, то каква 5-ица читава мога да намеря за 17500лв?
Какви са тия цени, дето някой от вас беше качил?!?
http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... l=9&zipc=D
Знам, че са за различни модели, ама са нереално ниски.
Толкова ли по-скъпо е в БГ?
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ти добре си пуснал търсенето в Аутоскаут-а, ама си забравил акциза май
За 330д идва следната цифра: 135 kW х 35лв. = 4725лв
и това е само акциза, оттам почват другите разходи... Търсиш до 120 kW или до 163 коня, освен ако не ти се дават кинти на държавата за тоя дето духа...

За 330д идва следната цифра: 135 kW х 35лв. = 4725лв

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Добре- акциза си го взел впредвид... Но друго ми е интересно- откъде идва огромната разлика в цените на тези 2 автомобила в даденият от теб линк:
1: BMW 330 d Pack LUXE € 3.300,- 49.608 km 06/2002
2: BMW 330 d € 10.900,- 135.000 km 02/2001
Куца ми немският за да разбера какво точно пише в обявите... Но и така видях, че първата кола има повече екстри отколкото аз мога да измисля
Сам си прецени кое е по-реалната цена за тези години...
1: BMW 330 d Pack LUXE € 3.300,- 49.608 km 06/2002
2: BMW 330 d € 10.900,- 135.000 km 02/2001
Куца ми немският за да разбера какво точно пише в обявите... Но и така видях, че първата кола има повече екстри отколкото аз мога да измисля

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3