Сензор за дъжд - спря да работи!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `05 E61 530d
Сензор за дъжд - спря да работи!
Здравейте,
Преди месец купих Е39, като я изкарвах от автокъщата валеше дъжд и сензора работеше със сигурност, разбира се акумолатора беше умрял и 2 дни по-късно се наложи да го сменя, следващия път когато заваля установих че вече сензора не работи.
Дали мога да направя нещо или да бягам в Камор?!
Моля помогнете.
Благодаря предварително.
Преди месец купих Е39, като я изкарвах от автокъщата валеше дъжд и сензора работеше със сигурност, разбира се акумолатора беше умрял и 2 дни по-късно се наложи да го сменя, следващия път когато заваля установих че вече сензора не работи.
Дали мога да направя нещо или да бягам в Камор?!
Моля помогнете.
Благодаря предварително.
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
Незнам, как става това!
Единствено знам за лоста на чистачките че трябва да е на едно, но така си чисти на еднакви ИНТЕРВАЛИ дори при силен порой.
Единствено знам за лоста на чистачките че трябва да е на едно, но така си чисти на еднакви ИНТЕРВАЛИ дори при силен порой.
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Лоста трябва да е на позицията при която е хоризонтален или както ти казваш 1 нагоре от най долно положение... Ако не ти работят чистачките при това положение и се пускат само като се намокри значи, че сензира бачка... За скоростта не знам, но и аз по някога като карам на дъжд и ми се струва че са бавни бутам лоста най горе...
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
Точно така го слагам и нищо, колкото и да вали чисти на интервали, а като спре те си продалжават да работят в съкия дух дори на сухо!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не съм сигурен дали изобщо ще помогне, но пробвай с едно ресетване на софтуера. Прави се така:
- изключваш и двете клеми на акумулатора (първо минуса), сединяваш ги на "късо" се сдно кабелче (по-добре акумулатора де е махнат) и даваш на контакт;
- изчакваш най-добре около 2 часа;
- включваш акумулатора и даваш на контакт без да палиш двигателя.
След 5 мин. можеш да запалиш и е хубаво да минеш 10-на км. за да се "обучи" процесора.
Включи си датчика и пробвай с едно шише вода.
Дано стане нещо, иначе - в сервиза! Успех!
- изключваш и двете клеми на акумулатора (първо минуса), сединяваш ги на "късо" се сдно кабелче (по-добре акумулатора де е махнат) и даваш на контакт;
След 5 мин. можеш да запалиш и е хубаво да минеш 10-на км. за да се "обучи" процесора.
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
pazokolarov написа:Не съм сигурен дали изобщо ще помогне, но пробвай с едно ресетване на софтуера. Прави се така:
Пич това го пробвах но не помогна.
Приказвах с Жоро в Камор за моя проблем.
Първият му въпрос беше дали съм махал акумолатора...
Лекарството е да отида при тях с 20 лева в джоба и щели да го пуснат. Ако някой със сензор за дъжд е сменявал акумолатор и се е оправил така, да каже моля. Не ми се струва нормално от всички системи с които е наблъскана тая кола при откачане на акумолатора само сензора за дъжд да има нужда от програмиране след това.
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
krasikamex написа:...pazokolarov написа:...
А след като го пробва забеляза ли някаква промяна в колата, в смисъл изчистиха ли ти се някой грешки (ако си имал де)

- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1