525 TDS - Реално ли ви отчита компютъра разхода на гориво?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Ми вземи 520 автомат, напъвай я в града яко и после, ако си честен, ще кажеш разхода какъв е, М50 ръчка с напъване каквото на дизела му правя 14-15 дизела автомат 12-13, така че не прави такова сравнение.umbeliqdelfin написа:Абе тия печки нали уж за по икономично ги вземате. Kaкви са тия разходи 13,15,16

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
///sasho написа:Как така го зануляваш борда?
Ами задържаш бутона, от който прехвъляш менюто и така се зануляват стойноктите и се почва на ново смятанката

Ми то хубаво да задържаш и да започва смятанката ама колкото и смятанки да пусна моята все ми показва между 6.8 и 7.2 а ми гори кам 10.5 -11.5 л. Освен това средната скорост ми пада като ми е спряла колата , а до колкото знам не трябва да е така.Би трябвало да засича средна скорост само когато колата се движи. Определени компютъра ми е прецакан нещо. Рестартирах цялата система по описаните в една тема стъпки ама същата работа. Някой да каже дали ако се преинсталира софтуера по някакъв начин има вероятност да се оправи тоя проблем.
Доста кончета в един обор.

Re: re:
ssdd написа:TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.
Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!
По-темата - 10-10,5 литра
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Илияне, ако имаш линка, пусни го за новите тук (явно такаssdd написа:TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.
ще е за в бъдеще.... мързи ги га ползват търсачката
и искат всичко да им се дава наготово)!

kagebista написа:Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!
Приятелю, винаги си добре дошъл тук, но внимавай с тона!
Моля те, спазвай добрият тон, който е установен тук!
Бъди любезен, за да ти отвръщат също така, любезно!
Повече няма да те предупреждавам!

- ICE
- Ледения
-
По темата, ако караш с постоянно и да го наречем константно натиснат педал на газта, ще отчита вярно.
НО, ако караш като мен - газ-спирачка, бърка с 0,5-0,7 л/100км!
всичко това е за извън града. В града се отказах да и следя разхода.
НО, ако караш като мен - газ-спирачка, бърка с 0,5-0,7 л/100км!
всичко това е за извън града. В града се отказах да и следя разхода.

ICE написа:Илияне, ако имаш линка, пусни го за новите тук (явно такаssdd написа:TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.
ще е за в бъдеще.... мързи ги га ползват търсачката
и искат всичко да им се дава наготово)!
kagebista написа:Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!
Приятелю, винаги си добре дошъл тук, но внимавай с тона!
Моля те, спазвай добрият тон, който е установен тук!
Бъди любезен, за да ти отвръщат също така, любезно!
Повече няма да те предупреждавам!
Както винаги пак НЕ СИ РАЗБРАЛ за какво става дума. Втълпил си си че се заяждам с "някой"(аз незнам кой, ти явно да). Докато не се формулира ясно и точно, през ден ще има подобни теми и все ще се дискутира едно и също - загледай се в първата страница колко от темите се повтарят в една насока

Този приоритет как се създава - когато направя 1000 безмислени мнения ли, тогава ли вече се отличават старите юзъри от младите

И да ми наложите забрана хич няма значение - повече чета отколкото си позволявам да пиша

Последна промяна kagebista на 03 Юли 2007, 12:59, променена общо 1 път
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
бат Оги написа:При мене разхода е 6,4 /100 с около 110-120 км/ч и на автопилот. А в града 8,7-9,0. Мотора е 163 коня и е доста икономичен. Засякох го на пълен резервоар за 100 км. и се оказа доста точен според показанията на борд компа. Колата е автоматик......
такъв разход досега градско няма. совен ако не живееш в град в който няма свтофари
в София под 13.00 няма как да падн. Ако падне трябва да е неделя в 08:00 сутринта

извънградско от германия до тука ми даде 6.4. а в БГ вече неможе да падне под 7.3
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Гумите играят много голяма роля за разхода. Ти с тия баници
направо не ми се мисли. Аз като минах от 225 на 205 и компютъра смъкна разхода моментално. Иначе си стоеше на 7.2 и почти не е мърдал
Въпреки, всичко има разлика с около литър от показанията на компа. Може би както ICE спомена е от начина на каране (колата се кара предимно извънградско).

- ICE
- Ледения
-
kagebista написа:Докато не се формулира ясно и точно, през ден ще има подобни теми и все ще се дискутира едно и също - загледай се в първата страница колко от темите се повтарят в една насока
Ако всички нови посетители, първо четяха, после търсеха из форума и нета, и чак тогава пускаха нови теми, нямаше да е така, както сам отбеляза!

А ти не се прави на най-изстрадалия, защото досега не си ощетяван с нищо. Само ти давам съвет, пък ти ако искаш го вземай предвид!
И вземи да си оправиш размерите на аватара, че си доста над разршените с твоите 160х150!
Жив и здрав!

ПП. Извинения за отклонението от темата.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3