525 TDS - Реално ли ви отчита компютъра разхода на гориво?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Апр 2007, 23:03

umbeliqdelfin написа:Абе тия печки нали уж за по икономично ги вземате. Kaкви са тия разходи 13,15,16
Ми вземи 520 автомат, напъвай я в града яко и после, ако си честен, ще кажеш разхода какъв е, М50 ръчка с напъване каквото на дизела му правя 14-15 дизела автомат 12-13, така че не прави такова сравнение. ;) Разликата при равни условия идва 3 литра на 100 км , едното е 1,90 другота е 1,80 а се намира спокойно на 1,20. ;) Па вървят еднакво. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Юни 2007, 18:56

Моя борд компютър ми отчиташе 14,5 с климатика , а като спрях климатика за няколко дни ми отчита 14,1 градско и незнам това нормално ли е при нормално каране. Колата е автоматик. :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 02 Юли 2007, 10:25

:mhihi: Ти зануляваш ли борда като заредиш, щот аз докат си го създам тоя навик имаше едни 19-20л. по борд и аз ей тъй :shock: . Сега ми показва 7-9л., ама аз така или иначе вярвам само на колонката, а тя вика навън 9, а в града 11-12 т`ва е, а сега ходи та й вярвай на тая елка в таблото.

:OT: Колега Картоф я дай малко инфо за тоя катализатор що го махна, к`во правеше колата и НА КАКВО МЕРИШЕШЕ през ауспуха?
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Юли 2007, 10:50

Как така го зануляваш борда?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от madeinbg » 02 Юли 2007, 11:09

На мен ми се струва, че моя лъже. Показва 7.2 обаче винаги се оказва повече на колонката :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 02 Юли 2007, 11:35

///sasho написа:Как така го зануляваш борда?

Ами задържаш бутона, от който прехвъляш менюто и така се зануляват стойноктите и се почва на ново смятанката :mhihi: .
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 02 Юли 2007, 22:57

Ми то хубаво да задържаш и да започва смятанката ама колкото и смятанки да пусна моята все ми показва между 6.8 и 7.2 а ми гори кам 10.5 -11.5 л. Освен това средната скорост ми пада като ми е спряла колата , а до колкото знам не трябва да е така.Би трябвало да засича средна скорост само когато колата се движи. Определени компютъра ми е прецакан нещо. Рестартирах цялата система по описаните в една тема стъпки ама същата работа. Някой да каже дали ако се преинсталира софтуера по някакъв начин има вероятност да се оправи тоя проблем.
Доста кончета в един обор.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: re:

Мнение от kagebista » 03 Юли 2007, 1:59

ssdd написа:TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.

Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!

По-темата - 10-10,5 литра

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 03 Юли 2007, 2:19

ssdd написа:TDS-а е здрав и сравнително икономичен, но доста претенциозен двигател. Просто собственика трябва да спазва някои задължителни правила (за които много е писано ) и няма да има проблем.
Илияне, ако имаш линка, пусни го за новите тук (явно така
ще е за в бъдеще.... мързи ги га ползват търсачката
и искат всичко да им се дава наготово)!
8)

kagebista написа:Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!

Приятелю, винаги си добре дошъл тук, но внимавай с тона!
Моля те, спазвай добрият тон, който е установен тук!
Бъди любезен, за да ти отвръщат също така, любезно!
Повече няма да те предупреждавам!
:evil:

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 03 Юли 2007, 2:23

По темата, ако караш с постоянно и да го наречем константно натиснат педал на газта, ще отчита вярно.
НО, ако караш като мен - газ-спирачка, бърка с 0,5-0,7 л/100км!
всичко това е за извън града. В града се отказах да и следя разхода.
8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 03 Юли 2007, 12:39

ICE написа:
Илияне, ако имаш линка, пусни го за новите тук (явно така
ще е за в бъдеще.... мързи ги га ползват търсачката
и искат всичко да им се дава наготово)!
8)

kagebista написа:Какви са тези задължителни правила? Айде най-накрая някой да се формулира в тая насока. Нищо конкретно няма изписано до момента!

Приятелю, винаги си добре дошъл тук, но внимавай с тона!
Моля те, спазвай добрият тон, който е установен тук!
Бъди любезен, за да ти отвръщат също така, любезно!
Повече няма да те предупреждавам!
:evil:

Както винаги пак НЕ СИ РАЗБРАЛ за какво става дума. Втълпил си си че се заяждам с "някой"(аз незнам кой, ти явно да). Докато не се формулира ясно и точно, през ден ще има подобни теми и все ще се дискутира едно и също - загледай се в първата страница колко от темите се повтарят в една насока :idea: Ти като си модератор направи една важна тема как се стопанисва колата до ремонта и вече ако се стигне до такъв как да се направи и ще се спре с постоянно повтарящите се теми ;). Именно в тия теми НЯМА нищо формулирано. Няколко пъти питах и търсих и нямаше резултат. Така, че преди да критикуваш поогледай малко и ти. Ето в момента вече се заяждам, защото ти го правиш само с мен, без да има основания. Излиза, че ако АЗ реша да пусна подобна тема - в следващия момент сигурно ще получа бан от теб, но други които пускат подобни питания явно имат приоритет.

Този приоритет как се създава - когато направя 1000 безмислени мнения ли, тогава ли вече се отличават старите юзъри от младите :evil:

И да ми наложите забрана хич няма значение - повече чета отколкото си позволявам да пиша ;)
Последна промяна kagebista на 03 Юли 2007, 12:59, променена общо 1 път

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 03 Юли 2007, 12:52

бат Оги написа:При мене разхода е 6,4 /100 с около 110-120 км/ч и на автопилот. А в града 8,7-9,0. Мотора е 163 коня и е доста икономичен. Засякох го на пълен резервоар за 100 км. и се оказа доста точен според показанията на борд компа. Колата е автоматик...... :D

такъв разход досега градско няма. совен ако не живееш в град в който няма свтофари
в София под 13.00 няма как да падн. Ако падне трябва да е неделя в 08:00 сутринта :)
извънградско от германия до тука ми даде 6.4. а в БГ вече неможе да падне под 7.3
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 03 Юли 2007, 13:05

На мен в София ми дава под 11 литра предимно център. Вече го засичам няколко пъти и е така. Показанията на бордовия също съвпадат. Карам спокойно - това също има значение предполагам, както и факта че се търкалям на 17" 235.

Явно само при мен се получава това изключение :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от madeinbg » 03 Юли 2007, 13:18

Гумите играят много голяма роля за разхода. Ти с тия баници :mhihi: направо не ми се мисли. Аз като минах от 225 на 205 и компютъра смъкна разхода моментално. Иначе си стоеше на 7.2 и почти не е мърдал :) Въпреки, всичко има разлика с около литър от показанията на компа. Може би както ICE спомена е от начина на каране (колата се кара предимно извънградско).

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 03 Юли 2007, 13:36

kagebista написа:Докато не се формулира ясно и точно, през ден ще има подобни теми и все ще се дискутира едно и също - загледай се в първата страница колко от темите се повтарят в една насока :idea:

Ако всички нови посетители, първо четяха, после търсеха из форума и нета, и чак тогава пускаха нови теми, нямаше да е така, както сам отбеляза!

:idea: Чисто и просто, на ЗАЙЦИТЕ им е по-удобно да пуснат нова тема и да получат всичко наготово, сдъвкано, отколкото да "губят време" в търсене на необходимото инфо във Форума!
А ти не се прави на най-изстрадалия, защото досега не си ощетяван с нищо. Само ти давам съвет, пък ти ако искаш го вземай предвид!

И вземи да си оправиш размерите на аватара, че си доста над разршените с твоите 160х150!

Жив и здрав! :winky:

ПП. Извинения за отклонението от темата.

ПредишнаСледваща

Назад към E39