::.Проблем! Странно виене от кормилната уредба.::

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

::.Проблем! Странно виене от кормилната уредба.::

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Фев 2004, 11:27

От няколко дни, сутринта на Е34-ката при взимане на звои с по-голям радиус с ниска скорост вие и леко хърка нещо от кормилната уредба. После леко се поукротява но пак се чува. Това преди не го е правила, няма идеч от какво може да бъде. В началото ми се стори DIFF-a ама после усетихме с бащата че е от предницата нещо. Дайте предположения :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 12 Фев 2004, 11:46

това и на мен ми е интересно от какво е.
Аз имам подобен проблем. От много време - години като въртя волана, особено на място се чува някакво скърцане и така и не се разбра от какво е.

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Фев 2004, 11:56

Това и при нас го има , едно съвсем леко скърцане при въртене на геврека, особено на място нали :?:
=============================================
Само да не правим офтопици че не искам да си скапвам темата интересува ме конкретно тоя прблем :?

Потребител
Аватар

Мнение от johnny_b » 15 Фев 2004, 4:28

да не би да е ремъка на сервото??проверете го че и мойто е за смяна и вие даже повече:)

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 15 Фев 2004, 10:50

Оказа се че ни тече от някъде хидравличната течност, ам вече го оправиха :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2007г.автомат

Мнение от ВИКИ » 16 Фев 2004, 9:09

СКЪРЦАНЕТО при мен беше от напречната щага която свързва двете колелета. Има 2 шарнира , единия се движе в всички посоки а другия само се рърти,този който се върти раждясва защото няма маншон и започва да скребучи при завой на място . Напръсках го с WD-40 и го раздвижих-така спестих 120 лв. Скърцането спря и волана олекна .
Като смъкнеш тази щанга провери и паразитния хебел дали не е разбит за да го смениш с един ремонт /хебела е 40лв./
Надявам се да съм бил полезен. Къ смет :wink:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 16 Фев 2004, 10:52

ВИКИ написа:СКЪРЦАНЕТО при мен беше от напречната щага която свързва двете колелета. Има 2 шарнира , единия се движе в всички посоки а другия само се рърти,този който се върти раждясва защото няма маншон и започва да скребучи при завой на място . Напръсках го с WD-40 и го раздвижих-така спестих 120 лв. Скърцането спря и волана олекна .
Като смъкнеш тази щанга провери и паразитния хебел дали не е разбит за да го смениш с един ремонт /хебела е 40лв./
Надявам се да съм бил полезен. Къ смет :wink:

Подозирам, че при мен наистина ще се окаже точно това проблема. При първа възможност ще проверя, мерси.

Назад към E34