...честити ви по/д/правки в закона...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от ruvanov » 15 Юни 2007, 14:23

бе малко грозничка, ама става за президент, тя и Тачър не ставаше за манекен :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 15 Юни 2007, 15:07

Аз не мога да разбера какво гледате системата в Германия - нито сме им на икономическото развитие, нито сме им на начина на мислене и възпитание ;) ! Системата им работи, да, ама работи при тях ;) !
Съгласен съм с това, което ruvanov каза, че проблемът е комплексен и че всичко се корени в обществото ;) !

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Юни 2007, 15:12

Този закон единственото, което постигна е да увеличи стойностите на рушветите с поне 50%

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 15 Юни 2007, 16:31

А, бе трябва да си спазваме правилника това е! И да не даваме рушвети за щяло и нещяло! Аз примерно не давам. Само, че ми свършиха точките от простотии (не мои) и сега давам, но и не правя кой знае какви нарушения! Даже от как ми свършиха точките карам като по учебник :mhihi:

НЕ НА КОРУПЦИЯТА!!! Това е схемата! :winky:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 15 Юни 2007, 21:06

Изтъркани гуми означава с протектор под 2мм,така че нема страшно,карайте си старите галоши :(((((

Потребител
Аватар

Мнение от bachest » 24 Юни 2007, 15:19

Space написа:И да не даваме рушвети за щяло и нещяло! Аз примерно не давам. Само, че ми свършиха точките от простотии (не мои) и сега давам, но и не правя кой знае какви нарушения!

Тя твойта работа е като във вица - Казала дъщерята: Абе малко съм бременна ... :D :mhihi:

------------------------------

Моето мнение е, че единствения начин да няма рушвети и подаръци по пътищата е да няма намеса от човек. В смисъл радари/фотоапарати/светофари/оборудвани автомобили и т.н./, кой както са му известни. Щрака те и по пощата получаваш една честитка със снимка на автомобила си и вътре с твоята физиономия. А отдолу една двуцифрена комбинация с числата от 0 до 9, която определя глобата ти в евро. Говоря конкретно за Германия, но както се изказаха по-горе, далеко сме от стандарта и развитието на германците. Къде такива техники из България - та те още си водят записки (дата, час и т.н.) по тетрадките за някои работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 24 Юни 2007, 16:59

... еми виж сега как е в портокалия, дето уж е по-близо до нас :shock: :mhihi:
село в средата на нищото, голямо колкото без да се силиш го минаваш по инерция... в двата края светофари, в средата кръгово... светофарите обаче ...с радарчета :mhihi: ... приближиш ли се към тях с повече от 50 прас - червено :shock: иначе си е зеленко :mhihi:
пп : напраиш ли се на тарикат, отзад са с камерки... та ти лъсва г""а :mhihi: на снимчица за спомен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 24 Юни 2007, 23:32

В немско наистина е бъкано с радари по селските пътища...снимат си те и получаваш честитка по пощата скоро...няма нужда и да ходиш да я плащаш глобата някъде си,удържат ти я при плащането на данъците примерно... :lol: само дето "селските" им пътища са по-добри от магистралите ни...разликата в стандарта е наистина отчайваща...за нас...те КАТ една интрнет-страница не могат да си направят,ще слагат камери...ако у всяко село боднат камера,трябва да си вземат накуп бюджета за 20 години напред...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 25 Юни 2007, 10:38

bachest написа:
Space написа:И да не даваме рушвети за щяло и нещяло! Аз примерно не давам. Само, че ми свършиха точките от простотии (не мои) и сега давам, но и не правя кой знае какви нарушения!

Тя твойта работа е като във вица - Казала дъщерята: Абе малко съм бременна ... :D :mhihi:

------------------------------

За съжаление просто няма как :( иначе не си падам. Ама от година и нещо дори за проверка не са ме спирали :mhihi:
_!_

Потребител
Аватар

Мнение от bigraven » 25 Юни 2007, 11:01

То така е де ама ние после какво ще правим,наи малкото нарушение и няма измъкване,мисля че не слагат камери в патрулките заради разни наши хора иначе и те нямаше да се измъкват имам предвид депутати кметове и тн,а пари за глупости като GPS в патрулната кола имат та явно не е до пари а до желание.

Потребител
Аватар

Мнение от bachest » 25 Юни 2007, 12:39

:censored:
Последна промяна bachest на 06 Апр 2009, 19:36, променена общо 1 път

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Юни 2007, 13:00

каква жилетка трябва да нося? оранжева?
само това нямах в колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юни 2007, 13:11

© написа:каква жилетка трябва да нося? оранжева?
само това нямах в колата :mhihi:

взимаш лапичките от елхата и се омотаваш целия ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Юни 2007, 13:40

бахти уникатите - ревете че сума ти народ са изби с превишена скорост , излезна нов закон и сеа кво ???????? Почнахте да са оплаквате че ша давате повече пари на ченгетата. Депутатите били дупедавци (то че е така така е, ама не заради ЗДП, ама както и да е) е ко да направят - тва им е работата да мислят закони. Ченгетата щели да земат повече - МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА - те ще вземат колкото им дадете, аз не давам и не ми земат. то и по стария закон за колан да те спрат ако му дадеш десет стотачки едва ли ша ти прават ресто :) стига сте мрънкали като вдовици за к*р ами земете и караите нормално - това е тайната. Много се радвам и затвор да сложат за 11км превишение пак ще съм доволен така малоууУУУуумниците (както вика проф. Вучков) ще ги сложат там където им е мястото. Аре със здраве.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Юни 2007, 23:04

А вие какво си мислите - високи глоби за превишена скорост и край на катастрофите?!
Според мен това просто е единственият начин по който държавата може да въздейства върху шофьорите. Официална статистика казва че еди колко си катастрофи са станали заради превишена скорост - ами като не може да се открие истинската причина за катастрофа се казва "превишена скорост". Според мен катастрофите стават най-вече заради лоша преценка на ситуацията, което включва висока скорост, но и още много причини заради които може да стане белята, включително неправилно изпреварване, дупки и какво ли още не ...
Аз принципно съм против високите глоби, но както казах няма друг начин
ще трябва да ги понесем заедно със всички последици от това - корупция, незаслужени наказания и т.н. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум